Fenerbahçe, TBF'nin Wilbekin kararı için CAS ve AİHM'e gidiyor

Burak Alaca
05.10.2023 - 21:23 | Son Güncellenme: 05.10.2023 - 22:01

Fenerbahçe Beko, Olimpiyat Elemeleri'nde milli takıma katılmadığı gerekçesiyle TBF tarafından ağır bir cezaya çarptırılan Scottie Wilbekin için hukuki süreci devam ettireceğini açıkladı.

Fenerbahçe, TBF'nin Wilbekin kararı için CAS ve AİHM'e gidiyor

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Beko, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından takımın yıldızlarından Scottie Wilbekin'e verilen ağır cezaya itiraz edeceklerini duyurdu.

Vatandaşlıktan düşürüldü

2018'de Türk vatandaşlığına devşirilen Amerika asıllı oyun kurucu Scottie Wilbekin, Milli Takmımızın 2024 Paris Olimpiyatları Ön Eleme Turnuvası kadrosuna sakatlığını gerekçe göstererek katılmak istemediği için TBF tarafından; Türk vatandaşlığından çıkarılmış, 5 maç ve 90 bin TL cezaya çarptırıldı. Aynı durum ile Anadolu Efes'in devşirme oyun kurucusu Shane Larkin'de karşı karşıya kaldı.

Tahkim Kurulu itirazları kabul etmedi

Fenerbahçe ve Anadolu Efes'in oyuncuların aldığı ceza sonrası Tahkim Kurulu'na bulunduğu itirazın bu hafta kabul edilmediği açıklanmış ve cezalar onanmıştı.

İlgini Çekebilir
Larkin: Kurbanız, Wilbekin: Karalandık
Habere Git

Sakatlık raporlarını sağlık ekibine sundu

Fenerbahçe Beko, 11 Ağustos'ta yaptığı açıklama ile geçtiğimiz sezon iki kez dizinden sakatlanan Wilbekin'in raporlarını milli takım doktorlarına illettiği ve oyuncunun tedavi sürecine odaklanmak istediğini açıklamıştı. 

Fenerbahçe süreci ulusal mahkemelere taşıyacak

Oyuncu hakkında verilen kararın kulübü maddi-manevi zarara uğrattığını belirten Fenerbahçe yaptığı açıklama ile süreci ulusal yargıya taşıyacaklarını "Bu sürecin hukuki boyutunun gerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gerekse FIBA ve CAS nezdinde Kulübümüzce ve Oyuncumuz tarafından gerekli tüm adımlar atılarak takip edileceğinin bilinmesini istiyoruz." ifadeleri ile resmi sitesinden duyurdu.

Gerilim kameralara yansıdı

Yaz aylarında Nick Galis hazırlık turnuvasında milli takım koçu Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos BC ve Fenerbahçe Beko karşı karşıya gelmişti. Maç önünde Scottie Wilbekin ve Ergin Ataman'ın hararetli tartışması bir taraftarın kamerasına yansımıştı.

İlgini Çekebilir
Ataman'ın yıldızı Fenerbahçe'yi Final Four'a koydu!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler