Fenerbahçe ve Türk futbolu efsanesine özel para basıldı
Editör: Aleyna Gürgen
Son Güncelleme /
Hem Trendyol Süper Lig ekibi Fenerbahçe'nin ve hem de Türk futbolunun efsane isimlerinden Lefter Küçükandonyadis'e özel hatıra parası basıldı. Detaylar...

Son 5 Haber

Fulham'dan Nwaiwu için yeni teklif! Trabzonspor'dan bir kez daha ret

Türkiye FIFA sıralamasında 10 basamak geriledi: 32. sıraya düştü

A Milli Futbol Takımımızın elenmesinin ardından Hacıosmanoğlu'ndan ilk görüntü

"Türkler geliyor" marşını yazmıştı! Sinan Akçıl'dan sert tepki

Güntekin Onay'dan Montella'ya sert eleştiri! "Yazık, çok yazık"
- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
Türk futbolunda "Ordinaryüs" lakabıyla da bilinen Lefter Küçükandonyadis için Darphane tarafından hatıra parası basıldı. Lefter Küçükandonyadis kimdir?
"Ver Lefter'e, yaz deftere"
Lefter Küçükandonyadis, 22 Aralık 1925'te İstanbul'da dünyaya geldi. Fenerbahçe'de 1947-64 yıllarında forma giyen efsane isim Sarı-Lacivertli ekip için ter döktüğü 615 maçta 423 gol kaydetti. Küçükandonyadis, Türkiye için ise 50 maça çıktı.
Kariyeri boyunca toplamda 832 gol kaydeden futbolcu Türk futbolunda "Ver Lefter'e, yaz deftere" sloganı ile biliniyordu.
Lig tarihinin ilk penaltı golü Küçükandonyadis'ten gelmişti
Lefter Küçükandonyadis, 15 Mart 1959'da Fenerbahçe'nin Beykoz'u 2-1 yendiği maçta attığı penaltı golü ile lig tarihindeki ilk penaltı golünü atan isim olarak tarihe geçti.
2018-19 sezonuna adı verildi
Efsane isim Lefter Küçükandonyadis 2018-2019 sezonunda da unutulmadı. Türkiye Futbol Federasyonu, milli futbolcunun hatırası için 2018-2019'u "Lefter Küçükandonyadis Sezonu" adıyla oynattı.
İtalya ve Fransa'da da oynadı
Lefter Küçükandonyadis, kariyeri boyunca yurt dışında da forma giydi. İtalya'da Fiorentina, Fransa'da ise Nice için ter döken Türk futbolunun efsane ismi 1 yıl ise Güney Afrika'nın Johannesburg takımında antrenör futbolcu olarak yer aldı. Küçükandonyadis, aktif kariyerini 1965-66 sezonunda noktalamasının ardından Samsunspor, Boluspor, Orduspor, Sivasspor ve Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktörlük yaptı.
Fenerbahçe ve Türk futbolu tarihine adını altın harflerle yazdıran Lefter Küçükandonyadis, 13 Ocak 2012'de İstanbul'da 86 yaşında hayatını kaybetti.
İşte Darphane tarafından basılan Lefter Küçükandonyadis hatıra parası...
