Fenerbahçe yanlış transfer kurbanı!

16.11.2017 - 16:30 | Son Güncellenme: 16.11.2017 - 16:30

Karanlıklar içinde oldukça tatsız ve sıkıntılı günler yaşadım. Dünya’da en zor ameliyatlar arasında ilk sıralarda yer alan “Açık kalp ve aort damarının değişmesi!” Başıma gelince ne olduğumu şaşırdım. Oldukça zor ve meşakkatli günler, gidip görmemek hatta dönmemek bile vardı! Bu hoş olmayan saatler ve günler artık geride kaldı. Yoğun bakım, otel odası ardından eve dönüş. Esas olan 2. Yaşama merhaba. Hayırlı Evlada sahip olmak bu herhalde. Burçin ve Cihangir çok özel ve hassas günlerimde anneleri ile birlikte geceler boyu çok emek verdiler. Hele Burçin günlerce baş ucumda uyumadan benimle birlikte sabahları tırmaladı.
Evlatlarımın varlığı en büyük hazinem. İnanın “en acz” içinde olduğunuz an onun-onların ellerinde ve “herşeyiniz ile birlikte onların kollarındasınız! Acılar içinde dişlerinizin arasında acınızı hafifletecek bez parçası onların sana sevgi ile yaklaştıkları cümleler. Hadi İsmet!-Hadi baba!” Çaresiz ve ayakta duramayacak halde! Yüzünüzü yıkayamıyorsunuz! Ancak belki de ilk kez “aile olmanın dayanılmaz ağırlığını hissediyorsunuz.” Ne mutlu aile olmayı başaranlara. Ben de bu gururu tüm iliklerime kadar hissettiğim anlar dizesi.

Nihayet evdeyim ve ilk gecem. Fenerbahçe Olympiakos maçını canlı – Barcelona-Anadolu Efes maçını banttan izleyeceğim. Uzun zamandır parmaklarım paslanmıştı birazcık atıştırma yapmak istiyorum. Anadolu Efes ve Fenerbahçe Doğuş’un rakipleri ile oynadıkları maçları izlerken “Eyvah yeni kalbim eve taşındığı ilk gece bolca heyecan testinden geçecek! ” Neyse canım arkadaşım can dostum, Doç. Dr. Mehmet Altuğ Tuncer “Sana öyle bir aort damarı taktım ki, yıllarca en hunhar şekilde kullanılan çamaşır makinelerin hortumları patlar! Seninkine bir şey olmaz!” dedi. Eh o zaman yapılacak tek şey kaldığım yerden basketbol maçlarına konuk olmak.

Fenerbahçe bir çok Avrupa maçı oynarken yaptığı gibi “Sekiz!” yabancı ile oynarken, sezonun ilk maçında yaptığım eleştiriyi tekrarlıyorum. Thompson bu takımın oyuncusu değil! 5 numara gibi gelip, pozisyonu olmayan “şaşkın tavuk” gibi ortalarda dolaşan, iyi işler yapamayan bir oyuncu. Basketbol özellikle “omuzundaki şampiyonluk apoletini korumak için mutlaka kazanman gereken maçları ancak 5 numara ile lehine çevirebilirsin.” Maçı kazanmak için her şey vardı! Ancak bu kez Fenerbahçeli oyuncularda kazanma inancını göremedim. Son bir gayretle beraberliğe el atabildiler! O anda tüm Sarı-Lacivertli oyuncuların pili bitti. Neden? Fenerbahçe Doğuş ısrarla 8 yabancı oyuncu ile üç günde üç önemli maç oynamak kolay değil! Sekiz yabancının uzatma anlarında gerçekten pilleri biterken Obrodovic: “Tek bir Türk oyuncuyu oyuna sokmadı!” Tüm Galatasaraylılar daha maç bitmeden sanal alemde: “oh olsun!” mesajları atıyordu! Sinan kenarda roman yazdıkça!(Acaba Obrodovic Sinan’ı oynatmak için değil, Galatasaray’ı zayıflatmak için aldı!” diyenleri haklımı çıkarmak istiyor? Sahi Türk oyuncular “Milli Takıma gitmeyeceğiz! Çünkü takımımızın çok önemli maçları var!” diye kamuya karşı beyanat verdiler! Çocuklar haklı oraya kadar tamam! Evet önemli maçlar var ama onlar oyunda yok!

Olympiakos’u soracak olursanız? 7 tane Yunanlı oyuncu ile oynarken 5 yabancı oyuncu forma giydi ve 12 kişi ile maçı bitirdiler. Yıllarca Atina’da yenemedikleri Obrodovic’i, İstanbul’da uzatmada yenmeyi başardılar. Obrodovic’li maçlar onların “ya kazan-ya yok ol” maçları Bir tek Printezis’i durduramadık, 18 kritik anların sayıları ile maçın kaderini tayin ederken, Strelnıeks 16, Brian 21 sayı ile oynadılar! Obrodovic’i ve seyreden Olympiakos gerçekten bizleri şaşkına çevirdiler! Nunnally’nin 22, Sloukas’ın 13, Melli’nin 11, Wanamaker’in 15 sayıları yetmedi. 75-75 uzatmaya giden maçı 83-90 kaybettik. Üzüntümüz sonsuz. Ancak Obrodovic bu sene Melli, Guduric ve Thompson ile istediğini alamıyor. Dıxon’ı ve Kalinic’i mumla arıyoruz. Mutlaka acil olarak baba bir pivot alınmalı. Daha hiç bir şey kaybedilmedi. Aslında Fenerbahçe’nin en şanslı senesi! Galatasaray ve Beşiktaş tam dişlerine göre. Tek hendikap 3 günde bazen 3 maç sığdırmaları. Her takımın başında ama, Fenerbahçe Avrupa maçlarının çoğunu sekiz oyuncu ile tamamlıyor.

Senin için hazırladığımız haberler