Fenerbahçe ve Osmanlıspor'da son dakika!..

04.11.2017 - 03:40 | Son Güncellenme: 04.11.2017 - 03:40

Önce Galatasaray beraberliği, ardından Kayseri karşısında son saniye golüyle kaybedilen 2 puan... Fenerbahçe zirveye tutunmak için artık son kozlarını oynuyor Sarı-Lacivertliler için Osmanlı deplasmanında yaşanacak kayıp, şampiyonluğa havlu atmak anlamına gelebilir. Başkent ekibi ise dipten kurtulmanın peşinde...

Fenerbahçe, milli ara öncesi son maçında Osmanlı deplasmanına çıkıyor. Sarı-Lacivertliler ligde son 4 mücadelede sadece Yeni Malatya’yı yenebildi. Galatasaray beraberliği sonrası, geçtiğimiz hafta Kayseri önünde 3-1’den 3-3’lük beraberliğe razı olunması, Kanarya’ya ağır darbe vurdu. Cim Bom’un Trabzon’da kaybettiği haftada Fenerbahçe büyük bir fırsat tepti. Sarı- Lacivertliler için artık yaşanacak en ufak bir kayıp, şampiyonluk yarışına havlu atma anlamına gelebilir. Aykut Kocaman ve öğrencileri, bu akşam Osmanlıspor karşısına bunun bilinciyle ve baskısıyla çıkacak.

Osmanlı zafer istiyor

Bülent Uygun yönetiminde sezona iddialı giren Osmanlı, 5 maçta 1 puan alınca teknik direktör değişikliğen gidilmişti. Yeni teknik patron İrfan Buz ile 2 galibiyet alan Başkent ekibi, moralsiz Fenerbahçe karşısında bir zafer daha elde ederek puan tablosunun dibinden kurtulmanın hesaplarını yapıyor.

Maç öncesi notlar...

Sarı-Lacivertliler, Süper Lig tarihinde Osmanlıspor karşısına ilk kez bir Türk teknik adamla çıkacak.

Evindeki son 2 maçını 3- 0’lık skorlar ile kazanan Osmanlıspor, bundan önceki 13 iç saha maçında galip gelememişti (3B, 10M).

Fenerbahçe’nin ilk 10 haftalar itibariyle lige yaptığı son 2 en kötü başlangıç Aykut Kocaman döneminde geldi. Sarı lacivertliler 2012-13 sezonunda lige tıpkı bu sezon olduğu gibi 16 puan toplayarak başlamıştı.

Kanarya, ligde son 2 maçında berabere kaldı. En son geçen sezon 20. ve 22. haftaları arasında 3 beraberlik alan Sarı-Lacivertliler’in bu serisi, 1-0’lık Osmanlı galibiyetiyle son bulmuştu.

Fenerbahçe bu sezon ligde hücum bölgesinde en fazla isabetli pas yapan (1035) ve bunu en yüksek isabet oranıyla yapmayı başaran takım (%73.4).

Sarı-Lacivertliler ligde Mathieu Valbuena’nın oynadığı her 45 dakikada 1 gol atarken (858 dakikada 19 gol), oyuncunun sahada olmadığı toplam 119 dakikada ise 1 gol bulabildi.

Osmanlıspor, evinde Fenerbahçe ile oynadığı 7 maçın sadece 2’sinde mağlup oldub Başkent ekibinin rakibine karşı 2 galibiyet ve 3 beraberliği var.

Fenerbahçe’nin Ankara’da Osmanlı’ya 18 Nisan 2009’da 1-0 kaybettiği mücadelede, rakibin teknik patronu Aykut Kocaman’dı.

İrfan Buz, Süper Lig’de Fenerbahçe ile karşılaştığı 2 maçta da mağlup olurken; Aykut Kocaman, Osmanlıspor ile karşılaştığı 8 maçı da kaybetmedi: 3 galibiyet, 5 beraberlik.

Osmanlı’da son dakika

Başkent ekibinde zorlu mücadele öncesinde önemli oyuncuların sakatlıkları bulunuyor. Kaleci Karcemarskas, Fenerbançe karşısında takımını yalnız bırakacak. Ayrıca savunma oyuncusu Anıl Karaer ile forvet Sokol Cikalleshi de bu akşamki mücadelede forma giyemeyecek. Osmanlıspor’da herhangi bir cezalı ise bulunmuyor.

Kart sınırında 4 oyuncu var

Fenerbahçe’de bu akşamki kritik mücadele öncesinde cezalı oyuncu bulunmuyor. Ancak tam 4 futbolcu sarı kart sınırında. Vincent Janssen, Luis Neto, Alper Potuk ve Hasan Ali Kaldırım, Osmanlıspor karşısında kart görmeleri halinde, milli aradan sonra oynanacak Sivasspor mücadelesinde forma giyemeyecek. Başkent ekibinde ise stoper Maxsö sarı kart görürse, Trabzon deplasmanında görev yapamayacak.

Fenerbahçe’de son dakika

Sarı-Lacivertliler’de Aykut Kocaman, dün sürpriz bir karara imza attı. Mehmet Topal, Ankara’ya götürülmedi. Baş dönmesi sorunu devam eden Skrtel de son idmanda takımla çalışmasına rağmen İstanbul’da bırakıldı. Bu oyuncuların yanı sıra sakatlıkları bulunan Fernandao, Mehmet Ekici ve Van Persie de Osmanlı karşısında forma giyemeyecek.

(Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler