Fenerbahçe Tahkim'e gidiyor: "İddiamızın arkasındayız, kural hatası var"

İsa Kethüda
07.05.2021 - 14:16 | Son Güncellenme: 07.05.2021 - 21:46

TFF'nin Alanyaspor-Fenerbahçe maçında kural hatası yoktur açıklamasının ardından Fenerbahçe Basın Sözcüsü Alper Pirşen de Tahkim Kurulu'na başvuracaklarını söyledi. İşte detaylar.

Fenerbahçe Tahkim'e gidiyor: "İddiamızın arkasındayız, kural hatası var"

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Alanyaspor-Fenerbahçe maçında kural hatası yoktur demesinin ardından Fenerbahçe Basın Sözcüsü Alper Pirşen açıklamalarda bulundu. 

Tahkim'e başvuracağız


Tahkim'e başvuracaklarını söylene Pirşen, "Kararları görünce iyi bir gün geçiremiyoruz. Çok üzgün ve kızgınım. Kararın az önce gerekçesi geldi. İnceledik. Gün içerisinde Tahkim'e başvuracağız. En kısa sürede Tahkim'den sonuç bekliyoruz. TFF, kural hatalarında MHK'yi ofsayta düşürmemek için ne derlerse onu yapıyorlar. Bir tek Kasımpaşa - Beşiktaş maçında tersine çevirdiler. TFF tarihinde bunun dışında uygulama yok. MHK'nin gerekçesini okudum. Dehşete düştüm.

Bu bir kural hatasıdır


Bu Beşiktaş’ın da başına daha önce gelmişti. Kasımpaşa-Beşiktaş maçında olmuştu. Onun dışında hatırladığım bir uygulama yok. MHK’nın gerekçesini okuduğumda dehşete düşüyorum. Konu kuralın yanlış yorumlanması. Mutlaka hakemin gelip monitörden izleyip pozisyonu kendi süzmesi gerekirdi. Çok açık ofsayttı, o yüzden iptal edildi, deniliyor. Günlerdir konu penaltı mı, değil mi? diye konuşuldu. Hakemin bizzat incelemesidir, penaltı değil veya var demesi gerekiyordu. Bu bir kural hatasıdır. 

Ayıp örtülüyor


Hala bu iddiamızın arkasındayız. Kural kitapçığında 2020-2021 sezonunda mutlaka hakemin incelenmesi gerektiği belirtiliyor. İnanamadığım bir şekilde MHK kararında hala açık ofsayt deniliyor. Burada ayıbın örtülemediği gözüküyor. Her şey ek raporlarla düzeltilmeye çalışılıyor. Hakemlerin yazdığı problem yaratacak şeylerden ek rapor alınıyor. Bu şekilde ayıp örtülüyor. Türk futbolunun geldiği nokta bu bilgisizlikten ve liyakatsızlıktan kaynaklanıyor. Bu kural hataları ve hakem hataları her hafta ortaya çıkıyor. Bu sezon yaşanan kural hatası sadece bizim başımıza gelmedi.

FIFA kokartında geçemedi

Bazıları yanacak ki bu sistem düzelecek. Çok büyük ekonominin tam kalbinde oturuyorlar. Zaten balık baştan kokar. FIFA kokartında geçemeyen bir şahıs şu an TFF’nin VAR operatörlerinden. Gerçekten sindiremediğimiz noktada. Hakem camiası gerçekten iyi noktada değil. İşlerini layıkıyla yapmıyorlar maalesef. Bugün artık son noktaya geldik.

15 puanımız gasp edildi


Fenerbahçe’nin bugün sahada en az 10-15 puanı zaptedilmiştir. TFF burada gerçekten hakem camiasına düzen versin. Tahkimin bu kararı düzelteceğini inanıyorum. Görüşme isteyecekler ben de gidip savunmayı yapacağım. Sahada Fenerbahçe lehine bir şey olmuyor. Biz kayrılma istemiyoruz. Biz bu kötü hakem yönetimlerini hak etmiyoruz" dedi. 

Danabaş: "Tahkim Kurulu bu hatayı düzeltmelidir"

Fenerbahçe yöneticilerinden Mustafa Kemal Danabaş da bir açıklama yaptı. Danabaş, "Sezon başlamadan yapılan Fenerbahçe algısında gelinen durum; hakkını aramakla, adalet talep etmekle geçen, hakemler eliyle gasp edilen onca maç ve en az 15 puan! Tahkim Kurulu geri dönülemeyecek bu hatayı düzeltmelidir!" ifadelerini kullandı.

TFF, ALANYASPOR-FENERBAHÇE MAÇIYLA İLGİLİ KARARINI AÇIKLADI! HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Selahattin Baki'den de açıklama geldi

Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Baki ise, Fenerbahçe TV’ye yaptığı açıklamada ''Bugün Alper Pirşen’in vermiş olduğu demecin, A’dan Z’ye her satırına imzamı atıyorum. Hukuki bir konu ancak hepimizin bildiği üzere IFAB kuralları da son derece açık. Premier Lig dahil birçok elit ligde de bu bizim yaşamış olduğumuz pozisyonun emsalleri ortada. Bizim başvurumuz TFF tarafından reddedildi. Hangi gerekçeyle reddettiler?'' dedi.

'Bu sezon en az 15 puanımız gasp edildi'

Verilen kararı anlayamadıklarını vurgulayan Baki, ''Kural hatası değil mi diyorlar, hakem hatası mı diyorlar. O zaman kural hatası değil, hakem hatası diyorsalar, biz de diyoruz ki ‘hakem hatalarıyla bu sezon en az 15 puanımız gasp edildi.’ Bu kadar emsal varken ve IFAB kuralları çok açıkken, bugünkü ret kararını yadırgıyoruz, anlayamıyoruz'' şeklinde konuştu.

Tahkim'e yapılan başvuruyu hatırlayan Baki, ''Tahkim’e başvurduk. Yarın Tahkim Kurulu duruşması var. Hukuki bir konu olduğu için Tahkim Kurulu üyelerinin tamamı hukukçu olduğu için yarın biraz daha sağduyulu, biraz daha objektif ve biraz daha ehil gözlerle bu işe eğileceklerini düşünüyoruz'' ifadelerini kullandı. 

Selahattin Baki, kararın Fenerbahçe lehine çıkmasını beklediklerini yineleyerek sözlerini noktaladı:

 

''TFF’deki üyeler bu güncellenen kurallara ne kadar hakimler. Bu işin hukuki tarafına, sportif tarafına ne kadar hakimler. Dolayısıyla Fenerbahçe camiasının gözleri yarınki Tahkim Kurulu duruşmasında. Kararın Fenerbahçe’nin lehine çıkmasını bekliyoruz. Bu konuda ısrarcıyız. Hakkımız yendi. Hukukta da emsal esastır." 

Senin için hazırladığımız haberler