Fenerbahçe ve Galatasaray'ın seçim tarihleri kesinleşti!

31.05.2021 - 20:29 | Son Güncellenme: 31.05.2021 - 22:17

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongrelerin haziran ayı itibariyle gerçekleştirilebileceğini duyurdu. Peki, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kongreleri ne zaman düzenlenecek?

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın seçim tarihleri kesinleşti!

AJANSSPOR - HABER

 

Merakla beklenen Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021 Haziran ayı itibariyle kulüplerin genel kurul veya kongre düzenleyebileceğini duyurdu. Bu açıklamadan sonra gözler Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ufukta görünen seçimlerine çevrildi. Galatasaray ve Fenerbahçe'de olağan seçimli genel kurul ne zaman yapılacak? İşte cevabı...

Galatasaray'ın seçim tarihi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Spor kulüplerinin genel kurulları haziranın ilk gününden itibaren gerçekleştirilebilecek." şeklinde konuşması üzerine Galatasaray'ın seçim tarihi belirlendi.

 

Buna göre, Galatasaray'da olağan seçimli genel kurul 12 - 19 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek. İlk seçimde yeterli çoğunluğun sağlanamaması halinde 19 Haziran'da ikinci bir kongre düzenlenecek. İkinci kongrede çoğunluk aranmaksızın oylamada en fazla oyu alan aday başkanlığa seçilecek.

 

Fenerbahçe'nin seçim tarihi

Normal takvimde Fenerbahçe'nin seçimleri 30 Mayıs'ta yapılacaktı. Ancak, 1 Haziran öncesi genel kurulların askıya alınması nedeniyle kulüpten yeni seçim tarihi yayınlanmıştı. Erdoğan'ın son açıklamasıyla beraber Fenerbahçe'de 05-06 ve 12-13 Haziran tarihlerinde seçim yapılması kesinleşti. 

Mali genel kurullar da ertelenmişti

Bir önceki yıl yapılması planlanan mali kurullar da Kovid-19 nedeniyle ertelenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması doğrultusunda; Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin haziran ayından itibaren mali genel kurulları düzenlemesi düşünülüyor. 

Senin için hazırladığımız haberler