ÖZET | Çaykur Rizespor - Fenerbahçe: 0-6 (Maç Sonucu)

Ali Bozkurt
22.04.2022 - 21:36 | Son Güncellenme: 22.04.2022 - 22:42

Süper Lig 34. haftasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'un konuğu oldu. Karşılaşma Rizespor 0-6 Fenerbahçe skoru ile sona erdi. İşte beIN maç özeti ve detayları...

ÖZET | Çaykur Rizespor - Fenerbahçe: 0-6 (Maç Sonucu)

AJANSSPOR HABER

Süper Lig 34. haftasında Çaykur Rizespor, kendi sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Sarı-Lacivertliler, Rizespor'u 6-0 yenmeyi başardı. Rizespor, Giresunspor bu hafta kazanması halinde küme düşecek. Sarı-Lacivertliler ise Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya adım adım yaklaştı. İşte detaylar...

35. saniye kırmızı

Çaykur Rizespor Fenerbahçe maçının henüz 35. saniyesinde Fabricio direkt kırmızı kart gördü. Oyuncunun bu sezon Spor Toto Süper Lig'de gördüğü döndüncü kırmızı kart oldu. Fabricio , Kim Min Jae'ye yaptığı hareket sonrası hakem Halil Umut Meler tarafından oyun dışına gönderildi. Brezilyalı oyuncu bu sezon gördüğü kırmızı kart sayısını 6'a çıkarırken 6 tane ise sarı kart gördü. Fabricio, Sivasspor, Galatasaray, Kasımpaşa ve Fenerbahçe maçlarında kırmızı kart gördü.

İmza geldi gol attı

9. dakikada Serdar Dursun’un pasında ceza sahası içinde topla buluşan Rossi’nin vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti. Diego Rossi, bu sezon deplasmanda en fazla Süper Lig maçının ilk golünü atan Fenerbahçe oyuncusu olmayı başardı. 24 yaşınndaki kanat oyuncusu, bu sezon 5. kez gol sevinci yaşadı. Rossi ayrıca 8 defa da takım arkadaşlarına son pası veren isim olmuştu.
 

Penaltıdan gelen gol

45. dakikada İrfan Can Kahveci'nin ceza sahasına göndermek istediği topa Ronaldo Mendes'in elle müdahele etmesinin ardından hakem Halil Umut Meler VAR'a giderek pozisyonu inceledi ve penaltı kararı verdi. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Serdar Dursun topu filelerle buluşturdu. 

Serdar, ilk maçta olduğu gibi hatt-rick yaptı

Fenerbahçe'de Serdar Dursun, Çaykur Rizespor ağlarına bu sezon 6. golünü gönderdi. İlk maçta hattrick yapan Serdar, ikinci maçta da hattrick yapmayı başardı. İlk yarının bitmesine saniyeler kalan penaltılardan 2. golünü atan Serdar, ikinci yarı başlarında ise kendisinin üçüncü golünü atarken Fenerbahçe'yi de 4-0'lık skora getirmeyi başardı. Serdar Dursun, Süper Lig tarihinde bir sezonda aynı takıma karşı iki maçta da hat-trick yapan ilk Fenerbahçeli futbolcu oldu.

Kim Min cezalı duruma düştü

Fenerbahçe'de sarı kart gören Kim Min-Jae, gelecek hafta oynanacak Gaziantep FK maçında cezalı duruma düştü.

Arda Güler asisti

Fenerbahçe'de Arda Güler, oyuna girdikten sonra Rizespor, taraftarları tarafından tüm tribün destek tezaharurları yaptı. Genç oyuncu Berisha'ya yaptığı asistin aynısı Rizespor karşısında yaparak Valencia'ya karşılaşmanın 5. golünü attırdı. Arda Güler, 255 dakikada 3 gol ve 3 asist katkısı sağlamayı başardı. Enner Valencia, önceki hafta Göztepe ile oynanan mücadelede kazanılan penaltıyı taraftarın da tezahüratıyla Arda Güler'e bırakmıştı. Arda Güler, penaltıyı gole çevirerek, Kadıköy'deki ilk golünü atmayı başardı. Genç oyuncu, Çaykur Rizespor deplasmanında Enner Valencia'ya yaptığı asist ile Göztepe'deki penaltının borcunu ödemiş oldu.
 

