Fenerbahçeli Samet Akaydin'in PDFK Sevki TFF'yi Zora Soktu

Ali Bozkurt
23.05.2023 - 14:09 | Son Güncellenme: 23.05.2023 - 14:12

Fenerbahçe'nin rakibine tükürmekle suçlanan ve en az 4 maç ceza talep edilen Samet Akaydin için 48 saatlik savunma süresini kullanırsa TFF büyük açmaza girecek.

Fenerbahçeli Samet Akaydin'in PDFK Sevki TFF'yi Zora Soktu

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Kurulu, dün akşam Fenerbahçeli oyuncu Samet Akaydin’i 18 Mayıs günü oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasındaki tükürme eylemi için Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk ettiğini duyurdu. Ancak TFF artık içinden çıkılmaz hale gelen kendi karmaşık talimatları nedeniyle yine dertsiz başına dert açtı.

Ceza 4 maçın altında olursa

Futbol Disiplin Talimatı’na göre müsabaka görevlileri dışında kişilere tükürmenin cezası 4-6 maç veya 45-90 gün arasında. Yani aslında Samet Akaydin’in bu ceza talimatına göre kupa ve ligde minimum 4 maç oynamaması gerekiyor. Ama Tahkim Kurulu’nun cezayı indirmesi durumunda bu defa Samet’in kupada oynaması gerekiyor. 

Fenerbahçe 48 saati kullanırsa

Fenerbahçe 48 saatlik savunma hakkını kullanırsa bu süre Fenerbahçe’nin Demir Grup Sivasspor ile oynayacağı Zirat Türkiye Kupası yarı final karşılaşmasında oyuncunun yer almasını tedbirli olduğu için imkânsız kılıyor.

İlgini Çekebilir
F.Bahçe'den PFDK'ya Samet Akaydin tepkisi: "Karar kabul edilemez!"
Habere Git

Ceza indirilmezse ne olacak ?

Fenerbahçe, 48 saatlik savunma süresini kullanıp diğer yandan kupada oynama ihtimalini göz önünde bulundurarak tedbirin kaldırılmasını ister ve oyuncuyu kupa maçında oynatır ardından Tahkim Kurulu PFDK’nın minimum 4 maçlık cezasını indirmezse ne olacak? Çünkü o zaman Akaydin cezalı olması gereken bir maçta oynamış olacak. 

PFDK işin içinden nasıl çıkacak?

PFDK’nın Samet Akaydin’e ya hiçbir ceza vermemesi ya da minimum 4 maç ceza vermesi gerekiyor. Tahkim, bu kararı olayın gelişimi itibarıyla tahrik indirimine sokamayacaktır. Ama 48 saatlik savunma süresinin kullanılması durumunda “tükürük isabet etmedi” indirimi gibi bir indirim gelirse oyuncu bu defa oynaması gereken kupa maçında oynayamamış olacak.

Samet, Trezeguet'ye tükürmediğini söyledi

Fenerbahçe-Trabzonspor maçında bordo mavili Trezeguet, penaltıda skoru 3-1'e getiren golü attıktan sonra secde yaparken yanından geçen Samet Akaydin'in tükürdüğü anın videosu sosyal medyaya düştü. Samet, verilen açının yanıltıcı olduğunu ve oyuncuya yönelik bir tükürük söz konusu olmadığını açıkladı. Trabzonspor Kulübü ise kınama ağır bir kınama mesajı yayınladı. Fenerbahçe ise Trabzonspor'a tepki gösterdi.

Senin için hazırladığımız haberler