Fenerbahçe yeni hocasıyla ile el sıkıştı

06.03.2020 - 15:17 | Son Güncellenme: 06.03.2020 - 12:26

Fenerbahçe, Ersun Yanal'dan boşalan teknik direktörlük görevine Abdullah Avcı'yı mı gelecek? Ali Koç kimi tercih edecek? Deneyimli teknik adamla anlaşıldı mı? Emre Belezoğlu'nun görevi ne olacak. Detaylar haberimizde...

Fenerbahçe yeni hocasıyla ile el sıkıştı

Fenerbahçe'de teknik direktörlük için oklar iyiden iyiye Abdullah Avcı'yı gösteriyor.  Ama Avcı'ya gelmeden önce yönetim iki ayrı formülü görüştü.

Barış Şehirlioğlu - AJANSSPOR

Yönetim önce Alman Roger Schmidt ile temas kurdu.

Alman çalıştırıcı Bundesliga'da takım çalıştırmak istediğini ifade ederek Fenerbahçe'nin
teklifini kabul etmedi.

Sarı-Lacivertlilerin gündemindeki ikinci formülde ise sportif direktörlük görevi için Christoph Daum, teknik direktörlük görevi için de Hırvat Milli Takımı'nı çalıştıran Zlatko Dalic'in adı geçiyordu. Ancak yönetimden bu fikre de sıcak bakmayanlar olunca vazgeçildi.

Başkan Ali Koç takımın başına yabancı teknik adam getirmek istese de kulübün şartları gereği rota yerliye döndü. Ve o isim de geçen sezon da adı masada olan Abdullah Avcı'ydı.

Ajansspor'un elde ettiği bilgilere göre sarı lacivertli yönetim, Avcı ile prensipte anlaşarak el sıkıştı.

Dün Salim Manav'ın Ajansspor'da verdiği haberde Emre Belözoğlu'nun önerisiyle yönetimin Abdullah Avcı'yı gündemine aldığını duyurmuştu.

Bugün de yeni detayları paylaşalım...

Başkan Koç, Kandilli'deki yalısında Avcı yemekte buluştu.

Görüşmede taraflar prensip anlaşmasına vardı. Avcı'nın ekibinde Orhan Ak da yer alacak.

57 yaşındaki Abdullah Avcı, bu sezon Beşiktaş ile anlaştı ancak gerek yönetim değişikliği gerekse alınan kötü sonuçlar yolların ayrılmasına neden oldu.

Avcı futbola Vefaspor'da başladı. Fatih Karagümrük, Rizespor, Kahramanmaraşspor, Bakırköyspor ve Kasımpaşa, İstanbulspor, Küçükçekmecespor ve Nişantaşıspor'da oynadı.

Avcı, 1999 yılında Vefaspor'da forma giyerek futbolu bıraktı.

AYKUT KOCAMAN'IN YANINDA BAŞLADI

Abdullah Avcı, teknik direktörlük kariyerine İstanbulspor'da Aykut Kocaman'ın yardımcısı olarak başladı. Daha sonra sırasıyla, Galatasaray PAF takımı, Türkiye U17, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, A Milli Takımı, İstanbul Başakşehir ve Beşiktaş'ı çalıştırdı.

Senin için hazırladığımız haberler