Fenerbahçe taraftarının Mesut Özil rüyası

22.10.2020 - 23:42 | Son Güncellenme: 23.10.2020 - 00:03

Arsenal'da forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, Fenerbahçe taraftarlarının kadrosunda görmek istediği futbolcuların başında geliyor. Arsenal'in lig kadrosunda yer almayan Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye transfer olma ihtimalinin olup olmadığı taraftarların en çok merak ettiği konulardan biri. Hatta olası bir transferde Acun Ilıcalı'nın da rolü olabileceği iddia ediliyor. İşte detaylar...

Fenerbahçe taraftarının Mesut Özil rüyası

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Mesut Özil Türk kökenli Alman futbolcu. Her transfer döneminde adı Fenerbahçe ile anılan yıldız futbolcuyu transfer elbette çok zor. Annesi ve babası Türk olan 32 yaşındaki orta saha oyuncusu kariyerinde Schalke, Werder Bremen, Real Madrid ve Arsenal gibi önemli takımlarda oynadı.

Bir süredir Arsenal ile sorunlar yaşayan Mesut Özil İngiliz kulübü tarafından Premier Lig kadrosuna dahil edilmedi.

Bu gelişme sarı lacivertli taraftarları heyecanlandırırken Mesut Özil’i takımlarına davet eden taraftarlar yönetime de mesaj gönderdi.

Acun Ilıcalı faktörü

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a yakınlığı ile bilinen medya patronu Acun Ilıcalı Mesut Özil ile sık sık iletişimde bulunan isimlerin başında geliyor.

Geçtiğimiz aylarda Ilıcalı Mesut Özil’in ileride Fenerbahçe’ye transferi ile ilgili güzel şeyler hissediyorum ve elimden geleni yaparım açıklamasında bulunmuştu.

Mesut Özil, Arsenal'den ne kadar kazanıyor?

Fenerbahçe taraftarının hayali olan Mesut Özil transferi gerçekleşir mi?

Şu anda bilinmez ama 32 yaşındaki oyuncunun maliyetini karşılamak hiç de kolay değil. 1 yıllık daha Arsenal ile sözleşmesi bulunan Özil 18.6 milyon Euro kazanıyor.

Fenerbahçe, Mesut'u transfer etmek istiyor mu?

Ara transfer döneminde gündeme gelmese bile Fenerbahçe’nin şampiyonluğu kazanması durumunda Mesut Özil için yaz transfer döneminde nabız yoklayabilir.

Bugüne kadar transferde imkansız gibi görünen birçok oyuncunun yolu Türkiye’den geçerken Özel bir yetenek olan Mesut Özil’in sarı lacivertli kulübün ekonomik şartlarına göre hareket etmesi halinde transferin gerçekleşmesi ihtimaller arasında bulunuyor. 

Kariyerinde Almanya Milli Takımı ile Dünya Kupası şampiyonluğu bulunan Mesut Özil, Arsenal’de 254 maçta 44 gol 77 asist yaparken Real Madrid’de ise 27 gol 80 asistlik performans ortaya koydu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler