Fenerbahçe tek golle kazandı!

07.08.2017 - 22:01 | Son Güncellenme: 07.08.2017 - 22:01

Fenerbahçe tek golle kazandı!

Fenerbahçe, hazırlık maçında İtalya Serie A takımlarından Cagliari ile Ülker Stadı'nda karşılaştı. Sarı-lacivertliler Valbuena'nın 61. dakikada attığı golle maçı 1-0 kazandı.

Fenerbahçe: 1 - Cagliari: 0
 
Stat: Ülker

Hakemler: Arda Kardeşler, Mehmet Cem Hanoğlu, Osman Gökhan Bilir

Fenerbahçe: Kameni, Isla (Dk. 86 Samed Karakoç), Skrtel (Dk. 46 Josef de Souza), Mehmet Topal (Dk. 77 Oğuz Kağan Güçtekin), İsmail Köybaşı, Ozan Tufan, Salih Uçan (Dk. 46 Neustaedter), Dirar (Dk. 46 Elmas), Stoch (Dk. 72 Van der Wiel), Alper Potuk (Dk. 46 Valbuena), Van Persie (Dk. 46 Ahmethan Köse)

Cagliari: Alessio, Simone (Dk. 81Antonio), Filippo, Ceppitelli Luca (Dk. 81 Andreolli Marco), Senna, Deniele (Dk. 81Balzano Antonio), Barella Nicola (Dk. 46 Cigarini Luca), Artur (Dk. 46 Paolo), Andrea (Dk. 57 Diego), Marco (Dk. 57 Pedro), Giannetti Nicolo

Gol: Dk. 61 Valbuena (Fenerbahçe)

Fenerbahçe, yeni sezon öncesi son hazırlık maçında İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekibi Cagliari'yi 1-0 yendi.

36. dakikada Stoch'un kaleyi cepheden gören yaklaşık 30 metre mesafeden çektiği şutta top üstten auta gitti.

41. dakikada Van Persie'nin savunmadan kaptığı topla buluşan Salih, ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kaldı. Salih'in vuruşunda geriden gelen savunma oyuncusu Ceppitelli Luca, meşin yuvarlağın önüne yatarak kaleye gitmesine engelledi ve top kornere gitti.

42. dakikada sol kanatta ceza sahasına giren Stoch'un dar açıdan çektiği sert şutu kaleci Alessio kornere çeldi.

İlk yarı golsüz sona erdi.

61. dakikada Fenerbahçe, Valbuena'nın golüyle öne geçti. Kaleyi sağ çaprazdan gören bir bölgeden kazanılan serbest vuruşta, Valbuena'nın çektiği şutta top Cigarini Luca'nın da kafasına çarparak ağlarla buluştu: 1-0.

79. dakikada İsmail Köybaşı'nın sol taraftan yaptığı ortayı kale sahası içinde kontrol eden Isla'nın müsait durumda çektiği şutta, top az farkla üstten auta gitti.

Fenerbahçe, sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Fenerbahçe-Cagliari maçından notlar

Fenerbahçe'nin İtalya'nın Cagliari takımıyla yeni sezon öncesi oynadığı son hazırlık maçında biletlerin bedava olmasına rağmen sarı-lacivertli taraftarlar tribünlerin yarısını doldurabildi.

Sarı-lacivertli kulübün yönetimi, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Sturm Graz karşısında tribünlerin büyük bölümünü dolduran taraftarlar için jest yaparak Cagliari maçını ücretsiz yaptı.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada iki kale arkası tribününde de büyük boşluklar göze çarptı. Taraftarlar Maraton ve Fenerium tribünlerinin ise büyük bölümünü doldurdu.

Biletleri ücretsiz olan hazırlık karşılaşmasını yaklaşık 25 bin sarı-lacivertli taraftar izledi.

Eljif Elmas özel izinle

Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı ancak 18 yaşından küçük olmasından dolayı resmi sözleşme imzalamak için FIFA'nın kararını beklediği Makedon futbolcu Eljif Elmas, özel izinle kadroya girdi.

Teknik direktör Aykut Kocaman, 17 yaşındaki Makedon futbolcuyu yedek kulübesinde oturttu.

Elmas'ın ailesi de karşılaşmayı tribünden takip etti.

Isla eski takımına karşı

Fenerbahçe'nin Şilili futbolcusu Mouricio Isla, eski takımı Cagliari'ye karşı forma giydi.

Cagliari'den transfer edilen ve bu transfer nedeniyle düzenlenen hazırlık maçında Isla, sahaya ilk 11'de çıktı.

Mehmet Topal stoperde

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Mehmet Topal, maça stoperde başladı.

