Fenerbahçe, A Milli Basketbol Takımı'na oyuncu göndermeyeceğini açıkladı

25.09.2024 - 13:31 | Son Güncellenme: 25.09.2024 - 13:57

Fenerbahçe Kulübü yaptığı açıklama ile Ergin Ataman'ın A Milli Erkek Basketbol Takımı Baş Antrenörü olduğu sürece milli takıma oyuncu göndermeyeceğini açıkladı. İşte detaylar...

Fenerbahçe, A Milli Basketbol Takımı'na oyuncu göndermeyeceğini açıkladı

AJANSSPOR - HABER

Panathinaikos ve A Milli Basketbol Takımı Baş Antrenörü Ergin Ataman'ın, Yunan ekibinin dün oynadığı Galatasaray hazırlık maçının ardından Fenerbahçe'nin Süper Lig'de mağlup olduğu derbi maçın skorunu yönelik eliyle 3-1 işareti yapması bambaşka bir boyuta ulaştı.

Fenerbahçe, Ataman varken milli takıma oyuncu göndermeyecek

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada Ergin Ataman görevde olduğu sürece A Milli Erkek Basketbol Takımı'na oyuncu gönderilmeyeceği duyuruldu.

Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi:

"A Erkek Milli Takımı Başantrenörü şahsın, 24 Eylül 2024 tarihinde antrenörlüğünü yaptığı takımın maçının ardından tribünler üzerinden kamuoyuna sergilediği tavır herkesin malumudur.

Karakteri, bugüne dek ortaya koydukları, tavrı ve tarzıyla misyonu belli olan bu şahsın, milyonlarca izleyicinin önünde yaptıkları “Milli Takım Başantrenörlüğü” saygınlığı ve kimliği ile taban tabana zıttır.

Milli Takım hepimizin takımıdır. Bu takımın parçası olan her kişi bu durumun farkında olarak davranmak zorunda ve sorumluluğundadır.

Bu hareket, bir camiaya yaranmak uğruna camiamıza, üzerine taşıdığı Milli Takım Antrenörlüğü saygınlığına ve hatta ülkemize yapılan büyük bir saygısızlıktır.

Kendisinin camiamıza yönelik yaptığı özür açıklaması tarafımızca yok sayılmaktadır.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak haddini aşan bu şahıs;

‘saygınlık, tarafsızlık gibi’ olmazsa olmaz nitelikleri gerektiren bu görevde olduğu süre boyunca, A Erkek Milli Takımımıza sporcu göndermeme kararı aldığımızı kamuoyuna bildiririz."

Milli takımda Fenerbahçe'den 3 oyuncu

A Erkek Milli Takımı'nın FIBA 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri kapsamında Fransa, Hollanda ve Sırbistan ile oynayacağı hazırlık maçlarının kadrosuna Fenerbahçe Beko'dan Sertaç Şanlı, Şehmus Hazer ve Tarık Biberoviç davet edilmişti.

Ancak A Milli Basketbol Takımı, sakat oyuncu sayısının fazlalığı nedeniyle 6-7 Temmuz'da Sırbistan'da düzenlenecek hazırlık turnuvasına katılmama kararı almıştı.

Senin için hazırladığımız haberler