Fenerbahçe rakibini otobüslere mahkum etti

17.01.2018 - 23:09 | Son Güncellenme: 17.01.2018 - 23:09


Fenerbahçe rakibini otobüslere mahkum etti

Bir geceye iki önemli maçı kıç kıça sokarsan! Deli gibi bir o kanal! Bir bu kanal! Tuşlar arasında koşturup duruyorum. İnanıyorum ki, seyredenler için tam bir kabus. Bu ne Allah aşkına! Günler cebe mi girdi? Oyuncular para alıyor. Aldıklarının hakkını versin tamam da! Neticede onlard a insan ve etten kemikten! Biliyoruz ki! Allah insanları sert zemine zıplayıp düşsün diye yaratmamış! Özellikle dizlerden başlamak üzere oyuncuların çoğu sakatlıklarla baş başa kalıyor! Böyle bir tempoya dayanmak kolay değil!

Fenerbahçe Doğuş kim bilir kaçıncı defa Panathınıakos’u ağırlıyor. Belli ki, Fenerbahçe-Galatasaray derbi rekabetine dönmüş durumda! Her geçen gün kızışan rekabet seyircileri de içine almış durumda. Gerçekten herkes pür dikkat maçı izliyor ve son senelerde gördüğüm en heyecanlı maçlardan biri. Vesely’nin sahalara dönmesi çok önemli. Sakatlığının ne kadarı geçti bilmiyorum. Ancak onun varlığı çok önemli. Önemli de! Dikkatimi çeken, geçen hafta ve bu hafta Wanamaker herkese ve her şeye küsmüş gibi! Bu satırı yazdığım son çeyrekte maçın bitimine 7.47 dakika kala hala Wanamaker hala (0) sayı çekmişti. İlk çeyreği 18/20 Panathiniakos önde geçti. İkinci çeyrek biraz toparlandık. Çok iyi değil ancak öne geçecek kadar iyiydik. Bu güne kadar eleştirdiğim Thompson iyi atıyordu doğrusu, 35/30 devreyi önde geçtik. Sonra üçüncü çeyrek ise: Sıngleton, Papas ve Calathes, Rivers dörtlüsünün süreklediği Panathiniakos can havli ile saldırdı ve üçüncü çeyreği 47/50 önde geçtiler.

Son çeyrekte dananın kuyruğu kopacaktı! Vesely’nin smaçları blokları ile coştuk. Melli ona ayak uydurdu. Öyle ki, ben onu şöyle tanımlıyorum: “Ayazda unutulmuş muz hevenki gibi, donuk duran! Fakat bazı anlarda hareketlendiğinde ekvator sıcağı gibi rakibi yakan Melli, sahanın en iyisiydi son 4.00 dakika kalana kadar. Vesely, Vesely ve Vesely parkelerden çok potanın üstünde gezen adam! Rakibi için ürkütücü saldırıları var. Ancak bir türlü skoru koparamıyoruz. 59/56 2.58 kaldı avazım çıktığı kadar bağırıyorum. “Haydi çocuklar, ha gayret.” Biraz daha direnin. Vesely’e yepılan sportmenlik dışı faulu hakem Lamonica pas geçti. Son dakikaya Calathis’in üçlüğü ile 61/60 önde giriyoruz. Kalplerimiz elimizde, hele benimki zaten yeni tadilattan çıktı! Ödüm patlıyor, ama bu heyecan çok özel. Hiçbir sporda bu kadar saniyelik kalp krizlik heyecan olmaz. 42.40 saniye kala Wanamaker maçtaki tek sayısını turnike ile kazandı bu basket hayat verdi. 63/60 ve Panathiniakos’un hücumunda sayı yok! Datome’ye faul! İkisi de sayı ve 14.3 saniye kala 65/62 öndeyiz. Sloukas iki faul 7.0 saniye var 67/62 önde. Aslında kötü yüzde ile oynadık 5/19 üçlük attık.

Kısaca çok kötü hucum yapıp böyle önemli Ve maçı 67/62 önde kapatmak çok önemli. Panathinaikos’u yenmek ayrı bir güzellik. Şimdi merakla bekliyorum. Sahada yedeklerin yanında oturan başkan Giannakopoulos oyuncuların maçı kaybettikleri için yine uçak biletlerini yırtıp, takımı Atina’ya otobüs ile mi gönderecek? Panathinaikos maçları çok önemli ve onları yenmek iki ülke arasında bir hafta süre ile konuşuluyor. Vesely’nin ayağının tozu ile MVP olması önemli.

Senin için hazırladığımız haberler