Fenerbahçe ve Beşiktaş neden 2 gün, Galatasaray 4 gün dinleniyor?

16.11.2020 - 22:12 | Son Güncellenme: 16.11.2020 - 22:19

Milli ara sonrası Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın cumartesi, Galatasaray'ın ise pazartesi sahaya çıkacak olması tartışma yarattı. Fenerbahçeliler ve Beşiktaşlılar, Galatasaray'a iltimas geçildiğini düşünüyor. Peki gerçekten öyle mi, Galatasaray neden daha fazla dinleniyor? İşte cevabı...

Fenerbahçe ve Beşiktaş neden 2 gün, Galatasaray 4 gün dinleniyor?

AJANSSPOR - HABER

Türk Milli Takımı, çarşamba gecesi Macaristan deplasmanında Avrupa Uluslar Ligi'nin son maçına çıkacak. Bu maçın ardından milli oyuncular perşembe günü kulüplerine dönecek.

Milli takımlara en çok oyuncu veren kulüplerden Fenerbahçe 21 Kasım Cumartesi günü saat 16.00'da  Ankara deplasmanında Gençlerbirliği'ne konuk olacak. Aynı Fenerbahçe gibi Beşiktaş da Vodafone Park'ta Başakşehir maçını cumartesi günü saat 19.00'da oynayacak.

Fenerbahçe, salı günü kupa maçına çıkacak

İki takımın milli maçtan 2 gün geçtikten sonra sahaya çıkmasının nedeni ise hafta içi maçları. Geçen yıl 7. olan Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası'na 4. turdan katılıyor.  Bu turda Sivas Belediyespor ile eşleşen Fenerbahçe maçını Kadıköy'de 24 Kasım Salı günü 21.00'de yapacak.

Beşiktaş, rakibi Başakşehir'den ötürü

Beşiktaş'ın maçının cumartesi olmasının nedeni ise Türkiye Kupası'ndan değil Şampiyonlar Ligi'nden kaynaklanıyor. Beşiktaş'ın rakibi Başakşehir 24 Kasım'da Şampiyonlar Ligi maçında Manchester United'a konuk olacak. Bu yüzden Beşiktaş-Başakşehir karşılaşması cumartesi günü yapılacak.

Fenerbahçe ve Beşiktaşlı milli oyuncular takımla fazla çalışamadan ve dinlenemeden maçlara çıkarken Galatasaray bu konuda en avantajlı takım. Galatasaray kendi sahasındaki Kayserispor maçını 23 Kasım Pazartesi saat 19.30'da oynayacak.

Senin için hazırladığımız haberler