Fenerbahçe Stadı'nın Adı Atatürk Stadyumu Oluyor

Akın Ungan
24.11.2022 - 21:12 | Son Güncellenme: 24.11.2022 - 22:56

Cumhuriyetin 100. yılı için Fenerbahçe'nin iç saha maçlarını oynadığı Ülker Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun adı, Atatürk Stadyumu olarak değiştiriliyor.

Fenerbahçe Stadı'nın Adı Atatürk Stadyumu Oluyor

AJANSSPOR HABER

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası organizasyonu nedeniyle liglere verilen araya lider giren Fenerbahçe, stat ismini değiştirmeyi değerlendiriyor. 1907 Fenerbahçe Derneği, stat isminin değiştirilmesi için öneride bulundu. Kulüp Başkanı Ali Koç ise bu öneriye olumlu yaklaştı. Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar da Twitter hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu.

Cumhuriyetin 100. yılı için Atatürk Stadyumu

Fenerbahçe, iç saha maçlarının oynadığı Ülker Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda isim değişikliğine gidilmesini gündemine aldı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 1907 Fenerbahçe Derneğinin, Kadıköy'de kulübe ait Ülker Stadı'nın isminin, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı nedeniyle "Atatürk Stadı" olarak değiştirilmesi talebini, tüm camianın destek vermesi durumunda yerine getireceklerini bildirdi.

1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Perahya talep etti

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda, 1907 Fenerbahçe Derneğinin kuruluşunun 30. yıl dönümü kutlanırken, Dernek Başkanı Rıfat Perahya, yaptığı konuşmada "Bu kararı heyecanla paylaşmak istiyorum. 1907 yılından beri evimiz olan Kadıköy'de, 115 senedir maçlar yapılan stadımızın adını, Cumhuriyetimizin 100. yılında Atatürk Stadı olarak değiştirilmesini talep ediyoruz kulübümüzden. Bununla ilgili gereken neyse yapacağız." ifadelerini kullandı.

Ali Koç fikre olumlu yaklaştı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında, "Cumhuriyet'in Fener'i" olarak hep beraber Fenerbahçe etrafında mücadelelerini sürdüreceklerini de belirterek, "Bu kulübe gönül vermek bizim için gurur vesilesidir. Bu özel ve güzel ülkenin 100. yılında, kurtuluş ve kuruluşunda önemli vazifeler yerine getirmiş bir kulüp olarak şampiyonluk en çok bize yakışacaktır." ifadesini kullandı.

"Biz bu talebin sonuna kadar arkasındayız"

Stat ismi talebiyle ilgili de görüşlerini açıklayan Ali Koç, bu talebin kongrelerinde birçok kez gündeme geldiğini anımsatarak, şunları söyledi: "Yaparız, çekinmeyiz ama bunun bir camia arzusu ve isteği olarak gerçekleşmesi her şeyden önemlidir. Biz bu talebin sonuna kadar arkasındayız."

"29 Ekim 2023 yılında hayata geçirelim"

Sözlerine devam eden Koç, "Bizim dönemimizde, sadece 1907 Derneği değil tüm camiamıza sesleniyorum, bu arzuyu, bu isteği ivedilikle, 100. yılımız tamamlanmadan, belki de 29 Ekim 2023 yılında hayata geçirelim. Siz varsanız biz de varız. Bunu yapmak için Saraçoğlu ailesiyle, Ülker gurubuyla görüşeceğiz ama bugün itibariyle 100. yılımızın en önemli vazifesi olarak bunu not edelim ve hep beraber gerçekleştirelim."

"29 Ekim 2023 yılında hayata geçirelim"

Stat ismi talebiyle ilgili de görüşlerini açıklayan Ali Koç, bu talebin kongrelerinde birçok kez gündeme geldiğini anımsatarak, şunları söyledi: "Yaparız, çekinmeyiz ama bunun bir camia arzusu ve isteği olarak gerçekleşmesi her şeyden önemlidir. Biz bu talebin sonuna kadar arkasındayız. Bizim dönemimizde, sadece 1907 Derneği değil tüm camiamıza sesleniyorum, bu arzuyu, bu isteği ivedilikle, 100. yılımız tamamlanmadan, belki de 29 Ekim 2023 yılında hayata geçirelim. Siz varsanız biz de varız. Bunu yapmak için Saraçoğlu ailesiyle, Ülker gurubuyla görüşeceğiz ama bugün itibariyle 100. yılımızın en önemli vazifesi olarak bunu not edelim ve hep beraber gerçekleştirelim."

Stadın önüne Atatürk heykeli dikti

Sarı-Lacivertliler, geçtiğimiz Temmuz ayında stadın önüne Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtını dikmişti. Anıtta, Atatürk’ün 3 Mayıs 1918’de kulübü ziyaretinde kaleme aldığı yazısı yer aldı.

Atatürk'ün kaleme aldığı yazıda ise şu ifadeler yer alıyor: "Fenerbahçe Kulübü’nün her tarafta beğenilip değer verilen, ortaya çıkmış eser ve çalışmalarını duymuş ve bu kulübü ziyaret edip bu işte emeği, yardımı olanları tebrik etmeyi görev edinmiştim. Bu görev ancak bugün yerine getirilebilmiştir. Takdir ettiğimi ve kutladığımı buraya kaydetmekle övünüyorum"

Uğur Dündar'dan açıklama

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Twitter'dan yaptığı paylaşımda konuyla ilgili şunları yazdı: "1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya, Cumhuriyetin 100. yılında stadyumumuzun adının ATATÜRK STADYUMU olmasını önerdi. Öneri dakikalarca ayakta alkışlandı."

Dündar, devamında ise "Başkanımız Ali Koç, bu öneriyi 29 Ekim 2023 de, tüm Fenerbahçe camiasının desteğiyle hayata geçirmeyi istediklerini belirtince salondan büyük alkış aldı..." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Ali Koç açıkladı: 6 yabancı hakem istiyoruz
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler