Fenerbahçe Opet ilk galibiyetini aldı

Ali Bozkurt
16.12.2021 - 21:28 | Son Güncellenme: 16.12.2021 - 21:38

Türkiye’nin ev sahipliğinde dünyanın en iyi 6 takımının yer aldığı FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda A Grubu’nda yer alan Fenerbahçe Opet, ikinci maçında Brezilya ekibi Dentil Praia Clube’yi 3-1 mağlup etti.

Fenerbahçe Opet ilk galibiyetini aldı

Türkiye’nin ev sahipliğinde dünyanın en iyi 6 takımının yer aldığı FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda A Grubu’nda yer alan Fenerbahçe Opet, ikinci maçında Brezilya ekibi Dentil Praia Clube’yi 3-1 mağlup etti.

Grup aşamasını 1 galibiyet, 1 mağlubiyet tamamlayan sarı-lacivertli ekip, yarı finale çıkıp çıkmayacağı Prosecco Doc Imoco Volley-Dentil Praia Clube karşılaşmasının ardından belli olacak.

İlk setin galibi Dentil Praia

Mücadelenin ilk setinde manşet ve blok problemleri yaşayan Fenerbahçe Opet, Brezilyalı takımdan Carolina'nın performansı ile teknik molaya 12-9 geride girdi. İlerleyen dakikalarda  Lazareva ve Federovtseva'nın performansları ile oyuna geri döndü fakat Dentil Praia seti 22-25 kazandı.

 

İkinci set Fenerbahçe Opet üstünlüğü

İkinci setin teknik molasına da 12-8 skor ile üstünlükle giren Dentil Praia, teknik molanın ardından Federovtseva, Naz ve Lazareva'nın mücadelesi ile üstünlüğü kaybetti ve skor 16-16 olarak eşitlendi. Karşılıklı kazanılan sayıların ardından ise Sarı-lacivertli takım seti 23-25 kazanarak set skorunu 1-1 olarak eşitledi.

Üçüncı sette sarı-lacivert baskınlığı

Oyundaki mücadelesini üçüncü sette de devam ettiren Fenerbahçe Opet, Popovic, Lazareva ve Federovtseva'nın performansıyla teknik molaya 12-7 üstünlük ile girdi.  Teknik molanın ardından Naz ve takım kaptanı Eda Erdem'in önemli katkılarıyla üstünlüğünü devam ettiren sarı-lacivertli takım setlerde 2-1 avantaj sağladı.

Galibiyeti getiren set

4. sete iyi başlayan Brezilyalı takım teknik molaya 12-10 önde girdi fakat mola sonrası mücadelesine devam eden Fenerbahçe Opet 25-21 ile seti kazandı ve setlerde 3-1'lik skoru sağlayarak maçı kazanan takım oldu.

Yarı final ihtimali

Brezilyalı takımı 3-1 yenen Fenerbahçe Opet'in yarı finalde mücadele edip etmeyeceği Prosecco Doc Imoco Volley ve Dentil Praia Clube mücadelesinin ardından netleşecek.

2010 yılında şampiyon olmuştu

Fenerbahçe Opet aynı organizasyonda yer aldığı 2010 yılında şampiyon olmuştu.

İlk maçta İtalyan zaferi

A Grubu'nda yer alan sarı-lacivertli takım gruptaki ilk maçında İtalyan takım Imoco Volley'e 3-0 yenilmişti.

Maçtan detaylar

Salon: Ankara
Dentil Praia: 1  Fenerbahçe Opet: 3
Hakemler: Andrea Puecher (İtalya), David Fernandez Fuentes (İspanya)
Dentil Praia: Clemente, Carolina, Claudia, Buijs, Brayelin Martinez, Jineiry Mertinez (Suelen Pinto, Ariane Pinto, Vanessa, Batista,Tainara, Malinverno)
Fenerbahçe Opet:  Eda Erdem, Popovic, Meliha İsmailoğlu, Dündar, Naz Aydemir Akyol, Lazareva Federovtseva (Gizem Örge, Menezes, Dicle Nur Babat, Buse Unal)
Setler: 25-22, 23-25, 18-25, 21-25

Senin için hazırladığımız haberler