"Fenerbahçe sizi istediğinde 'hayır' diyemezsiniz"

01.10.2020 - 13:30 | Son Güncellenme: 01.10.2020 - 13:34

Son dakika haberi... Fenerbahçe'nin yeni transferi Mbwana Samatta açıklamalar yaptı. Peki Samatta ne dedi? İşte detaylar...

"Fenerbahçe sizi istediğinde 'hayır' diyemezsiniz"

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe'nin Tanzayalı golcüsü Samatta, basın toplantısı düzenledi.

Fenerbahçe'nin dünyanın en büyük kulüplerinden biri olduğunu vurgulayan Samatta, "Fenerbahçe dünyanın en büyük kulüplerinden biri. Dünyaca bilinen bir kulüp. Fenerbahçe gibi bir takım sizi isteyince 'hayır' demek imkansız" dedi.

Vedat Muriç için ne dedi?

Lazio'ya transfer olan Vedat Muriç'i izlemediğini söyleyen 27 yaşındaki golcü, "Vedat Muriç'in oyun tarzını hiç izlemedim. Kendi adıma hızlı ve çevik bir oyuncu olduğumu söyleyebilirim. Tabii burada her şeyi söylersem, rakip defanslara tüm sırlarımı açıklamış olurum. Benim için en önemlisi gol atmak. Gol atmak bana keyif veriyor"  ifadesini kullandı.

Gol krallığına konsantre değilim

Gol krallığına konsantre olmadığını, önemli olanın takımın başarısı olduğunu söyleyen Samatta, "Herkes benden gol bekliyor, önemli olan takımın başarısı. Konsantre olduğum şey gol kralı olmak değil açıkçası. Takımıma elimden gelen her şeyi vermek istiyorum Şampiyon olursak mutlu olurum" diye konuştu.

Aston Villa'daki performansı

Aston Villa'da geçirdiği yarım sezonu değelendiren goplcü oyuncu, "Aston Villa’dan zorla geldiğim iddiaları doğru değil. Fenerbahçe gibi dünyada bilinen takımdan teklif aldığınızda 'hayır' demeniz mümkün değil. Gerçekten ben bu fırsatı değerlendirdim. Fenerbahçe fantastik bir taraftara sahip. Umarım her şey düşündüğümüz gibi gider ve takımıma yardımcı olabilirim. Aston Villa'daki performansım için kimseyi suçlayamam. Belki de Fenerbahçe'ye gelmeden önce yaşamam gereken bir tecrübeydi. Belki de Tanrı'nın planı bu şekildeydi. O tecrübeyi yaşadığım için mutluyum" diye konuştu.

"Takıma adaptasyon sürecim hızlı oldu"

Yeni transferlerin takıma çabuk adapte olduğunu vurgulayan Mbwana Samatta, "Benim için bu takıma katıldığım ilk andan itibaren çok güzel bir atmosfer vardı yeni transfer olmuş izlenimi almadım. herkes çok çabuk hızlı adapte olmuş, herkes konsantre ve iyi durumda. Ben de geldikten sonra onlarla iyi anlaşmaya başladım. Takıma adaptasyon sürecim hızlı oldu. Lig başladı ve hepimizin elimizden geleni yapması gerekiyor" dedi.

Yardım derneği

"Samatta Foundation" adında bir yardım derneği bulunan Tanzanyalı golcü konuyla ilgili soru üzerine, "Ben de bir insan ve Müslümanım. Tanrı beni seçti diye düşünüyorum. Başkalarına yardım etmem lazım diye düşünürüm. Birçok insan yiyecek bile bulamıyor. Paylaşmalı ve her zaman dayanışma içinde olmalıyız. Dürüst olmak gerekirse benim ulaştığım başarılara ulaşan bir başka Tanzanyalı oyuncu yok. Yetenekten ziyade beni Tanrı'nın seçmesi olarak bakıyorum buna. Birçok insan Tanzanyalı oyuncuların neler yapabileceğini bilemediği için aslında benim için zorlayıcı durum da bu" cevabını verdi.

 

Dalian Atkinson sözleri

2016'da hayatını kaybeden Fenerbahçe'nin eski golcüsü Dalian Atkinson'ın Galatasaray derbisinde hat-trick yapmasının hatırlatılması üzerine Samatta, "Bu hikâyeyi bana söylediler ben üzerimde baskı hissetmedim Atkinson çok iyi futbolcuydu ben farklı bir oyuncuyum. Benim yapmak istediğim burada olduğum sürece takımıma yardımcı olabilmek" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler