Fenerbahçe Öznur Kablo Başantrenörü Lapena: Final-Four’a ilk adımı attık

17.03.2021 - 22:46 | Son Güncellenme: 17.03.2021 - 22:51

Basketbol haberleri… FIBA Kadınlar Euroleague Çeyrek Final ilk maçında Galatasaray’ı 91-74 yenen Fenerbahçe Öznur Kablo’da Başantrenör Victor Lapena, “Şimdi sayı avantajımızı düşünmeden, ikinci maçı da kazanmalıyız" dedi. İşte detaylar…

Fenerbahçe Öznur Kablo Başantrenörü Lapena: Final-Four’a ilk adımı attık

AJANSSPOR-HABER

Basketbolda Kadınlar Euroleague çeyrek finali iki Türk temsilcisini karşı karşıya getirdi. İspanya’da oynanan maçta Fenerbahçe Öznur Kablo, Galatasaray'ı 91-74 mağlup etti. Sarı lacivertlilerin başantrenörü Victor Lapena, ikinci karşılaşmayı da kazanarak 4 yıl aradan sonra yeniden Final-Four’a kalmak istediklerini söyledi.

"Skor avantajına güvenmeyeceğiz"

Lapena, "Maç içinde rakibimizi fiziksel olarak yorup, kazandığımız fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştık. 17 sayılık fark sanırım oldukça iyi ama ikinci maçın çok zorlu geçeceğini bilerek bu skor avantajına güvenmemeliyiz" şeklinde konuştu.

"Fenerbahçe-Galatasaray derbileri zordur"

"Fenerbahçe-Galatasaray maçları her zaman çok zordur. Bu iki takım arasında kolay bir maç olması imkansızdır. İlk olarak bunu iyi bir şekilde anlamak gerekir" diyen Lapena, sözlerine şöyle devam etti:

"4 yıl sonra Final-Four çok önemli"

"Dörtlü Final'e doğru ilk adımı attık. Şimdi ikinci adımı atmak için sayı avantajımızı düşünmeden, rahatlamadan ikinci maçı kazanmalıyız. Enerjimizi korursak bence cuma günü de kazanırız. Dört yıl aradan sonra Dörtlü Final'e kalmak Fenerbahçe için çok önemli."

"Iagupova ayrılınca çok üzülmüştüm"

Karşılaşmada 32 sayı, 7 asist ve 4 ribaunt ile oynayan Ukraynalı basketbolcu Alina Iagupova ile ilgili de yorum yapan Lapena, "Alina, Nisan 2020'de takımı bırakmıştı ve benim için çok üzücüydü. Çünkü onunla çok iyi bir ilişkim var. Ocak ayı sonunda tekrar takıma dahil oldu. Alina ile her şeyi başaracağımızı düşünüyorum ve bugün çok iyiydi. Önemli olan takım olmamız ve birbirimize güvenmemiz" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler