Fenerbahçe'ye Kaybeden Dinao Kiev Teknik Direktörü Lucescu'dan Açıklama

Akın Ungan
09.09.2022 - 19:23 | Son Güncellenme: 09.09.2022 - 19:48

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'ye kaybeden Dinamo Kiev Teknik Direktörü Mircea Lucescu açıklama yaptı. Lucescu, Jorge Jesus'a yanıt verdi. İşte detaylar.

Fenerbahçe'ye Kaybeden Dinao Kiev Teknik Direktörü Lucescu'dan Açıklama

AJANSSPOR - DIŞ HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda karşılaştığı Dinamo Kiev'i geçemeyen ve yoluna Avrupa Ligi'nde devam etmek zorunda kalan Fenerbahçe, Ukrayna temsilcisi ile aynı gruba düştü. UEFA Avrupa Ligi B Grubu'ndaki ilk maçını Kadıköy'de Kiev'e karşı oynayan Sarı-Lacivertliler, bunu önceki maçın rövanşı olarak gördü ve mücadeleden 2-1 galibiyetle ayrıldı.

Basın toplantısını kısa tuttu, ülkesine konuştu

Kadıköy'de oynanan bir önceki maçta basın toplansıtısı düzenlemeyi reddeden Dinamo Kiev Teknik Direkötür Mircea Lucescu, bu sefer kısa bir açıklama yapmakla yetindi ve soruları kabul etmedi. Maçtan sonra GSP Romania'ya konuşan deneyimli teknik adam, Fenerbahçe maçında yaşananları anlattı.

"Boğa güreşiydi"

Lucescu, "Tam olarak konferansta söylediğim gibi bir boğa güreşiydi. İlk dakikalarda Fenerbahçeli futbolcular kendilerini yere atıyormuş gibi yaptı, ardından agresifleşmeye başladılar. Ve böylece sonuna kadar kaldılar. Her temas en uç noktaya götürüldü. Aşırı saldırganlık. Kabul edilemez!" ifadelerini kullandı.

"Shaparenko ve Bušcian ameliyat olacak"

Jorge Jesus'a katılmadığını söyleyen Lucescu, "Hastanede iki futbolcuya tepki verdiğini görmek isterdim. Shaparenko ve Bušcian Barcelona'ya gittiler, ameliyat olacaklar. Shaparenko'nun çapraz bağları koptu, altı ay yok, kaleci dizinden yaralandı, bir ay yok. Sanki yeterince sorunum yokmuş gibi..." şeklinde konuştu.

"Seyirciler ellerindeki her şeyi fırlatıp bize hakaret ediyorlardı!"

Hakemi eleştiren Rumen teknik adam, "Korkunç, hoşgörülü. Sert oynamalarına izin verdi. Garmaş yerdeyken her harekette karşı atak yapamadık. Hakem tribünlerin baskısına boyun eğdi. Jesus, boğa güreşi olmadığını mı iddia ediyor? Tribünlerde neler vardı? Seyirciler ellerindeki her şeyi fırlatıp bize hakaret ediyorlardı!" dedi.

İlgini Çekebilir
Jesus'tan Lucescu'ya cevap! "Maç istatistiklerine bir daha baksın"
Habere Git

"Sadece rövanş, intikam hakkında konuştular"

Lucescu, devam eden açıklamasında şunları kaydetti: "İstanbul'da transferlere büyük meblağlar harcandığı için baskı öncelikle Fenerbahçe'nin oyuncuları üzerindeydi. Şiddete teşvik edildiler ve şiddetle karşılık verdiler. Bu maçtan önce, onları Şampiyonlar Ligi'nden nakavt ettikten sonra sadece rövanş, intikam hakkında konuştular."

Senin için hazırladığımız haberler