Fenerbahçe, limit talimatında hangi açıkları buldu?

22.09.2020 - 12:04 | Son Güncellenme: 22.09.2020 - 12:19

Son dakika Fenerbahçe haberi... Fenerbahçe, harcama limiti sisteminde hukuki açıklar tespit etti. Peki harcama limitleri talimatında açık var mı? Peki basın sözcüsü Alper Pirşen ne dedi? İşte tüm detaylar...

Fenerbahçe, limit talimatında hangi açıkları buldu?

Barış ŞEHİRLİOĞLU - ÖZEL

Türkiye’de uygulamaya Ocak 2020’de başlanan harcama limitleri sistemi tartışmaları beraberinde getirdi. Bu yeni uygulama kulüplerin finansal disiplini sağlamasını amaçlıyor.

Bu sistemdeki eksikleri her fırsatta dile getiren Fenerbahçe’nin harcama limiti yüzde 15’lik sapma ile birlikte yaklaşık 178 milyon TL. Futbol takımında yeni yapılanmaya giden ve 13 transfer yapan sarı lacivertliler, Bankalar Birliği görüşmelerinde kulübün şartlarına uygun seviyeye gelmesiyle anlaşma noktasına yaklaştı. Bu sayede Fenerbahçe yeni oyuncularına lisans çıkarabildi. Sorunu çözen sarı lacivertli kulüp harcama limiti sisteminde hukuki açıklar tespit etti. Açıklar için Anayasa Mahkemesi’ne başvuran F.Bahçe, aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu'na da düzeltme yapması için bildirimde bulundu.

"Tespitlerimiz doğrultusunda gerekli adımları atacağız"

Konu ile ilgili Fenerbahçe Basın Sözcüsü Alper Pirşen, Ajansspor’a açıklamalarda bulundu.

Tespit ettikleri açıklar doğrultusunda gerekli adımları atacaklarını vurgulayan Pirşen, “Fenerbahçe Spor Kulübü olarak alanında uzman hukukçu meslektaşlarımızla birlikte uzun bir zamandır titizlikle çalışıyoruz. İstanbul Üniversitesinden İnsan Hakları, Anayasa Hukuku ve Spor hukuku konusunda uzman profesör bir hocamız bize bu konuda rehberlik ediyor. Biz harcama limitleri ve kulüp lisans talimatnamesini aşağıda belirttiğimiz açılardan değerlendirdik ve sonuçta bu talimatnamelerin anayasal mülkiyet hakkı, sözleşme özgürlüğü, girişim özgürlüğü ve çalışma hak ve özgürlüğüne aykırı olduğunu tespit ettik. Bu tespitlerimiz doğrultusunda gerekli tüm adımları atacağız” dedi.

"Gerekirse AİHM’ye kadar gideceğiz"

Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunduklarını dile getiren Fenerbahçeli yönetici, “Biz yaptığımız hukuki değerlendirmeleri içeren detaylı çalışmamızı konunun paydaşı olan tüm herkesle paylaşmaya açığız. İlk etapta Anayasa Mahkemesi’ne hukuki tespitlerimizi içeren mütalaamız ile başvurumuzu yaptık. Anayasa Mahkemesi’nden gelecek karar bizim için hukuki olarak sonrasında atacağımız adımların geleceğini belirleyecek. Bu arada TFF’ye de hukuki mütalaamızı ve detaylı çalışmamızı yolladık, uygulamaların hukuksuz taraflarının da düzeltilmesini talep ettik. Bu arada elbette Süper Lig kulüpleriyle gerek Kulüpler Birliği aracılığıyla, gerekse de kulüpler bazında kurumsal olarak istişare süreçlerimiz devam ediyor. Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunuldu ve AİHM’ye kadar hukuki süreci içeriyor“ şeklinde konuştu.

TFF değişiklikleri yaparsa sorun çözülecek

AİHM’ye de başvuracaklarını vurgulayan Alper Pirşen, “Konunun öncelikli olarak muhatabı elbette TFF’dir. TFF'nin, talimatların hukuka aykırı maddelerinde belirttiğimiz şekilde değişiklikler yapması halinde zaten konu çözülmüş oluyor. TFF gerekli düzenlemeleri yapmaz ise Anayasa Mahkemesi’ne başvurumuz bulunuyor. Burada kararın çıkmasını bekleyeceğiz. Anayasa Mahkemesinden de beklediğimiz kararın çıkmaması durumunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuruda bulunacağız. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak hukuki anlamda atmamız gereken her adımı atacağız. “ifadelerini kullandı.

"Kulübümüzün lehine olan her adımı atacağız"

Bu sistemin sadece Fenerbahçe’yi etkilemediğini söyleyen Alper Pirşen, “Atılması gereken tüm adımları atmak, bizim gibi dernek yöneticiliğine seçilmiş kişiler için bir görev ve hatta bir zorunluluk. Bu nedenle kulübümüzün lehine olan her adımı atmakla mesulüz. Bu arada bu talimattan tek etkilenen biz miyiz? Toplanan imzalara bakarsanız, olası bir hukuki girişimde tek başımıza olmayacağımızın, birçok kulübün de açtığımız yoldan ilerleyeceği kanaatindeyim" diyerek sözlerini tamamladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler