Mehmet Demirkol: "Fenerbahçe santrforsuz oynayabilir"

17.02.2021 - 08:48 | Son Güncellenme: 17.02.2021 - 17:04

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Fatih Karagümrük’ü deplasmanda 2-1 mağlup etti. Socrates Dergi’nin YouTube kanalında Fatih Karagümrük-Fenerbahçe maçını analiz eden Mehmet Demirkol, iki takım hakkında da yorumlarda bulundu. Demirkol, Mesut Özil ve İrfan Can Kahveci için neler söyledi? İşte detaylar…

Mehmet Demirkol: "Fenerbahçe santrforsuz oynayabilir"

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Fatih Karagümrük’ü Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 2-1 yendi ve 51 puana yükselerek lider Galatasaray ve ikinci Beşiktaş'ı puan puana takibini sürdürdü. Yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi’nin Youtube kanalındaki 'Karşı Karşıya' programında Fenerbahçe’yi değerlendirdi.

"Mesut zihnen oyunda"

Mesut Özil’in Fatih Karagümrük maçındaki performansına değinen Demirkol, “Yüzde 96 pas isabeti, 49 pasta 47 isabet, gole yol açan serbest vuruş ve golde topu hemen ayağından çıkarıp Ozan’a geri verme, tüm bunlar Mesut’un zihnen oyunda olduğunu gösteriyor. Mesut’u daha sağlam bir orta sahayla desteklediğinde, yani Gustavo, Pelkas ve İrfan geldiği takdirde Fenerbahçe sınıf atlayabilir“ dedi.

İrfan Can Kahveci yorumu...

Ayrıca Demirkol, “Fenerbahçe’nin elindeki imkanlar çok arttı. O yüzden İrfan transferine çok itiraz eden oldu ama İrfan birçok şeyi değiştirebilecek bir oyuncu“ ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe’yi 4-6-0 oynarken görebiliriz"

Fenerbahçe’nin hücum hattında sıkıntıları olduğunu belirten Mehmet Demirkol, “Fenerbahçe’de önde top tutabilen kimse yok. Topu duvara atsan daha iyi döner top. İrfan, Pelkas ve Gustavo geri döndüğünde hücum bölgesinde topu tutmak çok daha kolay olacak. Mesut ve Pelkas’ın gole en yakın olacağı bir oyunda, Fenerbahçe’yi biz 4-6-0 taktiğiyle bile oynarken görebiliriz” dedi.

"Fenerbahçe hiç güzel oyun oynamadı"

Teknik direktör Erol Bulut’un, ‘bazen takım güzel oyun oynamıyor’ sözlerinin hatırlatılması üzerine Demirkol, “Fenerbahçe hiç güzel oyun oynamadı. Bazen çok iyi oyunlar oynadı. Güzel başka bir şeydir. Güzel şu demek; daha estetik bir oyun demek. İyi oyunlar oynadı, insanların karnı doydu fakat güzel başka bir şey” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler