Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kırmızı kart sayıları dikkat çekti!

Cem Ergün
02.03.2024 - 22:54 | Son Güncellenme: 03.03.2024 - 00:14

Süper Lig'in 28. haftasında Hatayspor ve Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Maçın ardından Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kırmızı kartlarına dikkat çekti! Detaylar...

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kırmızı kart sayıları dikkat çekti!

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'de Fenerbahçe, deplasmanda Hatayspor'u 2-0 mağlup etmeyi başardı. Mücadelenin ardından Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki açıklamalarda bulundu. Baki,“Sezon başından beri Fenerbahçe ve Galatasaray lehine, aleyhine verilen kırmızı ve sarı kartlara bir bakıldığı zaman zaten kamuoyu bizim endişemizi ve haklılığımızı paylaşacaktır." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin aleyhine çıkan kırmızı kartlar

Süper Lig'de 28. hafta geride kalırken, Fenerbahçe oynadığı maçlarda 4 kez kırmızı kart gördü. Sarı-Lacivertliler ligin ilk yarısındaki Ankaragücü, Trabzonsor ve Kayserispor maçlarında eksildi. 

Fenerbahçe'de Ankaragücü ve Trabzonspor maçlarında 2. sarı karttan kırmızı kart gören İsmail Yüksek oyundan atıldı. Kayserispor karşılaşmasında ise Fred ve Mert Hakan Yandaş son dakikalarda gördükleri kartlar sebebiyle oyun dışı kaldı.

Rakibi 3 kez eksildi

Fenerbahçe'nin lehine çıkan kırmızı kartlar ise Gaziantep FK ve Başakşehir maçlarında görüldü. Ligin ilk yarısındaki Gaziantep FK mücadelesinde Maxim çift sarı kart görerek oyundan atıldı. Başakşehir maçında ise Figueiredo ve Keny oyun dışı kalarak takımını 9 kişi bıraktı.

Trabzonspor karşısında fire verdi

Fenerbahçe, aleyhine kırmızı kartın çıktığı maçlarda yalnızca Trabzonspor'a 3-2 mağlup oldu. Sarı-Lacivertliler, Ankaragücü'nü 1-0, Kayserispor'u ise 4-3 mağlup etmeyi başardı.

Fenerbahçe, rakibinin eksildiği maçlarda ise Gaziantep FK'yı 2-1, Başakşehir'i ise 1-0 mağlup etti.

Galatasaray'ın rakipleri 2 kez eksildi

Süper Lig'de Galatasaray'ın oynadığı 27 maçta rakipleri 2 defa kırmızı kart görerek eksildi. Sarı-Kırmızılılar'ın ligin ilk yarısında sahasında Beşiktaş'ı konuk ettiği mücadelede Siyah-Beyazlılar'ın kalecisi Mert Günok direkt kırmızı kartla oyundan atıldı. Galatasaray'ın ligin 2. yarısında karşılaştığı İstanbulspor'da ise Mendy Mamadou direkt kırmızı kartla takımını 1 kişi eksik bırakmıştı.

Galatasaray'ın tek kırmızı kartı

Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon oynadığı 27 maçta yalnızca 1 defa kırmızı kart gördü. Sarı-Kırmızılılar'ın deplasmanda oynadığı Sivasspor mücadelesinde Kerem Aktürkoğlu, 90+6. dakikada gördüğü 2. sarı kart sebebiyle takımını 1 kişi eksik bırakmıştı.

2 galibiyet 1 beraberlik aldı

Bu sezon ligde Galatasaray'ın maçlarında 3 defa kırmızı kart çıktı. Bu maçlarda Sarı-Kırmızılılar 2 galibiyet ve 1 beraberlikle sahadan ayrıldı. Galatasaray, 1 kişi eksik kaldığı Sivasspor mücadelesinden 1-1 beraberlikle ayrılırken, rakibinin eksik kaldığı Beşiktaş karşılaşmasını 2-1, İstanbulspor mücadelesini ise 3-1 kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler