Resmen Açıklandı! Fenerbahçe'nin Gelecek Sezon Formaları 5 Yıldızlı Olacak

Akın Ungan
18.12.2022 - 12:24 | Son Güncellenme: 18.12.2022 - 13:29

Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik ve yönetim kurulu üyeleri Burak Kızılhan ile Can Gebetaş açıklama yaptı. Gelecek sezonki formalar 5 yıldızlı olacak.

Resmen Açıklandı! Fenerbahçe'nin Gelecek Sezon Formaları 5 Yıldızlı Olacak

Aygün ÖZİPEK - AJANSSPOR

Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik ile Yönetim Kurulu üyeleri Can Gebetaş ve Burak Kızılhan açıklamalarda bulundu. Bilecik, 2022 Dünya Kupası arasında Spor Toto Süper Lig'e verilen arada girilen hazırlık kampı, teknik direktör Jorge Jesus, kadro yapısı ve takımın Süper Lig'deki durumu hakında konuşurken, Gebetaş 28 şampiyonluk konusu hakkında TFF'nin atması gereken adımlardan bahsetti. Kızılhan ise Sarı-Lacivertliler'in formalarında gelecek sezon 5 yıldızlı forma olacağını açıkladı.

"Jesus müthiş bir iş yapıyor"

Portekizli teknik adam Jorge Jesus hakkında konuşan Erol Bilecik, "Hocamız Jorge Jesus çok farklı ve değerli bir teknik direktör olduğunu göstererek müthiş bir iş yapıyor. Disiplin, motivasyon ve bunun yanısıra ortaya koymuş olduğu performans ve duruşla muazzam bir saygınlık kazandı. Sadece Fenerbahçeliler'in değil rekabet yaptığımız bütün kurumlarda saygınlık kazandı." dedi.

"Hocamız Türkiye’yi gerçekten çok sevdi"

Sözlerine devam eden Erol Bilecik, "Hocamız Türkiye’yi gerçekten çok sevdi. Biz de kendisini çok fazla sevdik. Takımı iyi yöneten, iyi motive eden ve sonuçları da ortada bir şekilde devam eden bir yapımız var şu an." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Transferde mutlu son! Jesus istedi, Başkan Koç bitirdi...
Habere Git

"Trabzonspor maçıyla başlayacak lig için hepimize umut verdi"

Sarı-Lacivertliler'in girdiği hazırlık kampı hakkında konuşan Bilecik, "Hazırlık maçları geride kaldı. Takım da keyifli bir şekilde dönmüş oldu. Hazırlık maçlarının maç sonuçlarına genellikle az dikkat edilir. Önemli olan hazırlık sürecidir. Ama yine de bizim takımın oyun planına baktığınızda ortaya koyduğu eforlara, kazanma isteğine bakarak çok hazır bir görüntü vermiş oldu. Bu tabii Trabzonspor maçıyla başlayacak lig için hepimize muazzam bir umut verir konuma geldi. Tabii hep dediğimiz gibi önemli olan hikayenin sonunun güzel olması" açıklamasını yaptı.

"Dönemin başında birçok eleştiri aldık"

Erol Bilecik, "Kadro derinliğine bakıldığı zaman dönemin başında birçok eleştiri aldık. Acaba yine futbol takımına yapılan transferlerde bazı oyuncular tam doğru atış oldu mu olmadı mı derken bugün tüm spor otoritelerinde bu yorumları yapan arkadaşların tamamı hemfikirler ki tüm transferler yerinde oldu." şeklinde konuştu.

"Hocanın muazzam bir adaleti ve seçim sistemi var"

Kadro derinliği hakkında konuşan Fenerbahçe yöneticisi, şunları kaydetti: "Özellikle bu kadro derinliğinde ilk 11’in tespitinden tutun hepimizin her gün her daim yaptığı maçlar öncesinde ve sonrasında izlediğimiz gibi hocanın muazzam bir adaleti ve seçim sistemi var. Kadro derinliğinin ne kadar doğru şekilde olumlu bir havaya götürdüğünü görüyoruz. İnşallah bunlar aynı şekilde devam edecek."

İlgini Çekebilir
"Büyük Mehmet Fenerbahçelilerle konuştu Galatasaray kümede kaldı"
Habere Git

"Aile olabilmeyi başarmış bir kulübüz"

Bilecik, "Sadece spor kulüpleri için söylenebilecek bir şey değil ama ‘aile olabilme’ kavramı dünyanın her yerinde başarının kaçınılmaz ilk sırasında gelir. Takımı da izlediğimiz zaman takımdaki bu aile olma refleksi hocamız ve sevgili başkanımızın sayesinde gerçekleşti. Hocamızın buradaki desteği fevkalade yüksek. Aile olabilmeyi başarmış bir kulübüz. Oyuncular sadece Samandıra’da değil sosyal yaşamlarında da birbirlerini kolluyorlar. Bunun örneklerini bir, üç, beş değil onlarca ve fazlasıyla izlemek mümkün." dedi.