Teknik direktör Aykut Kocaman asıl pozisyonu ön libero olan Mehmet'i savunmada Martin Skrtel'in yanında oynattı.

Kocaman, diğer hazırlık maçları ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki Sturm Graz maçlarında ilk 11'de oynatmadığı Salih Uçan'a da şans tanıdı. Genç futbolcu da maça ilk 11'de başladı.

Fenerbahçe, Cagliari karşısında sahaya kalede Carlos Kameni'yle başlarken, savunma dörtlüsü Isla, Skrtel, Mehmet Topal ve İsmail Köybaşı'ndan oluştu. Savunmanın önünde Ozan Tufan ve Salih Uçan'a şans veren Kocaman, kanatlarda Nabil Dirar ile Miroslav Stoch'u oynattı. Forvet arkasında Alper Potuk oynarken, ileri uçta sakatlığını tamamen atlatan Robin van Persie görev aldı.

Hazırlık maçlarının tamamında ve Strum Graz karşılaşmalarında ilk 11'de oynayan Josef de Souza ise yedek soyundu.

Aykut Kocaman, kadro dışı kararı geçen hafta kalkan Hollandalı sağ bek Gregory van der Wiel'i de maç kadrosuna dahil etti.

Elmas, De Souza ve Van der Wiel'in yanı sıra kaleciler Volkan Demirel, Erten Ersu ile Hasan Ali Kaldırım, Şener Özbayraklı, Mathieu Valbuena, Roman Neustaedter, Ahmethan Köse, Samed Karakoç, Oğuz Kağan Güçtekin yedek kulübesinde şans bekledi.

Fenerbahçe, yeni sezon öncesi son hazırlık maçında İtalya'nın Cagliari takımını 1-0 yendi.

Sarı-lacivertliler, yeni sezon öncesi 6. hazırlık maçını kazanmayı başardı. Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında topun hakimi olan sarı-lacivertliler, Salih Uçan ve Miroslav Stoch'la gole yaklaşsa da soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

İkinci yarıda 61. dakikada Mathieu Valbuena'nın frikik golüyle öne geçen sarı-lacivertliler, sahadan 1-0 galip ayrılarak yeni sezon öncesi moral buldu.

Hazırlık maçlarında Romanya'nın Juventus Bükreş takımına 3-2, Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon'a 2-1, Fransa ekibi Olympique Marsilya'ya 1-0 mağlup olan sarı-lacivertliler, İspanya'nın Athletic Bilbao takımıyla 0-0, Fransa temsilcisi Monaco ile 1-1 berabere kalmıştı.

Fenerbahçe bu sonuçla, yeni sezon öncesi son hazırlık maçında ilk galibiyetini elde etmiş oldu.

Eljif Elmas ikinci yarıda

Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı ancak 18 yaşından küçük olmasından dolayı resmi sözleşme imzalamak için FIFA'nın kararını beklediği Makedon futbolcu Eljif Elmas, ikinci yarıda forma giydi.

Özel izinle bu hazırlık maçında oynatılan 17 yaşındaki Makedon futbolcu, ikinci yarının başında Nabil Dirar'ın yerine oyna dahil oldu.

Sarı-lacivertli taraftarlar da Elmas'a alkışlarla büyük destek verdi.

Van der Wiel'e tepki

Fenerbahçeli taraftarlar Hollandalı futbolcu Gregory van der Wiel'e tepki gösterdi.

Sezon başında kadro dışı bırakılan ancak geçen hafta affedilen Hollandalı futbolcu, Cagliari maçının 72. dakikasında Miroslav Stoch'un yerine oyuna dahil oldu.

Sarı-lacivertli taraftarlar, top ayağına her geldiğinde Van der Wiel'i ıslıkladı. Hollandalı futbolcu geçen sezonun ortasında da kısa bir süre kadro dışı kalmıştı.

Bir grup taraftar ise ıslıklanan Hollandalı futbolcuyu alkışlayarak moral vermeye çalıştı.

Valbuena'dan ilk gol

Fenerbahçe'nin yeni transferi Valbuena, sarı-lacivertli formayla ilk kez gol sevinci yaşadı.

Daha önce oynanan 5 hazırlık maçında ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki Sturm Graz karşılaşmalarında fileleri havalandıramayan Fransız futbolcu, Cagliari karşısında serbest vuruştan golü buldu.

Stoch'a sevgi

Fenerbahçeli taraftarlar Slovak futbolcuları Stoch'a sevgi gösterilerinde bulundu.

Özellikle ilk yarıda sarı-lacivertlilerin en etkili futbolcusu olarak ön plana çıkan Stoch, yaptığı çalımlar ve uzaktan çektiği sert şutlarla taraftardan sık sık alkış aldı.

Senin için hazırladığımız haberler