Fenerbahçe resmen açıkladı! Semih Özsoy'un yerine gelen isim...

19.08.2020 - 17:55 | Son Güncellenme: 19.08.2020 - 18:01

Fenerbahçe'de Semih Özsoy'dan boşalan göreve kimin getirileceği merak ediliyordu. Fenerbahçe'den yeni başkan vekili konusunda açıklama geldi. İşte Fenerabahçe'de Semih Özsoy'un görevine getirilen isim...

Fenerbahçe resmen açıkladı! Semih Özsoy'un yerine gelen isim...

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe'de Başkan Vekili Semih Özsoy geride bıraktığımız günlerde görevinden resmen ayrılmıştı. Semih Özsoy'un yerine göreve kim getirildi? Fenerbahçe, yeni gelişmeyi borsaya bildirdi. 

Semih Özsoy'un yerine Burak Kızılhan getirildi

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Semih Özsoy'un görevinden ayrılmasıyla boşalan yönetim kurulu üyeliğine, Burak Çağlan Kızılhan'ın atandığı ifade edildi. Ayrıca, fikirleriyle camiaya katkıda bulunan Gürel Aydın'dan boşalan bağımsız yönetim kurulu üyeliği görevine de Agah Ruşen Çetin'in seçilmesi kararlaştırıldı.

Fenerbahçe'nin Burak Kızılhan açıklaması

Fenerbahçe'den borsaya yapılan açıklama şu şekilde:

"Sn. Semih Özsoy'un görevinden ayrılmasıyla boşalan yönetim kurulu üyeliğine, Sn. Burak Çağlan Kızılhan'ın ilk Genel Kurul'un onayına sunulmak üzere, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 363. maddesi uyarınca Yönetim Kurulu üyesi olarak atanmasına ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nde yer alan Kurumsal Yönetim İlkelerinin 4.3 nolu Yönetim Kurulu'nun Yapısı maddesinde düzenlenen bağımsız yönetim kurulu üyeliğine ilişkin kriterler çerçevesinde; Sn. Gürel Aydın'ın görevinden ayrılmasıyla boşalan bağımsız yönetim kurulu üyeliğine, Kurumsal Yönetim Komitesi'nin 19.08.2020 tarihli Bağımsız Yönetim Kurulu Üye Adayının Bağımsızlığına İlişkin Değerlendirme Raporu'nun görüşülmesi neticesinde, Sn. Gürel Aydın'ın kalan görev süresini tamamlamak ve yapılacak ilk Genel Kurul'un onayına sunulmak üzere, bağımsız yönetim kurulu üyeliği kriterlerinin tamamını taşıdığı tespit edilen ve bağımsızlık beyanı ile özgeçmişini sunan Sn. Agah Ruşen Çetin'in seçilmesine, Yönetim Kurulu'nun 19.08.2020 tarih ve 673 sayılı kararı ile karar verilmiştir. Yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur."

Burak Çağlan Kızılhan kimdir?

1984 İstanbul doğumlu olan Burak Ç. Kızılhan ilk öğrenimini Şişli Terakki’de orta ve lise öğrenimini St. Benoit Fransız Lisesi'nde tamamlamıştır. Daha sonra Londra’daki University of Hertfordshire’da Elektrik-Elektronik Mühendisliği üzerine lisans, yine Londra’da bulunan Brunel University’de Mühendislik Yönetimi alanında master yapmıştır. Ayrıca, Harvard Business School’da Finans alanında Executive eğitimini tamamlamıştır.

Eğitim hayatından sonra Schneider Electric İngiltere’de iş hayatına başlamıştır, 2 sene proje müdürü görevini sürdürmüştür. 2010 yılında aile şirketleri olan AE Arma-Elektropanç’ta İş Geliştirme Müdürü ve Orta Doğu-Kuzey Afrika (MENA) operasyonlarının başında yer alan Kızılhan, 2014 yılından itibaren şirketin Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdür Yardımcısı görevine getirilmiştir.

Haziran 2017’den itibaren AE'nin CEO’luk görevini üstlenen Kızılhan aynı zamanda Ağustos 2017’den beri GEO Koleji’nin Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de sürdürmektedir.

Orta Doğu'nun en prestijli yayımlarından Construction Week'in belirlediği bölgenin en etkili 100 ismini kapsayan 'Power 100' listesinde Türkiye'yi temsil eden iki Türk'ten birisi olan Kızılhan, 2019 yılı listesinde bir önceki yıla göre 2 sıra yükselerek 43. sırada yer almıştır. Kızılhan aynı zamanda 2012, 2013, 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında da listenin en genç ismi olarak yer almıştır.

Ekonomist dergisi tarafından hazırlanan Türkiye'nin 40 yaş altı en güçlü 40 lideri sıralamasının yapıldığı “40 Genç CEO” 2018 ve 2019 listelerinde yer alan Kızılhan, ayrıca Fortune Türkiye'nin belirlediği “40 Yaş Altı 40” listesinde 2016, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında da yer almıştır. Burak Ç. Kızılhan'ın sivil toplum kuruluşlarında halen devam etmekte olan görevleri;

Fenerbahçe SK Yönetim Kurulu Üyesi

1907 Fenerbahçe Derneği Üyesi
Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Üyesi
Endeavor Türkiye Üyesi

Senin için hazırladığımız haberler