Fenerbahçe nasıl tur atlar?

Feride Kara
17.02.2022 - 23:34 | Son Güncellenme: 17.02.2022 - 23:37

Konferans Ligi'nde Fenerbahçe, Kadıköy'de Slavia Prag'a 3-2 yenilerek büyük avantaj kaybetti. Sarı lacivertliler Prag deplasmanında turu geçmeye çalışacak.

Fenerbahçe nasıl tur atlar?

AJANSSPOR HABER

Konferans Ligi'nde Slavia Prag'a 3-2 yenilen Fenerbahçe'nin turu geçmesi için deplasmanda galip gelmesi gerekiyor. Sarı lacivertlilerin tek farklı galibiyeti karşılaşmayı uzatmaya götürecek, daha farklı bir skor ise tur demek.

 

UEFA deplasman golü kuralını kaldırdı

UEFA, Avrupa kupalarında deplasman golü kuralını kaldırdı. Bu yüzden turu geçmek istiyorsa sarı lacivertliler Prag deplasmanında mutlaka kazanmak zorunda. Fenerbahçe'nin berabere kalması veya yenilmesi durumunda Prag takımı tur atlıyor.

Fenerbahçe'nin turu geçmesi için alması gereken skorlar

Sarı lacivertliler, Prag deplasmanında tek farka yani 1-0, 2-1, 3-2 gibi skorlarla kazanırsa karşılaşma uzatmaya eşitlik bozulmazsa penaltılara gidecek. Fenerbahçe'nin 90 dakika sonunda turu geçmesi için en az 2 farkla kazanması gerekiyor.

İlgini Çekebilir
Dimitris Pelkas: "Çekya'da savaşacağız"
Habere Git

Fenerbahçe Konferans Ligi'ne nasıl geldi?

Fenerbahçe, ön eleme turunda HJK Helsinki'yi eleyerek Avrupa Ligi'ne kalmayı başardı. Eintracht Frankfurt, Olimpiakos ve Antwerp ile eşleşen sarı lacivertliler grubu 3. sırada tamamladı ve Konferans Ligi'nde mücadele etme hakkını kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler