Fenerbahçe-Liverpool maçının ardından flaş transfer iddiası

Editör: Özgür Koç

Son Güncelleme /

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde dün akşam iki kez geriye düşmesine rağmen 3-2 mağlup ettiği Liverpool'un transferde Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusunu gündemine aldığı ileri sürüldü.

Fenerbahçe-Liverpool maçının ardından flaş transfer iddiası
Haberin Kaynağı:
Ajansspor
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 2 dk
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 4. haftasında İngiliz devi Liverpool'u 3-2 yenerek tarihi bir zafere attı.

Fenerbahçe iki kez döndü, 3 puanı aldı

Sarı lacivertliler Chobani Stadyumu'nda oynanan maçta 25. dakikada Nyoni'nin golüyle 1-0 geriye düşse de 4 dakika sonra Mason Greenwood'la eşitliği sağladı. İngiliz ekibi 69'da Isak ile bir kez daha maçta üstünlüğü yakalarken Fenerbahçe yine 4 dakika sonra bu kez Archie Brown ile skora yeniden dengeyi getirdi. Maçta son sözü 79. dakikada Vedat Muriqi söyledi ve attığı golle Fenerbahçe'ye hem 3 puanı hem de bu sezonki ilk Şampiyonlar Ligi galibiyetini getirdi.

Archie Brown için flaş transfer iddiası 

Fenerbahçe'nin tarihi galibiyetinde 1 gol ve 1 asistlik skor katkısıyla başrol oynayan 24 yaşındaki sol beki Archie Brown ile ilgili İngiliz basınından flaş bir Transfer iddiası ortaya atıldı. 

Archie Brown
Archie Brown

Liverpool, Brown'un peşinde

TEAMtalk’un haberine göre, İngiliz ekibi Archie Brown'u yakından takip ediyor ve transfer seçeneklerini değerlendiriyor.

Başka talipleri de var

Ancak Archie Brown ile ilgilenen tek İngiliz kulübü Liverpool değil. Chelsea, Manchester United, Newcastle United, Everton ve Brighton’ın da Fenerbahçe'nin 24 yaşındaki futbolcusu ile yakından ilgilendiği ifade edildi.

54 maçta 8 gol, 9 asist kaydetti

Sol bekin yanı sıra orta sahanın solunda ve stoperde de forma giyebilen Archie Brown Fenerbahçe'de yaptığı skor katkısıyla da dikkat çekiyor. Sarı lacivertli formayla ilk sezonunda 38 maçta 5 gol ve 7 asistlik performans sergilerken 24 yaşındaki İngiliz futbolcu bu sezon süre aldığı 16 karşılaşmada ise 3 gol ve 2 asistlik skor üretti.

Sözleşmesi 2028'de bitiyor

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezonun başında Belçika ekibi Gent'ten 8 milyon euroya kadrosuna kattığı Brown'un 2028'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Piyasa değeri 18 milyon euro

Derby altyapısından yetişen ve kariyerinde Fenerbahçe dışında FC Lausanne ve Gent formaları giyen Brown'un güncel piyasa değeri 18 milyon euro olarak gösteriliyor. 

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...