Fenerbahçe limit sorununu böyle aştı: Serdar Aziz ve Gustavo!

28.01.2021 - 17:15 | Son Güncellenme: 28.01.2021 - 17:27

Son dakika Fenerbahçe haberleri... Dünyaca ünlü futbolcu Mesut Özil'i kadrosuna katan Fenerbahçe'nin, limit sorununu Serdar Aziz ve Luiz Gustavo'nun büyük fedakarlık yaparak aştığı ortaya çıktı. Detaylar haberimizde...

Fenerbahçe limit sorununu böyle aştı: Serdar Aziz ve Gustavo!

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe, dünyaca ünlü yıldız Mesut Özil. Apollon Limassol’dan Attila Szalai ve Queens Park Rangers’tan Bright Osayi-Samuel’i kadrosuna katarken Serdar Aziz ve kaptan Luiz Gustavo’nun büyük fedakarlık yaptığı ortaya çıktı.

Harcama limiti 409 milyon TL

Sarı lacivertlilerin harcama limiti Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 356 milyon TL yüzde 15’lik sapma ile birlikte 409 milyon TL olarak belirlendi. Ancak bu rakama yeni yapılan sponsorluk gelirlerinin üçte biri ile kazanılan bonservis ücretlerinin üçte biri ekleniyor.

Özdemir 'Mesut Özil için' dedi ama..

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, bugün yaptığı açıklamada Mesut Özil transferinde Serdar Aziz ve Luiz Gustavo’nun maaşında indirime giderek Fenerbahçe'nin harcama limitlerinin açılmasını sağladıklarını açıkladı.

Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye bir maliyeti bulunmuyor

Ancak bu yarım sezon için Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye bir maliyeti bulunmuyor. Arsenal'den aldığı tazminat nedeniyle Özil, Fenerbahçe'den para almayacak. Sarı lacivertliler Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı bildirimde Arsenal'e bir ödeme yapılmayacağını açıklamıştı.  Mesut Özil, bundan sonraki 3 sezonda 3 milyon Euro garanti ücret ve toplamda 550 bin Euro imza parası  alacak. Ancak, bu ücret gelecek yılın limitlerine yansıyacak.

Bonservis ücreti verilince limit sorunu

Fenerbahçe kış transfer döneminde Apollon Limassol’dan Attila Szalai ve Queens Park Rangers’ten Bright Osayi-Samuel’i de bonservis ücreti vererek kadrosuna kattı. Ancak, sarı lacivertliler bu transferleri yaparken TFF limitleri konusunda güçlük yaşadı.

Kaptan Gustavo ve Serdar Aziz indirime gitti

Bu noktada yüksek ücret alan iki oyuncu Serdar Aziz ve Brezilyalı Luis Gustavo'dan fedekarlık istendi. 5.5 TL sabit kurdan 1.8 milyon Euro yıllık ücret alan Serdar Aziz 2 milyon TL yani 363 bin Euro indirim yaptı. Fenerbahçe'de Gökhan Gönül'ün sakatlığında kaptan olarak sahaya çıkan Gustavo da indirime giden diğer bir oyuncu oldu.

Oyuncu gidene kadar başka transfer yok

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in açıklamasıyla Fenerbahçe'nin şu an için limit sıkıntısı olmadığı ortaya çıktı. Ancak yeni bir transfer yapılmadan önce kadrodan mutlaka oyuncu gönderilmesi gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler