Fenerbahçe TV neden açılmıyor ve FB TV frenkans bilgileri nedir?

Ali Bozkurt
02.05.2022 - 00:25 | Son Güncellenme: 02.05.2022 - 00:31

Fenerbahçe'nin kanalı FB TV'de frenkans bilgileri değişti. FB TV neden açılmıyor, kapandı mı ve nasıl açılır yanı sıra frenkans bilgileri neler ve nasıl kurulur? İşte detaylar...

Fenerbahçe TV neden açılmıyor ve FB TV frenkans bilgileri nedir?

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe TV, frenkans değişikliğine gittiğini açıkladı. Kanalın yeni frenkans bilgileri ise resmi siteden duyuruldu. Peki kurulum nasıl yapılır ve frenkans bilgileri neler? İşte tüm detaylar...

Fenerbahçe TV (FB TV) neden açılmıyor?

Fenerbahçe kendi kanalı olan FB TV'de frenkans değişikliğine gitti. Uydu yayınlarının daha iyi ses ve görüntü kalitesiyle izlenebilmesi için 1 Mayıs 2022 itibarıyla frekans değişikliğine gidildiği duyuruldu.

FB TV frenkans bilgileri neler?

Türksat 3A Uydusu, Frekans:12729 MHZ, Polarizasyon: Vertical (Dikey), Symbol Rate: 30.000 Ksym/s, Fec:2/3 şeklindedir.

FB TV yayınlarını ayrıca Digitürk (76. Kanal), Kablo TV (246. Kanal), Dsmart (83. Kanal), TİVİBU (86. Kanal) ve TVPlus (83. Kanal) platformlarından izleyebilirsiniz.

Fenerbahçe'nin başta futbol ve basketbol branşları olmak üzere tüm branşlarındaki aktiviteleri, müsabakaları, çalışmaları, sporcu ve antrenörlerin görüşlerini başta Fenerbahçeli taraftarlar olmak üzere tüm sporseverlerin ilgisine sunmuştur.

Hem tematik hem de eğlence kanalı bileşimi FB TV'de gerçekleştirilmiştir. Spor haberleriyle ve olaylara yaklaşımıyla Fenerbahçeliler dışında da tüm sporseverlere hitap eden, çeşitli programlarıyla da her kesimin ve her yaştan insanın kendini bulabileceği yayınları ile tüm sporseverlerin hizmetindedir. Yayın hayatına Doğan Holding bünyesinde başlamıştır ancak sonra kendi yayınını yapmaya başlamıştır.

FB TV frenkansı nasıl değişir ve nasıl kurulur?

Uydu alıcınızı açın. "Kurulum" veya "Ayarlar" menüsüne ulaşın.
"Tek Kanal Arama" alt menüsüne gelin.
"Uydu" kısmında "Türksat 42° E" ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girin.
"Şebeke Arama" (Network Search) açık olarak seçin.

Bu işlemi yaparsanız otomatik tarama sonucunda, güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza eklenecektir. Eğer otomatik ekleme sırasında bazı kanallarda sıkıntı yaşanırsa manuel olarak eklemeniz gerekecektir.

Uydu kurulumunu gerçekleştirip Receiver’ınızı televizyonunuza bağladıktan sonra TV’nizi açarak kumandanız üzerindeki “Menü” tuşuna basın.

Karşınıza gelen ekranda “Kurulum” “Yapılandırma” gibi seçeneklerden biri uydu modelinize göre farklılık gösterecek şekilde karşınıza gelecektir. En yaygın olan “Kurulum” seçeneğidir. Bu menüde Kurulum seçeneğine girin.

Ardından karşınıza Uydu Kurulumuyla ilgili bir çok seçenek gelecektir. Burada aramanız gereken şey “TP Ekle” “TP Yaz” “Yeni TP” çeşitlerinde bulunan yeni TvFrekans eklemek üzere beliren seçenektir. Genellikle kumanda üzerinde bulunan Kırmızı/Yeşil/Sarı/Mavi renkli tuşlardan biri ile açılır. Ancak ok tuşlarını kullanarak açabileceğiniz uydu modelleri de mevcuttur. Sizin modelinizde uygun olan seçeneğini seçin.

Senin için hazırladığımız haberler