"Pedro ve Arda'da şanssızlıklar yaşadık"

Erol Bilecik, "Tabii şanssızlıklar da var. Bunun en büyük örneği sakatlıklar. Oyuncularımızın performanslarından son derece memnunuz ama bu işin toplamında olan bir hadise. Pedro ve Arda örneklerinde olduğu gibi şanssızlıklar yaşadık. Çok titiz çalışan bir sağlık ekibimiz var. Peres’in durumunda aylarca sahaya dönmeyebilir, yoğun ameliyatlardan geçebilir gibi yorumlardan sonra sağlık gurubunun titiz yaklaşımı neticesinde daha kısa bir sürede takımdaki yerini alacağına inanıyoruz." diye konuştu.

"Bu dönem bizim için daha hassas ve sorumluluğu daha farklı bir sezon"

Erol Bilecik, "Her zaman daha iyisine koşmaktan başka hiçbir hevesimiz yok. Ana ağırlık noktamız bu. Bu yılın kendi içerisinde farklı bir dinamizmi de var. Başkanımız aynı zamanda Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı. Bu dönem bizim için daha hassas ve sorumluluğu daha farklı bir sezon" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den ayrıldığına pişman oldu! Dönüyor
Habere Git

"Ne oldu da konu şova döndü?"

Bilecik, "Antalya kampında Selahattin Baki, çok önemli ve değerli mesajlar verdi. Önce milyonların önünde ligi bitirtmeyiz deyip 1-2 hafta sonra şovumuz devam edecek diyorsunuz. Tabi ki bu yaklaşıma dair tüm spor kamuoyumuzda soru işaretleri oldu. Ne oldu da konu şova döndü? Fenerbahçe’de bu tarz yapı olmaz. Haklarımızı savunmanın, anlatmanın, yüksek sesli de anlatabilirsiniz ama biz daha çok doğru sesle ve iletişimle anlatmayı tercih ediyoruz. Böyle bir çelişkiye ve soru işaretlerine izin verecek bir yaklaşım ve söylemde bulunmuyoruz." dedi.

"Mehmet Büyükekşi’nin ziyaretiyle alakalı yapılan yorumları takip ettik"

Futbol Akademileri projesi kapsamında tüm kulüpleri ziyaret eden TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Fenerbahçe'ye yapacağı ziyaret hakkında konuşan Bilecik, "Mehmet Büyükekşi’nin ziyaretiyle alakalı bize de bilgi geldi ve kamuoyundaki buna dair gündemi, yapılan yorumları da takip ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Ayrıca bu ziyaretlerin tüm kulüplere yapılacağı da TFF tarafından paylaşıldı. Bunu da izliyoruz." açıklamasını yaptı.

"Trabzonspor maçı ile ilgili en ufak bir endişemiz yok"

Dünya Kupası arasının ardından Trabzonspor maçına çıkacak olan Sarı-Lacivertliler'de Erol Bilecik, "Trabzonspor maçı ile ilgili en ufak bir endişemiz yok. Takımımız sahaya çıkacak ve inşallah çok keyifli bir netice ile cumartesi akşamı hep beraber dönmüş olacağız. Hakemler de TFF de ilgili olan bütün kurumlar da bu önemli maçta eminiz adaletin son derece sağlıklı şekilde seyrettiği bir yaklaşımda olacaklar. Hassasiyetle izliyoruz. Bunun için de çok bağırmaya gerek duymuyoruz. Takım çıkacak futbolunu takır takır oynayacak. İnşallah keyifle döneriz diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"TFF’de gördüğümüz en büyük eksik..."

"28 şampiyonlukla ilgili olarak; bu konuda ilgili olan TFF’de başkan Mehmet Büyükekşi ve yönetiminin süresi zaten limitli." diyen Erol Bilecik, "3 yıllık değil yaklaşık olarak 1 yıllık olduğu için son derece dar çerçevesi olan bir süreç. Bizim asıl beklentimiz daha farklı bir iletişim yapılması. İçinde tarihçinin, spor dünyasından insanların da olacağı bir kurulun çalıştırılıyor pozisyona gelmemesi, TFF’de gördüğümüz en büyük eksik." diye konuştu.

"Mahkemeye gitmek bugünkü, şu anki planımıza dahil değil"

Şampiyonluk sayısı ile ilgili yaptığı açıklamaya devam eden Bilecik, "Fenerbahçemizin hukuki çerçevede yüzde yüz bir doğru tabloyu ortaya koymasına karşın TFF olarak bir an önce konuyla ilgili liyakat sahibi ve aklı selim insanlardan bir kurul kurulmalıdır. Bu kurulda uygun bir zaman diliminde çalışmaya başlar. Bütün kulüplerin de menfaatine bu durum. Hak ve adalet yerini bulsun istiyoruz. Bu süreçte mahkemeye verip uzun yıllar sabit bir öykünün içerisine sokabiliriz ama mahkemeye gitmek bugünkü, şu anki planımıza dahil değil." dedi.

"Hocamızın Mayıs ayı sonuna kadar kontratı var"

Jorge Jesus hakkında Brezilya ve Portekiz milli takımları için iddialar ortaya atılmıştı. Jesus'un durumu hakkında konuşan Bilecik, "Hoca dünyaya saygınlığını ispatlamış bir isim. Kamuoyundaki haber ve söylemlere karşın bize ulaşan herhangi bir şey söz konusu değil. Hocamızın Mayıs ayı sonuna kadar kontratı var." ifadelerini kullandı.

