Joao Pedro'nun Ameliyat Riski Kalktı, Dönüş Tarihi Belli Oldu!

Akın Ungan
17.12.2022 - 11:32 | Son Güncellenme: 17.12.2022 - 11:53

Fenerbahçe'nin Rayo Vallecano ile yaptığı hazırlık maçında sakatlanan Joao Pedro'da risk ortadan kalktı. Pedro'nun takıma dönüş tarihi belli oldu. İşte detaylar.

Joao Pedro'nun Ameliyat Riski Kalktı, Dönüş Tarihi Belli Oldu!

2022 Dünya Kupası nedeniyle Spor Toto Süper Lig'e verilen arada hazırlık kampına giren Fenerbahçe, Kulüpler Birliği Vakfı ile La Liga'nın yaptığı işbirliği kapsamında İspanyol takımlardan Rayo Vallecano ve Villarreal ile Dostluk Turnuvası yaptı. Sarı-Lacivertliler, Rayo Vallecano'ya karşı oynadığı maçta sakatlık şoku ile sarsıldı.

Pedro'nun son durumunda gelişme var

Fenerbahçe'nin sezon başında transfer ettiği Joao Pedro, Rayo Vallecano maçında sakatlandı. Dizinde ve bileğinde yoğun ödem oluşan tecrübeli golcünün sağlık durumunda gelişme yaşandı. Pedro'nun takıma dönüş tarihi de belli oldu.

Ameliyat riski kalktı, 2,5-3 ay sonra dönecek

Hürriyet'in haberine göre Joao Pedro'nun ameliyat riski ortadan kalktı. Yıldız oyuncunun tedavisi konservatif olarak devam edecek. Joao Pedro, 2,5-3 aylık tedavi sürecinin ardından takıma dönecek.

İlgini Çekebilir
Vitor Pereira, Fenerbahçe'den eski öğrencisini istedi
Habere Git

Hazırlık maçında sakatlandı

Fenerbahçe'nin Rayo Vallecano'yu 3-1 yendiği hazırlık maçında Sarı-Lacivertliler'i en çok düşündüren durum Joao Pedro'nun 67. dakikada geçirdiği sakatlık oldu. King'ten harika bir ara pası alan Joao Pedro vuruşunu yapmaya hazırlanırken rakibinin müdahalesi ile yerde kaldı. Dizinde yana doğru esneme görülen Pedro yerden kalkamadı.

Sahayı sedyeyle terk etti

Pedro'ya yapılan müdahalede penaltı noktasını gösteren karşılaşmanın hakemi, hemen sağlık ekiplerini sahaya çağırdı. İlk müdahale saha içinde yapılırken Pedro ayağa kalkamadı. Yıldız oyuncu, sedye ile saha dışına alındı. Pedro'nun müdahalesi sırasında gözyaşlarını tutamaması, yanına gelen takım arkadaşlarının ise yüzündeki ifadeler durumun ciddiyetini anlaşılır kıldı.

Fenerbahçe: "Yoğun ödem ve travma tespit edilmiştir"

Fenerbahçe, Pedro'nun durumu hakkında daha önce yaptığı açıklamada, "Dün akşam Rayo Vallecano ile oynanan hazırlık maçında sakatlanan Profesyonel Futbol A Takımı Oyuncularımızdan Joao Pedro'nun elde edilen bulgular çerçevesinde hem dizinde hem de bileğinde yoğun ödem ve travma tespit edilmiştir. Tedavisine hemen başlanan oyuncumuzun durumu ödemin giderilmesi sonrasında ilerleyen günlerde yapılacak ayrıntılı tetkikler sonrası belli olacaktır." dedi.

İlgini Çekebilir
Jesus istedi, Fenerbahçe Süper Lig golcüsüne hamle yaptı!
Habere Git

Joao Pedro'nun kariyeri

9 Mart 1992 doğumlu Joao Pedro, Brezilya'nın Atletico Mineiro takımında futbola başladı. Palermo, Vitoria Guimaraes, Penarol, Desportivo Brasil, Santos, Estoril Praia ve Cagliari gibi takımlarda forma giyen İtalyan forvet, sezon başında 4.68 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Joao Pedro'nun bu sezonki performansı

Bu sezon Sarı-Lacivertli forma ile 15 karşılaşmada görev alan Joao Pedro 2 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. 30 yaşındaki santrfor, 1 defa ise takım arkadaşlarına gol pası verdi. Pedro, 1 maçta sarı, 1 maçta da ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

Senin için hazırladığımız haberler