"Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında olsa oynamak isterdi."

17.05.2020 - 22:06 | Son Güncellenme: 17.05.2020 - 23:35

"Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında olsa oynamak isterdi."

Usta spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan "%100 Futbol" programında gündemi değerlendirdi. İşte Ajansspor'un sizler için derledikleri...

AJANSSPOR-HABER

"Bundesliga bize örnek olacak"

Bundesliga'nın salgın sonrası açılış maçları hakkında konuşan Rıdvan Dilmen: "Bundesliga'da oynanan maçların bizim için önemli örnek olacağını düşünüyorum. Çünkü bu maçların bize önemli geri dönüşleri olacak. Ben maçları izlerken sadece futbolu özlediğim için değil, maçlarda neler olacağını görmek için izledim. Her zaman söylüyorum bir futbolcu sahaya çıktığı zaman farklı düşünceleri kenara bırakır ve oynamak için oyanar. İzlediğim maçlarda sert mücadeleler oldu. Fiziksel anlamda takımları iyi gördüm. Tabii 5 değişikliğin etkisi vardır. Ancak maçların gündüz ve sıcak bir havada oynanmasına rağmen iyilerdi. Bizim Bundesliga örneğini daha iyi düşünebilmemiz için 5-10 gün daha beklememiz lazım. Çünkü orada kulüplerde ve futbolcularda vaka görülürse onların neler yapacaklarını ve nasıl bir yol izleyeceklerini iyi analiz etmemiz gerekiyor."

"Almanya Federasyonu takımların 14 oyuncu kalana kadar o kulübün maçlara devam edeceğini açıkladı. Aldığım duyumlara göre Türkiye'de de bunun yapılma ihtimali yüksek. Artık bizde oynamama fikri biraz ötelendi. Artık oynayıp, oynamamakdan çok başlanacak tarih düşünülüyor. Kulüplerin ligler verilen tarihte başlayacakmış gibi dikkat etmeleri lazım. UEFA'nın da bu konuda destekçi olması Çünkü başlangıç tarihi olduğu kadar bir bitiş tarihide var. Burada UEFA, bitiş tarihini ileriye itebilir. Artık sürece göre nasıl ve ne zaman oynanacağını tartışacağız."

"Bir önerim var..."

Ligimizde kalan maçlar için fikirler ortaya atan deneyimli yorumcu: "Şahsi olarak şöyle bir fikrim var: Liglerin başlangıç tarihinden 20 gün önce takımları İstanbul'da toplasak ve onları karantinaya alsak. Ancak takımın aşçısı ve şöforü dahil olmak üzere takımlarda bulunan herkes karantina altına alabilir. Oyuncular ligler bitene kadar bu karantinada kalabilir diye düşünüyorum. Oyuncular gerekli izini aldıktan sonra zaman zaman aileleriyle görüşebilir. Belki oyuncular bu kadar uzun bir kampı kabul etmeyebilir. Ancak normal şartlar altında örneğin Türk futbolcular için söylüyorum: Şenol Güneş, EURO 2020 için Milli takım kampı gerçekleştirecekti. Bizim halkımız, yaşlılarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız 60 gündür evlerinde oturuyor. Futbolcu kampı gibi hayatlarına devam ediyor. Profesyonel futbolcularda 30-40 günlük kamplara dayanabilir ve kalabilir. Bu durumda herkes taşın altına eline koyacak."

"Haftada 2 maç"

"Takımlar karantinada kalıp, maçlarını oynayıp, karantina sürecini geçirebilirler. Lig düşme ya da şampiyon olma durumu olmayan takımların yani orta sıralarda bulunan takımların kalan maçlarında kora kor mücadele olacağını sanmıyorum. Ayrıca benim TFF ve yayıncı kuruluşa bir ricam olacak. liglerin bitmesine 8 hafta kaldı. Kalan maçları haftada 2'ye çekebiliriz. Örneğin bazı takımlar birinci maçlarını salı ve çarşamba oynar, ikinci maçlarını cumartesi ve pazar oynar. Takımlar, İstanbul'da karantinada kadıkları zaman İstanbul'da stadı bulunan takımlar, başka stadlarda maçlarını oynayacak. Ligler başlamadan önce de Türkiye Kupası yarı finalleri oynanır."

"Ancak bu kabul edilmez ve deplasmanlı şekile dönersek takımların gideceği otellerin kapatılması ve normalden daha dikkatli gerekli şartların yerine getirilmesi lazım. Şahsi düşüncem takımların İstanbul'da toplanması. Çünkü hem otel anlamında, hem stad, hem de tesis anlamında çok iyi yerler var. 1. ligde ise bölgesel anlamda iyi durumda olan Eskişehir, Sakarya gibi iyi stadları ve iyi konaklama yerleri olan yerlerde kalan maçlar oyananabilir. Ancak o da kabul edilmezse az önce dediğim gibi burada da normalden daha dikkatli gerekli şartların yerine getirilmesi lazım."

"14 oyuncu kalana kadar devam edilecek"

"Konuşmamın başında da söylemiştim: Almanya Federasyonu, takımların salgın nedeniyle 14 oyuncu kalana kadar o kulübün maçlara devam edeceğini açıkladı. Duyduğum kadarıyla Türkiye'de de böyle bir durum olacak. Ancak bir farkla. Allah korusun bir takımda 14 kişiden daha az futbolcu kaldı. Bizde bu rakamın altında kalan takımlar için lisans çıkarma ayrıcalığı olabilir. Yani U-21 takımından oyuncuyu takıma dahil edebilme rahatlığı ortaya çıkacak."

"Fenerbahçe şampiyonluk yarışında olsa oynamak isterdi."

"Fenerbahçe ne oynansın diyor, ne de oynanmasın diyor. Ortada bir duş sergiliyor. Ancak şahsi fikrim: Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında olsa oynamak isterdi. Bugün şampiyonluk yarışından kopan Fenerbahçe, hatta Beşiktaş için oynayıp, oynamamak çok önemli değil diye düşünüyorum."

Erol Bulut'un en önemli şansı: Emre Belözoğlu!

Ali Koç'un dün yaptığı toplantıda görüştüğü hocanın tarif etmesi üzerine Rıdvan Dilmen: "Ali Koç dün yaptığı konuşmada istenilen teknik adamın resmen tarifini verdi. Ben bu tariften Erol Bulut'u anladım. Kulüpte çok yüksek ihtimalle sportif direktör de Emre Belözoğlu olacak. Emre, Başakşehir'de oynarken Abdullah Avcı'nın yardımcılığını Erol Bulut yapıyordu. Ayrıca Erol hocanın Fenerbahçe geçmişi var. Fenerbahçe takımı kolay bir takım değil. Ancak Erol hocanın en büyük şansı: Emre Belözoğlu. Dün yapılan konuşmadan anladığım kadarıyla artık doğru transfer politikaları izlenecek. Sadece transfer değil, ekonomi ve araştırma da. Artık kulüpte Comolli mi? Emre mi? tartışması yaşanmayacak." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler