Rıdvan Dilmen: Fenerbahçe stentle devam ediyor

İsmail Keles
26.11.2023 - 21:18 | Son Güncellenme: 26.11.2023 - 21:26

Fenerbahçe'nin 2-1'lik Fatih Karagümrük galibiyetini değerlendiren Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin ilk 7-8 haftadaki performansından uzak kaldığını söyledi. Fred'e ayrı parantez açan Dilmen, Fred için Fenerbahçe'nin kalbi demiştim. Şimdi Fenerbahçe stentle devam ediyor. te

Rıdvan Dilmen: Fenerbahçe stentle devam ediyor

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe için "Sezonun ilk 7-8 haftadaki performansının çok uzağında" diyen Rıdvan Dilmen, "Bunu hem psikolojik hem de fiziksel olarak söylüyorum. Fenerbahçe'nin Adana Demirspor maçındaki performansını beğendim. Ama Trabzonspor ve bu maçı hiç beğenmedim. Ligin 3'te 1'i bitti. Bundan sonra tecrübe ve sakin kalan, o formanın büyükküğüne alışkın oyuncularla bu olacak. Galatasaray'da da var. Bunların taşıması lazım. Bir sıçrarsınız, iki sıçrarsınız" dedi. 

"İsmail Hoca stresli ve tedirgin"


İsmail Hoca'nın (Kartal) üç puanı aldığını ancak stres içinde olduğunu söyleyen Dilmen, "Ama birinci dakikada görüyorum İsmail Hoca o kadar stresli ve tedirgin ki. Neden önce Galatasaray oynuyor konuşulmuyor ama bu psikolojik şartlar görülmeye başlandı. Bugün hem İsmail Kartal'da hem de oyuncu grubunda lider kalayım psikolojisi vardı. Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan bir Karagümrük yani ehli-keyf bir Karagümrük vardı. Ortalama oyuncuları vardı. İsmail Kartal, üçü aramadı; Karagümrük'e psikolojik şartlardan dolayı yaslandı. Ama orta sahada İsmail ve Crespo o kadar yoruldular ki; onlar da hücuma katılamadı" ifadelerini kullandı. 

Sezon başında Fenerbahçe'nin Livakovic, Osayi, Becao, Djiku, Ferdi, İsmail, Szymanski, Fred, İrfan Can, Tadic, Dzeko"lu ideal 11'i olduğu buna karşın son haftalarda bunun bozulduğunu vurgulayan Rıdvan Dilmen, "İrfan Can da fizik olarak düşünce, Fenerbahçe bugün 4-3-3 oynayamadı. Geçen yılki ortalama Fenerbahçe gibi oynadı. Fenerbahçe'nin ilk 7-8 haftada Fred önderliğinde rakibi önde basıyordu. Fenerbahçe oyunun son bölümünde pres yapacak durumu yoktu. Tıpkı Trabzon maçındaki gibi. Dzeko'nun fiziksel olarak düştüğünü görüyorum. Bu tür maçlarda Szymanski hareketli, etkisiz de değil. Ancak ortadaki iki ismin sezon başı performansları olmadığı için; sezon başındaki formasyondaki pres liderliği yoktu. Savunma oyuncuları o zaman çok rahat oynuyordu. Livakovic, Mert, Samet ve Osterwolde dörtlüsü pozisyon hatası yaptılar" yorumunda bulundu. 

İlgini Çekebilir
Fred ve Djiku'nun son durumu nasıl? İsmail Kartal yanıtladı
Habere Git

Rıdvan Dilmen'den Fred vurgusu

Sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe'yi yalnız bırakan Fred'e ayrı bir parantez açan Rıdvan Dilmen, "Fenerbahçe daha önde ve etkili oynadı. Ama oyun içindeki fiziksel düşüş; daha önemlisi Fenerbahçe çok erken strese girdi. Burada önemli oyunculara ve teknik direktöre büyük görevler düşüyor. İsmail Kartal'ın mutlak surette buna çözüm bulması gerekiyor. Fenerbahçe'nin mesela savunmada lideri yok. Merkezde Fred gibi oyuncusu olmayınca ya 10 dakika iyi ya da kötü oynuyor. Fred Fenerbahçe'nin kalbi dedim. Şimdi Fenerbahçe stentle devam ediyor" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler