Fenerbahçe, NBA'den transfer yaptı!

04.07.2018 - 12:50 | Son Güncellenme: 04.07.2018 - 15:50

Joffrey Lauvergne Fenerbahçe'ye mi transfer oldu? Fransız basketbolcu Joffrey Lauvergne, Fenerbahçe Basketbol Takımı'na transfer olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

Fransız basketbolcu Joffrey Lauvergne, Fenerbahçe Basketbol Takımı'na transfer olduğunu açıkladı.

Lauvergne, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda sarı-lacivertli takıma transfer olduğunu duyurarak, "Sevgili Fenerbahçe taraftarı, gelecek sezon takımın bir parçası olacağımı duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Sezonun bir an önce başlaması için sabırsızlanıyorum." ifadelerini kullandı.

Kariyerine ülkesinin Elan Chalon takımında başlayan 26 yaşındaki pota altı oyuncusu, İspanya'da Valencia, Sırbistan'da Partizan ve Rusya'da Khimki formaları giydikten sonra Amerikan Basketbol Ligi'nin (NBA) yolunu tuttu. Fransız milli basketbolcu, 2015'te Denver Nuggets formasıyla adım attığı NBA'de Oklahoma City Thunder, Chicago Bulls ve son olarak San Antonio Spurs'te görev yaptı. Lauvergne, NBA'de maç başına 5,6 sayı, 3,8 ribaunt ortalamalarıyla oynadı.

Resmen açıklandı

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımımız, Avrupa basketbolunun en önemli uzun oyuncularından biri olarak kabul edilen ve son olarak NBA’de San Antonio Spurs forması giyen Fransız pivot Joffrey Lauvergne ile 2019-2020 sezonunun sonuna dek anlaşmaya vardı.

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımımız, kadrosunu San Antonio Spurs’un başarılı pivotu Joffrey Lauvergne ile güçlendirdi.

2.11 boyunda olan ve 4-5 numaralı pozisyonlarda forma giyebilen başarılı oyuncu, yeni sezondan itibaren Fenerbahçe’nin başarısı için mücadele edecek.

Oyuncumuza Fenerbahçe’ye hoş geldin diyor, yarıştığı ‘her kulvarda’ şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımımızda başarılar diliyoruz.

Joffrey Lauvergne kimdir?

30 Eylül 1991’de Fransa’da dünyaya gelen 2.11 boyundaki Lauvergne, basketbol kariyerine Centre Federal ile başladı ve 2007-2009 yılları arasında burada forma giydi. 2009’da Elan Chalon ile sözleşme imzalayan Joffrey, 2009-2012 yılları arasında bu takımın başarısı için ter döktü. Başarılı pivot, 2011 ve 2012’de Fransa Kupası, 2012’de ise Fransa Ligi şampiyonlukları yaşadı. Lauvergne’in bu dönemdeki istatistikleri şu şekildeydi:

Senin için hazırladığımız haberler