Fenerbahçe ve Başakşehir, Rick Karsdorp transferi için karşı karşıya

Burak Alaca
29.11.2022 - 16:05 | Son Güncellenme: 29.11.2022 - 17:35

İtalyan basınının iddiasına göre Fenerbahçe ve Başakşehir ara transfer döneminde Roma'dan ayrılacak olan Hollandalı sağ bek Rick Karsdorp'un peşinde.

Fenerbahçe ve Başakşehir, Rick Karsdorp transferi için karşı karşıya

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe ve Başakşehir, ara transfer döneminde birbirlerine rakip olacak. Ortaya atılan isim ise Roma'nın Hollandalı sağ bek oyuncusu Rick Karsdorp. İtalyan gazetesi Corriere dello Sport’un haberine göre, Jose Mourinho’nun gözden çıkarttığı oyuncu için en olası rota Süper Lig olarak öne çıkıyor.

Mourinho sert konuştu

Jose Mourinho takımının Sassuolo ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından çok sert açıklamalarda bulunmuştu. Portekizli teknik adam “Bir oyuncum profesyonel olmayan tavırlar sergileyerek takımın sahadaki çabasına ihanet etti. 16 oyuncu maçta oynadı, on beşinden memnunum. Fakat bir kişiden değilim. Kim olduğunu söylemeyeceğim. Soyunma odasında kendisine de söyledim, ocak ayında kendisine kulüp bulacak.” demişti.  Daha sonrasında o ismin Rick Karsdorp olduğu ortaya çıkmıştı.

Roma bonservisiyle vermek istiyor

Roma, Hollandalı sağ bek oyuncusunu bonservis ile birlikte elden çıkartmak istiyor. İtalyan kulübü Hollandalı oyuncu için 2017 yılında Eredevise ekibi Feyenoord’a 9 milyon Euro ödemişti. Habere göre Fenerbahçe ve Başakşehir transferi gerçekleştirmek için uygun finansal zemini arayacak.

Yeri Zeki Çelik'e emanet

İtalyan devi Roma, sezon başında sağ bek pozisyonuna Fransız ekibi Lille’de forma giyen milli oyuncumuz Zeki Çelik’i eklemişti. Milli oyuncumuz İtalyan ekibinin formasıyla bu sezon 12 maçta 707 dakika boy gösterdi.

Konferans Ligi şampiyonluğunda önemli rol oynadı

Hollandalı oyuncu Roma’nın geçen sezon UEFA Konferans Ligi’nde elde ettiği şampiyonlukta büyük rol oynadı. İtalyan ekibinin formasını turnuvada 11 kez sırtına geçiren futbolcu, 4 kez takım arkadaşlarını gol pasını yollayan isim oldu.

Beşiktaş istemişti

Yıldız oyuncu, 2020-2021 sezonu öncesi temsilcimiz Beşiktaş’ın da radarında bulunuyordu. Önceki sezonu Feyenoord‘da kiralık geçiren oyuncu, o dönem Beşiktaş’ın yanı sıra Sevilla, Schalke ve Southampton gibi kulüplerin de ilgisi olmasına rağmen kariyerine kulübü Roma’da devam etme kararı almıştı.

Inter'de takipte

Inter’in haberleri üreten İtalyan basın organı SempreInter'e göre bir diğer İtalyan devi İtalyan İnter, Denzel Dumpfires'in Chelsea'ye transferi durumunda onun yerini doldurmak için Rick Karsdorp'u alternatifler arasına aldı.

Marsilya bağlantılarını kullanmanın peşinde

Daha önce kaleci Pau Lopez ve milli oyuncumuz Cengiz Ünder'in transferlerinde Roma ile arasını sıkılaştıran Marsilya'nın Nuno Tavares'le birlikte sağ bek rotasyonunu genişletmek için Rick Karsdorp'u kadrosuna katmak isteyebileceği de söylentiler arasında.

Senin için hazırladığımız haberler