Fenerbahçe şampi...

12.06.2018 - 02:36 | Son Güncellenme: 11.06.2018 - 23:38

BASKETBOL ŞAMPİYONUNU ARIYOR

TOFAŞ 77-95 FENERBAHÇE DOĞUŞ 1-3

Dünyanın batısında yaşayan insanlar, dünyanın doğusunda yaşayan örneğin, Japonya, Çin, Kore, Tayland, Malezya, Singapur derken, bu ülke insanlarının birbirine benzediğini iddia ederken, aynı dünyanın doğusunda olan ismini yazdığım ülkelerde yaşayan insanlar da; “Batılı ülke insanları hep birbirine benziyor.” Diye iddialarda bulunurlar! İkisi de kendine göre haklı olduğunu söyleyecek halim yok! Onlar ne düşünürse düşünsün! Bunlar bilim adamlarının sorunu!

Bilinen en önemli gerçek, milyarlarca insanın evrende canlı canlı dolaşırken, birbirine benzemeyen önemli şey “parmak izleri” ve bununm dışında karakter olarak kimsenin kimseye benzememesi! Aile bireyleri bile birbirine karakter olarak benzemezlik içinde yaşarken, topluma mal olmuş insanların karakterlerini çözmek aynı zamanda sanki onları izleyen, takip eden halkımız “bir psikolog olup, hayranı olduğu liderlerin karakterlerini çözme uğraşı içindeler.” Son örnek Obradovic: Senelerdir Türkiye’de olduğu için ve hayran kitlesinin yoğunluğunda onun karekter yapılanması merak konusu oldu! Fenerbahçe teknik Patronu olarak: “Takımı için neler düşünüyor? Nasıl bir kadro kurmayı arzuluyor? İyi olmasını beklediği oyunculardan verim alamayınca neler düşünüyor?”

Bana san maçtan sonra bir sürü mesaj geldi, soru şu: “ Obradovic Rotasyon adı altında Vesely’i tribüne yollayıp, mahsus yenildi. Çünkü Şampiyonluk kutlamalarını İstanbul Ülker Arena’da kendi salonu ve seyircisi önünde kutlamak için.” Samimi söylüyorum bu komple teorisini düşünmemiştim! Obradovic nerede olursa olsun yeter ki, Şampiyon olsun, başka bir şey istemez! Yine de, sezon başından beri yazdığım Guduric ve Thompson kardeşlerimizi maç kadrosu içinde göremedim için! İnanın hiç üzülmedim! Çünkü onların olduğu ve Rotasyon adı altında, Vesely, Melli, Sloukas, Datome gibi oyuncuların tribünde oturmasına içim pek ısınmıyordu! Adalet adına Obradovic Rotasyon işini gereksiz yere abartıyor! Datome üçüncü çeyreğin sonuna kadar 100/100 ile oynuyor, 15 sayı.

Bursa’da salon yine tıklım tıklım. Basketbol adına nefis bir gece. Her iki takım hakkında ilk günden beri yazdığım final oynayan iki takımında başkanı Ali Koç salonda. Her şey bir yana dünya da, kimseye nasip olmayan onurlu bir rütbe ile salonda bulunuyor. FENERBAHÇE BAŞKANI ALİ KOÇ VE kağıt üzerinde olmasa’da TOFAŞ’ın başkanı sayılan ALİ KOÇ. Bu gurur ona fazlası ile yeter. Alkışlarımızla. Basketbolumuz olarak nefis bir tablo. Tüm büyük sermayelerin, ekonomik krizi öne sürerek basketboldan kaçtığı günlerde efsane TOFAŞ’ın Orhun Ene ile finale yükselmesi harika bir olay.

TOFAŞ ne olursa olsun; teslim olmak istemiyor. Crocker, Mejia, Kadji ve Henry var güçlerinle direnirken, Henry tek kişilik ordu gibi bazen Fenerbahçe savunmasını talan ediyor. Orhun Ene takımını çok iyi yönetiyor. Sınırlı kadro ile ancak bu kadar. İlk çeyrek 17/22 ikinci çeyrek 39/50 Fenerbahçe için iyi sayı, TOFAŞ için telefisi zor rakamlar! Üçüncü çeyrekte 60/71 yine Fenerbahçe lehine. Son çeyrekteyiz; Fenerbahçe’de kötü oyuncu yok özellikli Datome 10/11 gibi inanılmaz bir istatistikle 25 sayı attı. Tam yıllardır özlediğimiz tablo. Küfür yok, sahaya bir şey atılmıyor. Salona kimse dalmıyor. 1-3 Fenerbahçe’nin galibiyeti ile final serisi İstanbul’a taşınıyor.

ÖNEMLİ NOT: BAŞKAN ALİ KOÇ, ARTIK TÜM TÜRKİYE'NİN SEVGİLİSİ ŞİMDİ HERKESİ KUCAKLARKEN, TÜRK BASKETBOLUNUN EFSANESİ BANVİT'İN KAPANMAMASI İÇİN YENİ PATRONLARI İLE GÖRÜŞME YAPABİLİR. FUTBOLDAKİ GİBİ KULÜPLER BİRLİĞİ ORGANİZASYONU İÇİNDE FEDERASYON BAŞKANI HİDAYET TÜRKOĞLU İLE GİRİŞİMDE BULUNMALARINI BEKLİYORUZ

Senin için hazırladığımız haberler