Fenerbahçe şampiyon yerliler küme düştü!

23.05.2017 - 13:45 | Son Güncellenme: 23.05.2017 - 13:45

Fenerbahçe, bir ilki başararak Euroleague'de şampiyonluğa uzandı, fanatizmden sıyrılmış basketbolu seven herkes bu başarıyı Aziz Yıldırım'ın itici tavırlarına rağmen tebrik etti. Fakat Olympiakos başkanı ve bazı basketbol severlerin dikkat çektiği bir nokta vardı, yerli oyunculardan hiç katkı almamıştı Fenerbahçe. Bakın alamadı demiyorum, almadı diyorum, çünkü Obradovic yerlilere hiç süre vermedi, onları bir görmeyi bazı anlarda denemeyi hiç tercih etmedi. 

Obradovic yerlilere neden süre vermedi?

Türk oyuncuları sevmediği veya Türk düşmanı olduğu için süre vermediğini tabiki de düşünmüyorum. Eminim yerli oyuncuların yetersiz olduğunu düşündüğü için süre veremedi, bence haklıda Melih Mahmutoğlu dışında bu seviyede sahaya atabileceği yerli oyuncusu yok Fenerbahçe'nin. Bu sebeple onları oynatamadı ve bu kısmen bizlerde burukluk yarattı. Ama başarı isteniyorsa, yetersiz oyuncunun sahada olmayışını, olamayışını anlayışla karşılamalıyız ve çözüm nedir buna konsantre olmamız gerekiyor.

Çare yabancı kısıtlaması mı?

Bu sorun yabancı kısıtlaması ile çözülemez, yabancı kısıtlaması getirdiğimizde oyuncularımız kendilerini acaip geliştirip üst düzey falan olmayacaklar. Sadece haketmedikleri halde koçları onları oynatmak zorunda kalacak. Ben yerli oyuncularımızın gelişmesi süre alabilmesi için yabancı kısıtlamasının bir çözüm olacağına inanmıyorum. Böyle olursa az öncede belirttiğim gibi, iyi oldukları için değil mecbur kalındığı için oynayacak bu oyuncularımız. Ayrıca kontratları da çok çok yükselecek büyük paralar kazanacaklar. Bu sebeple yabancı kısıtlamasına karşı çıkıyorum.

Yerli oyuncularımız yabancılarla challenge yapmaya devam etmeli!

Mevcut kural bence devam etmeli, yerli oyuncularımız artık formanın aslanın ağzında olduğunu görmeli, kendilerini geliştirmek için limitlerini zorlamalılar. Belki Fenerbahçe'de bunu başarabilen oyuncu olmadı, Furkan Korkmaz, Okben Ulubay, Sinan Güler, Cedi Osman, Tolga Geçim vs... isimler takımlarındaki iyi yabancılara rağmen ciddi süreler almayı başardılar. Yani oyuncularımız çocuk havuzunda değil, denizde yüzmeye devam etmeliler. Bu rekabet içinde ayakta kalan oyuncularımız, takımlarının ve Milli Takım'ın göz bebeği olacaklardır.

Kulüplerimizin alt yapıya bakışı değişmeli!

İyi yerli oyuncu çıkması için kulüplerimizde alt yapıya yaklaşımını değiştirmeli. Banvit'in alt yapılarda başardıkları, bütün takımlarımızın rol modeli olmalı. Başarılar kadar önemli olan 2. bir noktada memlekete faydalı sporcular yetiştirmektir. Bu yine bütün kulüplerimizin asli görevleri arasındadır. Bütün branşlarda alt yapıya yatırım artmak zorunda.

Ve son olarak Melih Mahmutoğlu'na not:

Sevgili Melih takım kaptanı olarak şampiyonluğa en çok sen sevindin en çok sen kutladın, fakat 1 dakika bile süre alamadığını unutmamalısın. 40 yaşına merdiven dayamış veteran bir oyuncu olsan, 1 dakika bile süre almadan kupa kaldırmanı normal karşılardım ama malesef veteran değilsin. Sana getirilen eleştirileri, kupa kaldırdığın paylaşımların altına gelen malesef alaycı yorumları kendine dert edinmelisin. Umarım bir daha ki sefer senin katkını da burada yazma şansına nail olurum.

AJANSSPOR ÖZEL YORUM / EYÜP YILDIZ

Senin için hazırladığımız haberler