Fenerbahçe, gole doymadı

Sarı-Lacivertliler, Arda Güler ile yine atağa çıktı. Arda'nın şık pasında top Zajc'a geldi. Zajc'ın içeriye ortasında Nazım Sangare, skoru 6-0'a yükselti. Fenerbahçe ile bu sezon 17. maçına çıkan Nazım,  sezonun ilk golünü atarken 1'de asisti bulunuyor.

Fenerbahçe'yi deviremediler

Sarı lacivertli takım, üst üste aldığı sonuçlarla namağlup serisini sürdürdü. Çıktığı son 10 maçın 9'unu kazanan Fenerbahçe, Aytemiz Alanyaspor, İttifak Holding Konyaspor, Yukatel Kayserispor, Galatasaray ve Göztepe'yi devirmişti. Fenerbahçe Çaykur Rizespor maçıyla galibiyet serisini 6 maça, namağlup serisini 10 maça çıkardı.

Çaykur Rizespor Yönetimi, Fenerbahçe maçında stadı terk etti

Spor Toto Süper Lig’in 34. haftasında evinde Fenerbahçe’yi ağırlayan Çaykur Rizespor Yönetimi, taraftarların istifa tezahüratları sonrasında maçın 78. dakikasında stadyumu terk etti. Spor Toto Süper Lig’in 34. haftasında evinde Fenerbahçe’yi ağırlayan Çaykur Rizespor, 78. dakikaya 6-0’lık skorla geride girerken, taraftarlar yönetimi istifaya davet etti. Tezahüratlardan sonra maç devam ederken Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran ve yöneticiler maçı bırakıp tribünden ayrıldı.

Maçtan Dakikalar 

9. dakikada Serdar Dursun’un pasında ceza sahası içinde topla buluşan Rossi’nin vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti. 1-0

22. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan İrfan Can Kahveci'nin vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

45. dakikada İrfan Can Kahveci'nin ceza sahasına göndermek istediği topa Ronaldo Mendes'in elle müdahele etmesinin ardından hakem Halil Umut Meler VAR'a giderek pozisyonu inceledi ve penaltı kararı verdi. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Serdar Dursun topu filelerle buluşturdu. 2-0

45+6. dakikada topla buluşan İrfan Can ceza sahası içinde Eren Albayrak tarafından düşürülünce hakem bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. Penaltı atışını kullanan Serdar Dursun, topu ağlara gönderdi. 3-0

49. dakikada Yusuf Sarı’nın pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Pohjanpalo’nun vuruşunda kaleci Altay 2 hamlede topu kontrol etti.

51. dakikada Arda’nın vuruşunda kaleci Gökhan’dan seken topu Serdar Dursun tamamladı. 4-0

62. dakikada sağ taraftan kullanılan kornerde Bolasie’nin kafa vuruşunda Serdar Aziz topu çizgiden çıkardı.

66. dakikada Arda’nın ortasında ceza sahası içinde Valencia’nın vuruşunda top ağlarla buluştu. 5-0

71. dakikada Fenerbahçe’de Ferdi kadıoğlu, kazandığı topla kaleye sokularak Arda’ya pas verdi. Arda’nın şutunda kaleciyi geçen topu Gökhan Gönül çizgiden çıkardı.

76. dakikada Zajc’ın pasıyla topla buluşan Nazım Sangare topu filelere gönderdi. 6-0

88. dakikada ceza sahasının dışında topla buluşan Yusuf’un kaleyi gördüğü anda gerçekleştirdiği şutunda kaleci Altay uzanarak topu kornere çeldi.

Senin için hazırladığımız haberler