Fenerbahçe maçı tekrar edilecek

05.03.2020 - 14:43 | Son Güncellenme: 05.03.2020 - 11:48

Türkiye Basketbol Federasyonu, Afyon Belediyespor - Fenerbahçe Beko maçıyla ilgili kararını açıkladı. Tekrar kararı çıktı mı? Nasıl bir açıklama yapıldı? Maç neden tekrar edilecek?

Türkiye Basketbol Federasyonu, Afyon Belediyespor - Fenerbahçe Beko maçıyla ilgili kararını verdi. Maç tekrarlanacak mı? Federasyon ne kadar verdi? Yanıtı haberimizde…

Kural hatası başvurusu kabul edildi

Afyon Belediyespor, Fenerbahçe Beko karşılaşmasında kural hatası yapıldığı başvurusunda bulundu. Konuyu Türkiye Basketbol Federasyonu’na taşıyan Afyon ekibinin başvurusu kabul edildi.

Afyon Belediyespor - Fenerbahçe Beko mı tekrar edilecek mi?

TFB, TBF, Afyon Belediyespor-Fenerbahçe Beko karşılaşması için ev sahibi ekibin yaptığı kural hatası başvurusunun kabul edildiğini ve karşılaşmanın tekrarlanacağını açıkladı.

Yapılan açıklama şu şekilde:

“01 Mart 2020 tarihinde oynanan Meksa Yatırım Afyon Belediyespor Kulübü – Fenerbahçe Beko Spor Kulübü (BSL) müsabakası ile ilgili Meksa Yatırım Afyon Belediyespor Kulübü tarafından yapılan itiraz Yönetim Kurulumuz tarafından görüşülmüş ve kural hatası yapıldığı kanaatiyle müsabakanın tekrarına karar verilmiştir.

Karşılaşmanın tarihi, iki takımın maç programına göre daha sonra açıklanacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

MAÇTA NE OLMUŞTU?

Maçın sonlarında top Afyon Belediyespor'dayken Afyon'a teknik faul çalınıyor. Fenerbahçe Beko'nun serbest atışı sonrası hakemler hücumu Afyon Belediyespor'a değil de Fenerbahçe Beko'ya veriyor. 

İşte o pozisyon: 

TBF yönetimi bu uygulamaya kural hatası olduğu yönünde karar verdi.

Fenerbahçe Beko maçı 64-62 kazanmıştı.

(AJANSSPOR)

 

Senin için hazırladığımız haberler