Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus'a eski öğrencisi övgü yağdırdı

Orhan Gülek
05.08.2022 - 13:37 | Son Güncellenme: 05.08.2022 - 13:46

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Slovacko'yu 3-0 mağlup eden Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un eski öğrencilerinden ve bir dönem Başakşehir'de de forma giyen Pizzi, eski hocası hakkında konuştu.

Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus'a eski öğrencisi övgü yağdırdı

AJANSSPOR - HABER

Son olarak UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Slovacko ile karşı karşıya gelen Fenerbahçe, mücadeleden 3-0'lık galibiyetle ayrılırken, sarı lacivertli camia Jorge Jesus'un oyunundan bir hayli memnun kalmıştı. Bununla beraber Jorge Jesus'un eski öğrencilerinden ve bir dönem Başakşehir'de de forma giyen Pizzi, eski hocası hakkında konuştu. Pizzi, Jorge Jesus'a övgüler yağdırdı.

Fenerbahçe'nin tecrübeli teknik direktörü Jorge Jesus, Brezilya ve Portekiz basınında gündem olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sezon Başakşehir'de kiralık oynayan Jorge Jesus'un eski öğrencisis Pizzi, eski hocası hakkında konuştu.

Pizzi: "Çok iyi iş çıkarıyor"

Pizzi, kanal 11'e verdiği röportajda Jorge Jesus hakkında övgü dolu sözler söyledi. Pizzi, Jorge Jesus'a dair şu ifadeleri kullandı:

 

"Daha önce çok iyi antrenörlerle çalıştım. An iyisini, en farklısını seçmek benim açımdan zor. Hepsi bana bir şeyler öğretti. Hepsinden biraz öğrendim. Taktik düzeyde, Jorge Jesus'a hayranım. Ona bağlılığımı söylemek isterim. O, inanılmaz derecede iyi. Taktiksel konuda savunma hattını çok iyi çalışıyor. Saha çalışmasını, videolar eşliğinde yapıyor. Öğrencileri için yorucu olabiliyor çünkü çok fazla detaya iniyor. Çok iyi iş çıkarıyor. Onun takımları iyi savunma yapıyor. O, en çok bilgisinden faydalandığım koç oldu. Onun takımına ilk geldiğimde sol ya da sağ kanatta oynuyordum, beni 8 numaraya evriltti."

Jorge Jesus ile Pizzi tartışmıştı

32 yaşındaki Pizzi kariyerinde Rui Vitoria’dan (206 maçta) sonra en fazla Jorge Jesus’la (106 maçta) beraber çalıştı. Pizzi, ayrıca Jorge Jesus’un kariyeri boyunca 100’den fazla forma verdiği oyuncular listesinde yer alıyor.

Ancak tüm bu iddiaların yanında bir de Pizzi gerçeği var. Jesus’un cezalı olduğu bir maçta takımı yardımcısı Jorge De Deus yönetiyordu. De Deus’un bir kararını beğenmeyen Pizzi kendisine tepki gösterdi. Jesus da bu sözleri ayrıldıktan sonra, “Pizzi yardımcıma saçma sapan şeyler söyledi” diyerek basınla paylaştı.

Senin için hazırladığımız haberler