Tanju Çolak'ın örtülü ödenek iddiasına Vefa Küçük'ten yanıt

20.04.2022 - 10:35 | Son Güncellenme: 20.04.2022 - 14:11

Tanju Çolak'ın Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye transferinde ücretini Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın örtülü ödenekten ödediği iddiasına dönemin Fenerbahçe yöneticisi Vefa Küçük'ten yanıt geldi.

Tanju Çolak'ın örtülü ödenek iddiasına Vefa Küçük'ten yanıt

Aygün ÖZİPEK - AJANSSPOR

Eski gol kralı Tanju Çolak, Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye transfer olurken ücretini dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından örtülü ödenekten ödendiği iddiasında bulundu. Çolak'ın iddiasına dönemin Fenerbahçe yönetim kurulu üyesi Vefa Küçük Ajansspor aracılığıyla yanıt verdi.

"Parayı Turgut Özal, örtülü ödenekten verdi"

Haber Global kanalında bir programa katılan Tanju Çolak Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye transferiyle ilgili ilk kez 'örtülü ödenek' iddiasında bulundu. Çolak, "Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye ağlayarak gittim. 4.5 milyara gittim. O zaman böyle bir para yok futbolda. Parayı Turgut Özal, örtülü ödenekten verdi. Hasta Fenerbahçeliydi" dedi.

Vefa Küçük: Tanju Çolak yalan söylüyor"

Tanju Çolak'ın Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye transfer olduğu 1991 yılında Fenerbahçe yönetiminde yer alan Vefa Küçük, eski futbolcunun iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Ajansspor'a konuşan Küçük, "Tanju Çolak yalan söylüyor. Öncelikle transfer ücreti kendisinin bahsettiği gibi 4,5 milyar TL değil, 3 milyon dolar olarak ödendi. Ve bu parayı başkan Metin Aşık ile yöneticiler Aziz Yıldırım, Osman Yalçın ve ben ödedik. Çolak'ın iddia ettiği gibi dışarıdan bir fondan, örtülü ödenekten ödenmedi. 4 yönetim kurulu üyesi olarak bizler ödedik" dedi.   

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe-Shakhtar maçı sonrası dostluk transferi!
Habere Git

İşbaşaran: Ahlaksızca yalan, belgeler duruyor

Dönemin Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevini yürüten Feyzi İşbaşaran da sosyal medya hesabından Tanju Çolak'ın iddiasına yanıt verdi. İşbaşaran şunları söyledi:

"Bu ahlaksızca bir yalandır! Başbakan,bir devlet Bakanı ve benim imzamla örtülü ödenek kullanılıyordu.  Örtülü ödenekte hiçbir zaman öyle bir para olmadı. En büyük ödememiz 1 milyon dolar, o da Naim Süleymanoğlu’nu Türkiye’ye teslimine aracılık eden kişiye ödendi. Örtülü ödenekten yapılan hiçbir belgeyi imha etmedik. Özal’dan sonra Başbakan olan Yıldırım Akbulut ve Mesut Yılmaz’a belgeleri ile devrettik. Akbulut ve Mesut Yılmaz aynı şekilde Demirel’e devretti. Bu belgeler Başbakanlık gizli arşivinde duruyordu, şimdi ne yaptılar bilmiyorum."

 

"Özal, Tanju Çolak'ı benzinlik isteyince tersledi"

İşbaşaran, açıklamalarını "Tanju Çolak tescilli bir yalancı ve dolandırıcılığı mahkemece tespit edilen biri. Milli Takım ile Özal’a ziyarete geldiğinde, Özal’dan benzinlik istemişti, Özal da herkesin içinde Tanju’yu terslemişti, o zamanın tüm milli takım oyuncuları da buna şahittir" diyerek bitirdi.

Metin Aşık'ın oğlu da yalanladı

Tanju Çolak'ın 'örtülü ödenek' iddiasına rahmetli olan dönemin Fenerbahçe Başkanı Metin Aşık'ın oğlu Murat Aşık sosyal medya hesabından yanıt verdi. Aşık, Tanju Çolak için şunları yazdı:

"Sanırım olayı kendisine yanlış anlatmışlar. Paranın yüzde 50'sini dönemin kulüp başkanı Metin Aşık , geri kalan yüzde 50'sini 3 yönetim kurulu üyesi (yanlış hatırlamıyorsam Aziz Yıldırım, Osman Yalçın ve Vefa Küçük) ödedi. Bugüne kadar böyle bir açıklaması yoktu 30 senedir."

Senin için hazırladığımız haberler