Fenerbahçe şikayet etti, Cihan Aydın FIFA listesinden çıkarıldı! TFF talimatı değiştirdi

03.10.2024 - 09:53 | Son Güncellenme: 03.10.2024 - 10:04

Fenerbahçe'nin Antalyaspor maçındaki yönetimi nedeniyle büyük tepki gösterdiği hakem Cihan Aydın FIFA listesinden çakırıldı. TFF, 32 yaşındaki hakemi yeni yıla üç ay kala FIFA listesinden çıkardı. İşte detaylar...

Fenerbahçe şikayet etti, Cihan Aydın FIFA listesinden çıkarıldı! TFF talimatı değiştirdi

Süper Lig'de geçen hafta Antalyaspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmayı yöneten ve kararlarıyla çok tartışılan hakem Cihan Aydın'ın FIFA listesinden çıkarıldığı öne sürüldü.

Fenerbahçe şikayet etti, FIFA listesinden çıkarıldı

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Fenerbahçe'nin önceki gün sabah Riva'ya giderek Türkiye Futbol Federasyonu'na şikâyet ettiği Aydın, FIFA kokartı listesinden çıkarıldı.

32 yaşındaki hakem, Antalyaspor - Fenerbahçe maçında özellikle Edin Dzeko'nun ofsayttan iptal edilen golü ve penaltı pozisyonu için ağır eleştiriler almıştı.

Yeni yıla 3 ay kala listeden çıkarıldı

TFF'nin, 2025 yılı için FIFA'ya vereceği listede yer alan Cihan Aydın, yeni yıla 3 ay kala liste dışı kaldı. Futbol Federasyonu yeni FIFA listesini aralık başında FIFA'ya yollayıp onay alacak ve 1 Ocak 2025'ten itibaren geçerli olacak.

Cihan Aydın'ın yerine Mehmet Türkmen listeye yazıldı

Aydın yerine Mehmet Türkmen'i listeye yazan TFF, bu operasyon için talimatı değiştirdi. Talimatın 53. maddesinin 'e' bendindeki "En az iki sezon üst klasmanda yer alır" ibaresinin, geçici 6. maddeyle bir sonraki sezona ertelendiği ortaya çıktı.

Mourinho, Mehmet Türkmen'i tebrik etmişti

Fenerbahçe, Süper Lig'in 4. haftasında sahasında Alanyaspor'u ağırlamış ve karşılaşmadan 3-0 galip ayrılmıştı. Mücadelenin ardından sarı lacivertli kulübün teknik direktörü Jose Mourinho, karşılaşmanın hakemi Mehmet Türkmen için "Hakem 30 yaşında, çok üst seviye. Gerçekten tebrik ederim." ifadelerini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler