Kayserispor, Fenerbahçe Maçından Sonra PFDK'dan Ceza Aldı

Akın Ungan
10.03.2023 - 08:39 | Son Güncellenme: 10.03.2023 - 08:49

PFDK kararları açıklandı. Kayserispor, Fenerbahçe ile oynadıkları Süper Lig maçının ardından para cezası aldı. Taraftarlara ise kombine bloke cezası verildi.

Kayserispor, Fenerbahçe Maçından Sonra PFDK'dan Ceza Aldı

Yukatel Kayserispor'un sahasında oynadığı ve 2-1 kaybettiği Fenerbahçe maçında taraftarların saha olaylar ile kötü ve çirkin tezahüratından ötürü kulübe para cezası verildi. Ayrıca taraftara da kombine bilet bloke cezası geldi.

Taraftara bloke

Kayserispor-Fenerbahçe maçında, taraftarının neden olduğu PFDK, çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Kuzey Tribün Alt D ve E bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki iç saha maçına girişlerinin engellenmesine karar verdi.

Kulübe 28 bin TL para cezası

Ayrıca, PFDK taraftarın saha olayları nedeniyle Kayserispor'a 28 bin TL para cezası verdi. TFF, kurul tarafından verilen kararı internet sitesinden yayınladı.

İlgini Çekebilir
"FETÖ ile mücadele ederken iyiydik de 'Hükümet istifa' dediği için mi kötü olduk?"
Habere Git

İşte açıklama

PFDK’dan yapılan açıklamada, “Yukatel Kayserispor Kulübünün, 04.03.2023 tarihinde oynanan Yukatel Kayserispor-Fenerbahçe A.Ş Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan KUZEY TRİBÜNÜ KUZEY ALT D ve E numaralı bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine ve aynı müsabakada Yukatel Kayserispor Kulübünün, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 28 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir” denildi.

Fenerbahçe taraftarı maça alınmadı

Fenerbahçe'nin Kadıköy'de Konyaspor'u ağırladığı maçta Sarı-Lacivertli taraftarların "Hükümet istifa" protestoları geceye damga vurmuştu. Bunun üzerine Kayserispor, protestolara tepki gösteren bir açıklama yayınladı.

Daha sonra Kayserispor - Fenerbahçe maçı için güvenlik tehdidi içeren istihbarat aldığını belirten Kayserispor, İl Güvenlik Kurulu'na başvurdu. Kurul, maça misafir kulüp taraftarlarının alınmaması kararını verdi.

İlgini Çekebilir
Ali Koç, Kayseri maçında protokole gelmedi
Habere Git

Karar önce geri döndü, sonra uygulandı

Gelişmelerin ardından Fenerbahçe, konuyu mahkemeye taşıdı. Mahkeme önce İl Güvenlik Kurulu'nun verdiği kararı geri çekti. Ertesi gün Kayseri Valiliği'nin yaptığı savunma kabul edilerek, verilen kararın uygulanması sağlandı.

Senin için hazırladığımız haberler