Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? (11'ler)

17.02.2024 - 11:42 | Son Güncellenme: 17.02.2024 - 18:05

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında bu akşam deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşı karşıya gelecek. 11'ler, sakat ve cezalı futbolcular gibi detaylar haberimizde...

Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? (11'ler)

AJANSSPOR - HABER

Ligde geçtiğimiz hafta Alanyaspor karşısında aldığı beraberlikle liderlik koltuğunu Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe, bu akşam deplasmanda Çaykur Rizespor'un konuğu oluyor. 

Sarı lacivertliler, Rizespor maçından 3 puanla ayrılıp, Galatasaray'ın puan kaybı yaşamasını beklemek isterken, ligde 3 maçtır galip gelemeyen Karadeniz ekibi ise bu şansızlığını Fenerbahçe karşısında kırmak istiyor.   

Fenerbahçe bu sezon oynadığı 25 karşılaşmada 20 galibiyet 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Rizespor ise ligde topladığı 36 puanla 6. sırada bulunuyor. 

Çaykur Rizespor Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Çaykur Rizespor - Fenerbahçe mücadelesi bugün saat 19:00’da başlayacak. Kritik karşılaşmayı Arda Kardeşler yönetetecek. Mücadele beIN SPORTS ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

11'ler belli oldu

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Taha, Mocsi, Emirhan, Hojer, Shelvey, Olawoyin, Akintola, Muammer, Benhur, Minchev

Fenerbahçe: Livakovic, Ferdi, Çağlar, Djiku, Oosterwolde, Krunic, İsmail, Tadic, Szymanski, Cengiz, Dzeko

Fenerbahçe'de 3, Rizespor'da tek eksik

Fenerbahçe'de Çaykur Rizespor maçı öncesinde 3 eksik bulunuyor. Sakatlıkları süren Fred ve Joshua King'in yanı sıra Afrika Uluslar Kupası'nda ikinci olan Nijerya forması giyen Bright Osayi-Samuel, Nijerya'da düzenlenecek devlet protokolüne katılacağı için Rize deplasmanında forma giyemeyecek.

Sakatlığını atlattıktan sonra bir süredir takımla çalışan Rodrigo Becao, teknik ekibin kararına göre maç kadrosunda yer alacak.

Çaykur Rizespor'da ise sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı çalışan Janne-Pekka Laine, kadroda yer alamayacak.

4 futbolcu kart sınırında

Sarı-lacivertli ekipte Çaykur Rizespor maçı öncesinde 4 oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor.

Bu sezon Fenerbahçe'nin oynadığı bütün lig maçlarında süre alan Dusan Tadic ve Sebastian Szymanski'nin yanı sıra Michy Batshuayi ve Alexander Djiku, Rize deplasmanında kart görmesi durumunda bir sonraki hafta iç sahada oynanacak Kasımpaşa müsabakasında forma giyemeyecek.

Çaykur Rizespor evinde farklı

Karadeniz ekibi, bu sezon İlhan Palut yönetiminde son derece başarılı sonuçlar aldı. 36 puanı bulunan Rizespor’un hedefi ligi ilk 4 içinde bitirip Avrupa bileti almak. Fenerbahçe ilk yarıda Kadıköy’deki maçta rakibini 5-0 kazanmıştı. Ancak Rize, evinde çok daha başarılı. Karadeniz ekibi, 13 maçta 27 puan toplayarak Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ardından en başarılı iç saha karnesine sahip takım oldu.

Fenerbahçe deplasmanda kaybetmiyor

Fenerbahçe, bu sezon ligde aldığı 64 puanın 34'ünü deplasman maçlarında hanesine yazdırdı.

Evinde oynadığı 13 karşılaşmada 9 puan kaybedip 30 puan kazanan sarı-lacivertliler, dış sahada mağlubiyet almazken 12 maçta 11 kez kazanıp 1 maçta golsüz berabere kaldı.

Rakip sahadaki 12 karşılaşmanın 9'unda kalesini gole kapatan İsmail Kartal'ın öğrencileri, 12 maçta 27 kez gol sevinci yaşarken, kalesinde 5 gol gördü. Fenerbahçe, gol yediği maçlardan da 3 puanla ayrıldı.

Senin için hazırladığımız haberler