Fenerbahçe transferi bitirmişti! Oğuz Aydın için ödenecek bonservis bedeli belli oldu...

Özgür Koç
15.07.2024 - 11:46 | Son Güncellenme: 15.07.2024 - 11:52

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ilgilendiği Alanyaspor'un 23 yaşındaki kanat oyuncusu Oğuz Aydın için transferde mutlu sona ulaşan takım Fenerbahçe oldu. Sarı lacivertlilerin bu transfer için ödeyeceği bonservis bedeli de belli oldu.

Fenerbahçe transferi bitirmişti! Oğuz Aydın için ödenecek bonservis bedeli belli oldu...

AJANSSPOR - HABER

Hollanda’dan Ajax, Türkiye’den de önce Galatasaray, sonrasında da Beşiktaş’ın transfer girişiminde bulunduğu Alanyaspor’un genç yıldızı Oğuz Aydın’ın yeni adresi Fenerbahçe oldu. Sarı-Lacivertlilerin devre girmesinin ardından hızlı bir şekilde yapılan anlaşma sayesinde Alanyaspor’un da kasası dolacak. 

238 bin Euro’ya alındı, 6 milyon Euro'ya gidiyor

Sports Digitale’den Yağız Sabuncuoğlu’nun haberine göre; yaklaşık 2 aydır gelen teklifleri değerlendiren Alanyaspor cephesi, talep ettiği 6 milyon Euro’luk bonservis bedeli konusunda Fenerbahçe’yi ikna etti. 2021-2022 sezonunda 238 bin Euro karşılığında Bucaspor 1938’den transfer edilen 24 yaşındaki futbolcudan elde edilen kar 5 milyon Euro’nun üzerine çıktı.

Bucaspor'un da yüzde 15’lik payı var

6 milyon Euro’ya Fenerbahçe’ye uğurlanan Oğuz Aydın için altyapısında yetiştiği kulüp olan Bucaspor 1938’in de payı bulunuyor. Ege temsilcisinin, sözleşmede yer alan madde gereğince sonraki satıştan yüzde 15’lik payı bulunuyor. Buna göre Buca ekibinin kasasına 865 bin Euro, Alanyaspor’un kasasına ise yaklaşık 5 milyon 135 bin Euro girmesi bekleniyor. 

20 gole katkı yaptı

Son yıllarda yükselen grafiğini bu sezon zirveye taşıyan Oğuz Aydın, A Milli Takım’ın Avrupa Şampiyonası için belirlediği geniş kadroda da kendisine yer bulurken, Almanya’ya ise götürülmedi. 23 yaşındaki futbolcu, bu sezon Süper Lig’de 35 maça çıkarken, 13 gol ve 7 asiste imza koydu. 

Bu gece İstanbul'da olacak yarın sağlık kontrolünden geçecek

Kulüpler arası sözleşme imzalandı. Oğuz Aydın bugün saat 23.10'da İstanbul Yeni Havalimanı'nda olacak. Salı günü sağlık kontrolünden geçecek ve 4 yıllık sözleşmeye imzasını atacak. Ardından takıma katılacak.

Senin için hazırladığımız haberler