Fenerbahçe Forvet Transferini Bitiriyor! Alexander Sörloth, Maxi Gomez

Akın Ungan
13.08.2022 - 18:16 | Son Güncellenme: 14.08.2022 - 08:22

Fenerbahçe, santrfor olarak Leipzig'den Alexander Sörloth'u transfer etmek için son kez masaya oturacak. Sörloth'un alternatifi ise Valencia'dan Maxi Gomez. Bu iki isimden birinin hafta içi kadroya katılması hedefleniyor.

Fenerbahçe Forvet Transferini Bitiriyor! Alexander Sörloth, Maxi Gomez

Aygün ÖZİPEK - AJANSSPOR

Fenerbahçe, santrfor sorununu çözmek için artık gün sayıyor. Sarı lacivertliler adaylarını ikiye indirdi. Hafta içi yapılacak görüşmeler sonrasında Leipzig'den Alexander Sörloth ya da Valencia'dan Maxi Gomez'den biri Fenerbahçe kadrosuna katılacak.

Öncelik Sörloth'a verildi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sezon başlamadan katıldığı bir televizyon programında "Luis Suarez ve Alexander Sörloth, fiyatları aynı, şartları aynı. Hangisini istersiniz?" sorusuna "Açlığı ve yaşından dolayı Sörloth'u seçerim. Almanya'da istenilen gibi olmamış. Leipzig ile konuştuk. 12-16 milyon Euro bonservisi var. Artık kiralık gitmek istemez" yanıtını vermişti. Sarı lacivertliler santrfor konusunda hâla Sörloth'a öncelik veriyor.

Fırsat transferi derken kastedilen Sörloth

Fenerbahçe Başkanı Koç, 3-3 berabere biten Ümraniyespor maçından sonra yaptığı açıklamada da "Forvet en pahalı pozisyon. Maddi sıkıntı olunca, istediğinizi yapamazsınız. Transferin son döneminde çok farklı şeyler oluyor. Biz de onu bekliyoruz. 10 Eylül'e kadar süremiz var. Bekleyeceğiz" dedi.

Fenerbahçe'nin beklediği fırsat Leipzig'in Chelsea'den Timo Werner ve Salzburg’dan 19 yaşındaki Benjamin Sesko’yu transfer etmesiyle geldi. Sörloth, kadroda bulunan Andre Silva ile Yussuf Poulsen'in ardından kadroda düşünülmüyor.

Leipzig ile son defa masaya oturulacak

Fenerbahçe, ilk hedef olarak gördüğü Sörloth'un transferi için 12 milyon Euro isteyen Leipzig ile tekrar masaya oturacak. Sezon başında oyuncunun kiralık olarak gitmesine sıcak bakmayan Alman ekibi istediği teklifleri alamadı. Sarı lacivertliler bütçesine uygun bir rakama Sörloth transferini bonservisiyle bitirmek istiyor. Kiralık ve zorunlu satın alma opsiyonlu bir formülün de masaya gelebileceği belirtiliyor.

Sörloth'un alternatifi Maxi Gomez

Fenerbahçe, Sörloth transferinde istediği sonucu alamama ihtimaline karşılık B planı olarak Valencia'dan Maxi Gomez ile görüşmelerini sürdürüyor. Oyuncuyla mali konularda anlaşan sarı lacivertliler Sörloth olmazsa Valencia ile son kez pazarlık yapacak. Fenerbahçe'nin santrfor transferini bu hafta içinde bitirmeyi planladığı belirtiliyor.

Sörloth ve Gomez'in performansları

Sörloth geçen sezonu kiralık olarak Real Sociedad'da geçirdi.  Norveçli futbolcu şu istatiklere ulaştı:

  • 33 La Liga maçı: 4 gol
  • 7 Avrupa Ligi maçı: 2 gol, 1 asist
  • 4 Kral Kupası maçı: 2 gol

Sörloth bu sezon Bundesliga'nin ilk maçında Stuttgart karşısında 5 dakika şans buldu. Maxi Gomez ise Valencia formasıyla ile geçen sezon çıktığı 29 maçta 5 gol 3 asistle oynamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler