Fenerbahçe ve Beşiktaş'a güncelleme! En değerli isim...

28.03.2019 - 11:30 | Son Güncellenme: 28.03.2019 - 11:56

Fenerbahçe ve Beşiktaş'a güncelleme! En değerli isim...

Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe forması giyen Victor Moses'in piyasa değerini güncelledi. Fenerbahçe'ye devre arasında transfer olan Moses'in değeri 18 milyon Euro'dan 14 milyon Euro'ya düşse de, Nijeryalı oyuncu Süper Lig'in en değerli ismi olma unvanını korudu. Peki, Fenerbahçe'nin dışında Beşiktaş'ta durum nasıl? Siyah-beyazlılarda da Karius ve Vida'daki düşüş dikkatlerden kaçmazken, Dorukhan ve Güven Yalçın ise fiyatını katladı. İşte detaylar...

Moses zirvede yer alıyor

Fenerbahce'nin Chelsea'den kiraladığı Moses, 18 milyon Euro'luk piyasa değeriyle Süper Lig'de zirveye oturmuştu. Nijeryalı futbolcunun değeri 4 milyon Euro düştü ve 14 milyon Euro olarak güncellendi. Ancak buna rağmen Moses Süper Lig'deki en değerli isim olma unvanını sürdürdü.

Slimani, Moses’i takip etti

Transfermarkt verilerine göre; Fenerbahçe'de Moses'i kadroya giremeyen Slimani takip etti. Sezon başından bu yana kaçırdığı gollerle taraftara saç baş yolduran ve Ersun Yanal'ın göreve gelmesinin ardından kadroya giremeyen Islam Slimani'nin değeri ise 10 milyon Euro.

Ayew de listede

Fenerbahçe'de piyasa değeri olarak Moses ve Slimani'nin ardından Ayew geldi. Kiralık olarak forma giyen Ayew'in piyasa değeri ise 9 milyon Euro. Sarı-lacivertli ekipte en değerli oyuncu olarak ilk 3 sırada yer alan futbolcuların hepsinin kiralık olması ise dikkatlerden kaçmadı.

En değerli yerli Tolgay Arslan

Yerli isimlere bakıldığında ise en değerli futbolcunun devre arasında Beşiktaş'tan kadroya dahil edilen Tolgay Arslan oldu.

Tolgay'ın değerinde düşüş oldu mu?

Moses gibi piyasa güncellemesi yapılan yıldız oyuncunun değeri 5 milyon Euro'dan 3 milyon 750 bin Euro'ya gerilese de, Tolgay takımdaki en değerli yerli oyuncu oldu.

Oğuzhan ve Vida değer kaybetti

Öte yandan bu sezon beklentilerin altında kalan Beşiktaş'ta Oğuzhan ve Vida değer kaybeden isimler oldu. Yediği goller nedeniyle çok eleştirilen Loris Karius en büyük düşüşü yaşayan isim oldu. Takımın yeni yıldızları Dorukhan Toköz ve Güven Yalçın ise değerlerini katladı.

Beşiktaş'ta ciddi değişimler var

Beşiktaş'ta forma giyen isimlerde en dikkat çekici değişimler ise Loris Karius, Domagoj Vida, Oğuzhan Özyakup, Dorukhan Toköz ve Güven Yalçın'da yaşandı.

Karius büyük düşüş yaşadı

Sezon başında Liverpool'dan 2 yıllığına kiralanan ancak geride kalan maçlara bakıldığında yediği gollerle taraftarların tepkisini çeken Alman file bekçisi Loris Karius, en büyük düşüşü yaşayan isim oldu.

Karius'un değerinde 5 milyon Euro düştü

Beşiktaş'a imza attığı gün piyasa değeri 12 milyon Euro olan Karius'un değeri devre arasında 9,5 milyon Euro'ya gerilemişti. Son yapılan güncellemeyle birlikte Alman kalecinin piyasa değeri 7 milyon Euro olarak belirlendi. Karius sezon başından bu yana tam 5 milyon Euro değer kaybı yaşadı.

Vida önce yükseldi, sonra düştü!

Beşiktaş'a geçtiğimiz sezon devre arasında transfer olan ve özellikle Hırvatistan Milli Takımı formasıyla Dünya Kupası'nda adından çok söz ettiren Domagoj Vida da değeri düşen isimler arasında yer aldı.

Vida'nın değeri 10 milyon Euro geriledi

Beşiktaş'a transfer olduğunda piyasa değeri 8 milyon Euro olan tecrübeli futbolcu, Dünya Kupası'ndaki performansıyla birlikte piyasasını 12 milyon Euro'ya yükseltmişti. Ancak Beşiktaş'ın bu sezon ligdeki durumu ve özellikle ilk yarıda aldığı sonuçlar neticesinde Vida'nın değeri 10 milyon Euro'ya geriledi.

Oğuzhan Özyakup'ta da düşüş var

Bu sezonun hayal kırıklıklarından birisi olarak gösterilen Oğuzhan Özyakup'un da düşüşü sürüyor. Sezon başında piyasa değeri 8 milyon Euro olan Oğuzhan için devre arasında 6,5 milyon Euro, şimdi ise 5 milyon Euro değer biçiliyor.

Dorukhan ve Güven çıkışta

Beşiktaş'ta en dikkat çekici isimler ise Dorukhan Toköz ve Güven Yalçın oldu. İki futbolcu da bu sezonki performanslarıyla A Milli Takım'a yükselirken değerlerini de artırdı.

Dorukhan'ın değeri yükseldi

Sezon başında Beşiktaş'a transfer olan Dorukhan'ın o dönemde piyasa değeri 700 bin Euro'ydu. Devre arasında piyasa değerini 1 milyon 750 bin Euro'ya yükselten Dorukhan'ın güncellenen piyasa değeri ise 3 milyon 500 bin Euro oldu.

Güven Yalçın değerini 20'ye katladı

Değerini en çok katlayan ise Güven Yalçın oldu. Sezon başında piyasa değeri 50 bin Euro olan Güven Yalçın, değerini tam 20 kat katladı. Güven'in güncel piyasa değeri 1 milyon Euro olarak dikkat çekti.

Senin için hazırladığımız haberler