Fenerbahçe ve Beşiktaş tercih etti! Antalya 80 milyon Euro bekliyor

27.01.2022 - 14:39 | Son Güncellenme: 27.01.2022 - 14:45

F.Bahçe ve Beşiktaş’ın da kamp yapmak için tercih ettiği Antalya, kışın spor turizmiyle hayat buluyor. Kent, nisan ayına kadar 40’a yakın branşta 100 bin sporcuyu ağırlayacak.

Fenerbahçe ve Beşiktaş tercih etti! Antalya 80 milyon Euro bekliyor

Ceyhun KUBURLU - AJANSSPOR

Yalnızca Türkiye’den değil dünyanın birçok ülkesinden kamp için tercih edilen şehirlerin başında gelen Antalya, pandemi nedeniyle geçtiğimiz iki yıl boyunca hedeflerinin altında kaldı. Spor turizminin en önemli yerlerinden biri olan Antalya, 2022’ye ise süper bir başlangıç yaptı.

85 farklı ülke, 2000’nin üzerinde takım

Yeni yıl ile birlikte birçok ülkeden binlerce sporcuyu ağırlayan Güney şehri, nisan ayına kadar 85 farklı ülkeden 40’a yakın spor branşında 2000’nin üstünde takım ve 100 bin sporcuya kapılarını açacak.

Spor Antalya’nın kış turizmini canlandırıyor

Spor turizmi, ocak-mart aylarında Antalya’daki otel doluluklarına yüzde 40’lık bir katkı sağlamasının dışında şehre de 80 milyon Euro’nun üzerinde bir gelir bırakacak.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ı kahreden tablo!
Habere Git

Antalya’nın rakibi Dubai, İspanya, Güney Kıbrıs

Türkiye dışından 35 ile 40 kişi ortalamayla gelen bir takımın en az 300 bin Euro gelir bıraktığı belirtiliyor. Futbolun dışında salon sporları, yüzme, atletizm, ragbi, golf, bisiklet ve birçok farklı branşta sporcuların ilk tercihi olan Antalya, geçtiğimiz yıllarda yarış halinde olduğu Dubai, İspanya ve Güney Kıbrıs’a yeniden üstünlük sağlamayı başardı.

Rus, Alman, Ukrayna futbol takılarının tercihi

Futbolda geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Rus ekipleri başta olmak üzere Almanya, Ukrayna, İskandinav ülkeleri ile İsviçre’den birçok takımın kamp çalışmaları için Antalya’yı seçtiği öğrenildi.

Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakşehir ve Altay milli arayı değerlendiriyor

Süper Lig’den ise bu sezon sınırlı sayıda takım kamp için Antalya’yı tercih etti. Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada birçok takım tesislerinde çalışmalarını sürdürürken; Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakşehir ve Altay Antalya’da hazırlarına devam edecek.

Senin için hazırladığımız haberler