“Fenerbahçe taraftarı 2 puan, 1 puanı da futbolcu alsın artık”

02.08.2020 - 16:07 | Son Güncellenme: 02.08.2020 - 16:11

Ümit Özat'tan Fenerbahçe, küme düşmenin kaldırılması ve 21 takımlı lig ile ilgili neler söyledi? İşte detaylar...

“Fenerbahçe taraftarı 2 puan, 1 puanı da futbolcu alsın artık”

Deneyimli teknik direktör Ümit Özat, Fenerbahçe ve Süper Lig’de küme düşmenin kaldırılmasıyla ligin 21 takım olmasını değerlendirdi.

Ajansspor’a konuşan Ümit Özat, Süper Lig’de şampiyonluk ipini göğüsleyen Medipol Başakşehir’i kutlarken, maçların seyircisiz oynamamasının Trabzonspor için bir dezavantaj olduğunu vurguladı.

Küme düşmenin kaldırılması hakkında konuşarak sözlerine başlayan Ümit Özat, “Bir antrenör olarak 21 takımla liglerin oynaması teknik direktörlerin işine gelebilecek bir şey. Ancak ikinci bir pandemi Allah korusun olursa önümüzdeki sezon da küme düşme kaldırılacak mı? Ben, Gençlerbirliği’nde 36 puanla küme düştüm, bu sene 35 puanla ligde kalanlar oldu. İngiltere’de, İtalya’da, İspanya’da pandemi vakaları en üst seviyede yaşandı, bu liglerde küme düşme kaldırıldı mı? Yine bu 3 ülkedeki gibi 20 takımla oynanmasını benimsiyorum ama ligler 20 takımla oynamaya korona vesile olmamalıydı. Bu sene 21, gelecek sezonda 20 takımla liglerin oynanması planlı ve programlı bir şekilde hayata geçirilmeliydi. Peki hal böyleyken bu oyuncuların hayatları neden riske atıldı? Sadece şampiyon belirlensin diye mi riske atıldı? Geçen sene küme düşen takımlar çok rahat itirazda bulunabilirler. İkinci bir pandemide önümüzdeki sezon her takımın her türlü itirazı geçerli olur.” dedi.

Pandemi sürecinin şampiyonluk yarışını etkilediğini söyleyen Özat, “Pandemi olmasaydı, Galatasaray ve Fenerbahçe ligi daha iyi yerlerde bitirebilirdi. Başakşehir’i kutluyorum, Okan Ağabeyi (Buruk), Göksel Başkanı Gümüşdağ) ve oyuncu arkadaşları kutluyorum. Ancak pandemi sürecinde de taraftarsız oynamaktan dolayı Trabzonspor’un da taraftarından dolayı büyük bir avantajını yitirdiğini unutmamak lazım.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe hakkında da değerlendirmeler yapan Ümit Özat, “Fenerbahçe’nin önümüzdeki sene doğru bir planlamayla tekrar yarışa ortak olacağını düşünüyorum. Fenerbahçe’nin taraftarı 2 puandır, 1 puanı da oyuncular sahada alacaktır. Ali Koç zaten açıklamalarında geçmiş senelerden ders aldıklarını ve doğru planlama yapacaklarını ifade etti. Yanılmıyorsam Aziz Başkan da başkanlığının 3. senesinde şampiyon olmuştu. Fenerbahçe küllerinden yeniden doğacaktır. Önümüzdeki sezon Türk futbol tarihinin en zorlu şampiyonluk mücadelesi olacağını düşünüyorum. Önümüzde sezon en zor işin teknik adamlar da olduğunu düşünüyorum. Takımlarını hazırlamaları için çok kısa bir süre var. Dolayısıyla sıklaştırılmış bir maç programında kısa bir hazırlık döneminden sonra ciddi sakatlıklar olacağını düşünüyorum. Umarım alınan kararlar Türk futboluma hayırlı olur.” açıklamasında bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler