Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir'in Avrupa'daki rakipleri belli oluyor!

Özgür Koç
19.06.2024 - 10:29 | Son Güncellenme: 19.06.2024 - 10:56

UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi'nde 2. eleme turu kuraları bugün çekiliyor. Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'nin, Avrupa Ligi'nde Trabzonspor'un ve UEFA Konferans Ligi'nde Başakşehir'in rakibi belli olacak. İşte detaylar...

Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir'in Avrupa'daki rakipleri belli oluyor!

AJANSSPOR - HABER

Avrupa kupalarına bu sezon 2. ön eleme turundan itibaren başlayacak olan Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir'in rakipleri, bugün İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Merkezi'nde gerçekleştirilecek kura çekiminin ardından belli olacak. Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir bu sezon ilk kez uygulanacak yeni formatta yer alabilmek için 3 tur geçmek zorunda. 

Kura çekimi saat 13.00'te başlıyor

Fenerbahçe'nin mücadele edeceği Şampiyonlar Ligi'nde kura çekimi saat 13.00'te başlayacak. Trabzonspor'un yer aldığı Avrupa Ligi'nde ise kuralar 14.00, Başakşehir'in mücadele edeceği Konferans Ligi kura çekimi ise saat 15.00'te gerçekleştirelecek.

Süper Lig'i ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ve tur atlaması durumunda 3. ön eleme turundaki muhtemel rakipleri bugün çekilecek kurada belli olacak.

Fenerbahçe'nin rakibi ya Partizan ya Lugano olacak

Şampiyonlar Ligi kura çekimine, 'lig yolunda' Dinamo Kiev ile birlikte seri başı olarak katılan Fenerbahçe, 2. ön eleme turunda Sırbistan'ın Partizan ya da İsviçre'nin Lugano takımıyla eşleşecek.

Sarı-lacivertliler, bu turu geçmesi durumunda üçüncü eleme ve sonrasında play-off'tan yeni formattaki Devler Ligi'ne katılma mücadelesi verecek.

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu maçları 23-24 Temmuz ve 30-31 Temmuz tarihlerinde oynanacak.

Trazonspor da seri başı

Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda yer alan temsilcimiz Trabzonspor'un rakibi de bugün belirlenecek. Kura çekimine seri başı olarak katılacak olan bordo-mavililer, 1. ön eleme turunu geçen takımlardan birisi ile eşleşecek.

2. ön eleme maçları 25 Temmuz ve 1 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Karadeniz ekibi de üçüncü tur ve play-off turlarını geçerse yeni formattaki gruba kalmış olacak.

Trabzonspor'un muntemel rakipleri

Silkeborg IF (Danimarka), FC Kilmarnock (İskoçya), Panathinaikos (Yunanistan), FK Vojvodina (Sırbistan), Wisla Krakow (Polonya) (Tur atlarsa), Paphos FC (Güney Kıbrıs Rum Kesimi) (Tur atlarsa), Paksi (Macaristan) (Tur atlarsa), Tobyl Qostanai (Kazakistan) (Tur atlarsa)

Başakşehir'in muhtemel rakipleri

Konferans Ligi 2. ön eleme turunda yer alan temsilcimiz Başakşehir'in rakibi 15.00'te belli olacak.

Başakşehir'in muhtemel rakipleri ise şöyle:

Torpedo - Tirana mağlubu, Cherno More, Isloch - La Fiorita galibi, Sumqayit, Ruzemberok - Tobol mağlubu

Senin için hazırladığımız haberler