Fenerbahçe'den TFF Başkanı Mehmet Beüyükekşi ve Yönetim Kurulu Hakkında Açıklama

Akın Ungan
16.06.2022 - 19:45 | Son Güncellenme: 16.06.2022 - 22:16

Fenerbahçe, yapılan seçimle TFF Başkanı seçilen Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu hakkında açıklama yaptı. Kulüp, Nüket Küçükel Ezberci'nin istifa ettiğini duyurdu.

Fenerbahçe'den TFF Başkanı Mehmet Beüyükekşi ve Yönetim Kurulu Hakkında Açıklama

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe, Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) seçimi sonrası yazılı bir açıklama yaptı. Mehmet Büyükekşi'ye adalet ve tarafsızlık çağrısı yapan Fenerbahçe'nin açıklamasında 'seçim' ifadesinin hiç geçmemesi dikkat çekti. Kutlama ve tebrik ifadesinin de bulunmadığı metinde sonucun hayırlı olması temenni edildi.

"Türk futbolu için hayırlı olmasını diliyoruz"

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni Başkanı ve Yönetim Kurulu bugün itibarıyla netleşmiştir. Yeni başkan Sayın Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulunun öncülüğünde; son birkaç yıldır yaşanan, geçen sene zirveye çıkan adaletsizliğin Türk futbolunda son bulmasını, TFF çatısı altında görev alan tüm kişilerin, istisnasız şekilde ve ciddi bir sorumlulukla her kulübe eşit mesafede durmasını, sahada mücadele eden tüm takımlara, futbolun kuralları ve hak, emek, alın teri gibi manevi kavramlar esas alınarak yüzde yüz tarafsızlıkla yaklaşmasını, mutlak adaletin egemen olduğu imtiyazsız, tarafsız bir futbol ortamının tesis edilmesini talep ediyor; göreve yeni başlayan TFF Başkanı ve Yönetim Kurulu’nun Türk futbolu için hayırlı olmasını diliyoruz."

Nüket Küçükel Ezberci istifa etti

Öte yandan Sarı-Lacivertli kulüp, Mehmet Büyükekşi'nin TFF başkanı seçilmesi ile TFF yönetim kuruluna giren Nüket Küçükel Ezberci'nin, Fenerbahçe'deki yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Fenerbahçe'den yapılan duyuruda, "Kulübümüzün Yönetim Kurulu Üyesi Nüket Küçükel Ezberci bugün yapılan TFF Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulunda, TFF Yönetim Kurulu’na seçilmiştir. Statü gereği Sayın Küçükel Ezberci kulübümüzün yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında ise "Nüket Küçükel Ezberci’ye 1 yıllık süreç boyunca kulübümüz adına ortaya koyduğu emekleri ve değerli katkıları için teşekkür ederiz. Yeni görevinde Sayın Küçükel Ezberci’ye başarılar diler, Türk futbolu adına hayırlı uğurlu olmasını temenni ederiz." ifadeleri kullanıldı.

Ali Koç, Büyükekşi'yi desteklemeyeceklerini söylemişti

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 2021 yılı olağan mali genel kurul toplantısında Mehmet Büyükekşi hakkında konuşmuş ve kendisini desteklemediklerini dile getirmişti. Ali Koç, "2 adaydan bahsediliyordu, 1 aday çıktı. Herhalde tarihin en garip, en tutarsız ve verdiği kararlarla futbolun gidişatına, menafaatine bana göre en uzak kullanılmaya en elverişli bir federasyonla buraya kadar geldik." demişti.

İlgini Çekebilir
Koç: Futbolda FETÖ var! Yeni TFF Başkanı adayı çıkması şart
Habere Git

"Yeni bir aday bulunması ivedilikle şarttır"

Koç, yeni bir aday bulunması gerektiğini şu sözlerle belirtmişti: "Fenerbahçe'nin hassasiyetini, hem de TFF'nin Trabzonlulaştırılmaya çalışıldığını biliyorsunuz. TFF başkanı olacak kimsenin ailesinde hiç kimsenin kan bağıyla, bu yapıyla hiçbir ilişkisi olmamalıdır. Yeni bir aday bulunması ivedilikle şarttır. Hiçbir şüpheye şaibeye yer vermemek için."

Senin için hazırladığımız haberler