"Sezon sonuna kadar hocamızın burada olduğu çok net bir durum"

Bilecik, "Biz daha farklı bir yıl önermiştik. Hocanın bu anlamdaki yoğurt yeme biçimi bu şekilde; ilk kez gittiğim yerlerde 1 yıl kontrat yapıyorum, karşılıklı olarak memnuniyet değerlendirmesi yaparak devam ederiz dedi. Saygı duyuyoruz kendisine. Özetle; sezon sonuna kadar hocamızın burada olduğu çok net bir durum. Doğru süre geldiği zaman bunun devamını zaten kim istemez. Ben Jesus’un da farklı bir şey düşünmeyeceğine inanıyorum." dedi.

Bilecik, "Hoca İstanbul’u seviyor. Türk insanına karşı müthiş bir iklim içinde kendini hissediyor. Basketbol aşkının yanısıra camiamız ile daha sık birlikte olmak için sık sık basketbol maçlarına da katılımcı oluyor. Bunlar da bu ülkeye karşı duyduğu hisler." şeklinde konuştu.

"Sıkıntı olduğunu düşündüğümüz bir bam teli varsa üzerine basarız"

Erol Bilecik, "Bu yıl, Ali Koç başkanımızın yönetiminin 5. yılı. İyi bir tecrübe birikimi oldu. Bu tecrübe birikimi önceki yıllarda da keşke şampiyonlukla taçlansaydı ama olmadı. Sıkıntı olduğunu düşündüğümüz bir bam teli varsa üzerine basarız. Herhangi bir sıkıntımız olmadığını görüyoruz. İyi top oynuyoruz. Şampiyon olmak için hocamızın ve takımımızın saha içindeki performansına, disiplinine ve ciddiyetine çok inanıyoruz." açıklamasını yaptı.

Gebetaş: "Bir ay içinde bu karar çıksın değildi amacımız"

Yönetim kurulu üyelerinden Can Gebetaş, 28 şampiyonluk hakkında açıklama yaptı. "Bugüne kadar bu kararın neden verilmediği değil, bu konuyu geniş bir çerçevede inceleyebilecek kurulun kurulması noktasında biz ciddi eksiklikler görüyoruz. Sürecin en başından itibaren biz hiçbir zaman acele etmedik, bir ay içinde bu karar çıksın değildi amacımız." ifadelerini kullandı.

"Bu konu sadece TFF yönetim kurulunun ele alacağı kadar basit değil"

Sözlerine devam eden Gebetaş, "Diyoruz ki; bu konu TFF yönetim kurulunca bir araya gelinerek alınacak kadar basit bir konu değil. Kurul kurulması, bir bilirkişinin TFF’ye rapor vermesi, içinde tarihçilerin, hukukçuların olması gerekiyor. İtiraz edenler var onlarla da bir araya gelelim. Bunu açık bir yer de yapalım. İster bir panel, ister bir televizyon programı ister katılımcıların da soru sorabileceği bir yerde tartışalım dedik. Ne bu davete itiraz edenlerden yanıt aldık ne de başka bir yerden." dedi.

"Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi dahil her yere gideceğiz"

Gebetaş son olarak, "Eleştirilecek nokta kararın bugüne kadar neden verilmediği değil sağlıklı bir karar verilebilmesi için yapının neden kurulmadığı. Konuları tamamen değerlendirdiğimizde süreci sonuna kadar götürmekte niyetliyiz ama önce TFF’den bir karar çıkması gerekiyor. TFF göreve gelir gelmez liglerin başlama süreciyle ilgili almaları gereken acil bir takım kararlar olmasından dolayı onları da anlayışla karşılıyoruz. Sürecin sonuna kadar biz gereken tüm adımları atacağız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi dahil gidebileceğimiz her yere gideceğiz." diye konuştu.

Kızılhan: "Tüm arma kullanımlarımızı 5 yıldızlı armamızla güncelledik"

Gelecek sezon 5 yıldızlı arma kullanacaklarını ifade eden yönetim kurulu üyesi Burak Kızılhan, "Futbol şubesiyle alakalı tüm arma kullanımlarımızı 5 yıldızlı armamızla güncelledik. Bayraklar, antetli kağıtlar, mail imzalarımız, stadyum yönlendirme tabelalarına kadar değişiklikler yapıldı." açıklamasını yaptı.

"2023-24 sezonundaki formalarımız 5 yıldızlı olacak"

Kızılhan, "Kurumsal kimlik çalışmamızı 3 faza ayırdık. Şu ana kadar 2 faz tamamlandı. Başkanımızın da daha önceden açıkladığı gibi, 2023-24 sezonundaki formalarımız da 5 yıldızlı olacak. Bütün dünyada satılacak formalarımız 5 yıldızlı olacak. Bu sezon formalarımızda kullanamıyor oluşumuzun sebebi, forma siparişlerinin çok önceden hatta 1,5 sene önceden verilmiş olmasıdır." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler