PFDK Kararları Açıklandı! Fenerbahçe Taraftarı, Galatasaray Derbisinde Cezalı

Akın Ungan
03.01.2023 - 14:52 | Son Güncellenme: 03.01.2023 - 15:09

Son dakika | PFDK kararları açıklandı. Hatayspor maçında ceza alan bazı Fenerbahçeli taraftarlar, Galatasaray derbisine alınmayacak. İşte detaylar...

PFDK Kararları Açıklandı! Fenerbahçe Taraftarı, Galatasaray Derbisinde Cezalı

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) kararlarını açıkladı. Yapılan duyuruya göre bazı Fenerbahçeli taraftarlar, Galatasaray derbisinde cezalı duruma düştü. PFDK'dan, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'a da ceza çıktı.

Hatay maçındaki tezahüratlar ceza getirdi

TFF'den yapılan açıklamaya göre Fenerbahçe, geçtiğimiz hafta Atakaş Hatayspor'u ağırladığı mücadelede taraftarının neden olduğu çirkin tezahüratlar sebebiyle ceza aldı. Verilen cezanın ardından Hatayspor maçında bulunan bazı taraftarların bir sonraki iç saha maçına, yani 8 Ocak'ta oynanacak Galatasaray derbisine alınmayacağı kaydedildi.

İşte Fenerbahçe hakkında verilen karar

Fenerbahçe hakkında verilen PFDK kararı şu şekilde açıklandı: "FENERBAHÇE A.Ş.'nin, 27.12.2022 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş.-ATAKAŞ HATAYSPOR Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT'nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan SPOR TOTO TRİBÜN C, D, KUZEY TRİBÜN D, E ve MARATON ÜST TRİBÜN H bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir"

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'ye dünya yıldızı geliyor! Real Madrid teklifi kabul etti
Habere Git

Taraftar olayları yüzünden Galatasaray'a para cezası

TFF, PFDK'nın Galatasaray hakkında verdiği kararı ise "GALATASARAY A.Ş.'nin, 29.12.2022 tarihinde oynanan DEMİR GRUP SİVASSPOR-GALATASARAY A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 56.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" ifadeleri ile açıkladı.

Galatasaray ile beraber Sivasspor'a da ceza çıktı

Aynı maçta Sivasspor'a da ceza çıktı. Bu karar, "DEMİR GRUP SİVASSPOR Kulübünün, 29.12.2022 tarihinde oynanan DEMİR GRUP SİVASSPOR-GALATASARAY A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT'nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MARATON ÜST TRİBÜN E blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir" denilerek duyuruldu.

Beşiktaş'a da Fenerbahçe tarifesi

Beşiktaş'a Fenerbahçe ile benzer bir ceza verildi. PFDK kararında, "BEŞİKTAŞ A.Ş.'nin, 29.12.2022 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş.-ADANA DEMİRSPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT'nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan SPOR TOTO KUZEY ALT TRİBÜN 108 numaralı blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir" denildi.

İlgini Çekebilir
İki hakemin kader günü! Çanlar MHK için çalıyor
Habere Git

Trabzon 4. kez ofsayta düştü! 100 bin TL para cezası

PFDK, Trabzonspor'un 4. kez ofsayta düştüğünü belirterek, 100 bin TL para cezası verdi. Yapılan açıklamada, "TRABZONSPOR A.Ş.'nin, 28.12.2022 tarihinde oynanan VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK-TRABZONSPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 100.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan KUZEY TRİBÜN KUZEY-305 numaralı blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Senin için hazırladığımız haberler