Gençlerbirliği’nin yeni teknik direktörü belli oldu

11.03.2021 - 12:48 | Son Güncellenme: 11.03.2021 - 18:21

Süper Lig haberleri… Bu hafta karşılaşacağı Fenerbahçe maçı öncesi Mehmet Altıparmak ile yollarını ayıran Gençlerbirliği, Özcan Bizati ile anlaştı. Suların bir türlü durulmadığı Başkent ekibinde başkan Murat Cavcav görevi bırakmayı düşünüyor. İşte detaylar…

Gençlerbirliği’nin yeni teknik direktörü belli oldu

Salim MANAV - AJANSSPOR

Süper Lig’in son sırasına demir atan Gençlerbirliği’nde hareketli saatler yaşanıyor. Kırmızı siyahlılar Mehmet Altıparmak’tan boşalan direktörlük görevi için Özcan Bizati ile anlaştı. Bizati'nin ekibinde Gençlerbirliği'nin eski oyuncusu Ümit Bozkurt da görev alacak.

Gençlerbirliği'nin bu sezon 4. teknik direktörü olacak

52 yaşındaki Özcan Bizati, Başkent temsilcisinde bu sezon Marcio Nobre, Mustafa Kaplan ve Mehmet Altıparmak’ın ardından görev yapan dördüncü teknik adam olacak. Bizati daha önce Ankaragücü, Pendikspor, Denizlispor ve Boluspor takımlarını çalıştırdı

Öte yandan Başkent temsilcisinde başkan Murat Cavcav görevi bırakmayı düşünüyor. Takımın bir türlü istenilen sonuçları alamaması ve ekonomik açıdan büyük sıkıntı içine giren yönetimin, çoğunluk sağlanırsa 21 Mart, sağlanamaz ise 28 Mart tarihinde İlhan Cavcav Tesisleri'nde Olağanüstü Genel Kurul’a gidecek. 

Bu hafta Fenerbahçe ile oynayacaklar

Süper Lig’in 30. haftasında 14 Mart Pazar günü saat 19.00’da Fenerbahçe’ye konuk olacak Gençlerbirliği 21 puanla 21. ve son sırada yer alıyor. 

Özcan Bizati'nin 21 yaşında futbol hayatı bitti

Gençlerbirliği'nin başına geçen Özcan Bizati, 31 Mayıs 1968 Denizli doğumlu. Sarayköy, Beypazarı Şekerspor, TMO Spor ve Keçiörenspor gibi takımlarda forma giydi. 21 yaşında menisküs sakatlığı nedeniyle futbolu bırakmak zorunda kaldı.

Ersun Yanal'ın yardımcısıydı

Futbolculuk kariyerini sonlandırdıktan sonra ODTÜ Beden Eğitimi Bölümü'ne giden Bizati, UEFA'nın antrenörlük kurslarına da giderek pro-lisans aldı. 2000-2002 sezonlarında MKE Ankaragücünde Ersun Yanal'ın yardımcılığını yaptı. 2002-2004 sezonunda aynı görevi Gençlerbirliğinde sürdürdü. Ersun Yanal'la birlikte onun yardımcısı olarak 2006'da Milli takım'a gitti. A Milli takım da çalıştığı dönemde geçici olarak A2 Milli takım sorumluluğunu da üstlendi.

İlk teknik direktörlük deneyimini 2007-08 sezonunda MKE Ankaragücü'nde yaşayan antrenör, ertesi sezon Pendikspor'da görev aldı. 9 Ekim 2008'de de bu görevinden ayrıldı. Ankaragücü, Denizlispor, Manisaspor, Samsunspor'da antrenörlük yaptı.

2012-2013 sezonunda Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş'in yardımcılığı görevinde bulundu. 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında Denizlispor'da, 2015-2016 sezonunda Boluspor' da teknik direktörlük yaptı.

Dana sonra teknik direktör yardımcısı olarak çalışmaya devam eden Bizati, Sivasspor, Bursasspor ve Kayserispor'da çalıştı. Bizati, Gençlerbirliği'nin teklifini kabul etmeden önce HES Kablo Kayserisyor'da çalışıyordu.

İlk olarak Ajansspor'un duyurduğu; 'Gençlerbirliği, Özcan Bizati anlaşması' resmiyet kazandı.

Başkent ekibi sosyal medya hesabı Twitter'dan şu paylaşımı yaptı:

Senin için hazırladığımız haberler